avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proiect de lege privind functionarea asociatiilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proiect de lege privind functionarea asociatiilor de proprietari

Cum comenta-ti Proiectul de lege privind functionarea asociatiilor de proprietari expus pe siteul Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru consultare si comentare.=D>:closedtopic::rtfm:
Pai in ce situatii ati vazut ca se completa cartea de imobil de altcineva decat de presedinte?
Ca doar la el sta, el e singuru care o tine la zi, si el o prezinta organelor abilitate.
Nu prea am vazut ca vre-un domn presedinte din orasul nostru care deobicei pastoresc in jur de cate 20-50 de scarii sa fii completatat vreo data o carte de imobil. Aceasta sarcina nobila acaparau asa intitulatii sef de scara care mai erau si scutiti de unele cheltuieli comune.:coffee::coffee::coffee:
Si la noi in asociatie cartea de imobil se complecteaza si se pastreaza de presedintele asociatiei .
ogra a scris:

Interesant. Primaria nu va mai avea dreptul de a aplica sanctiuni. Amenzile se vor aplica de catre Politia Romana.:-/:hm::ohyes:

am lucrat la acest proiect in faza initiala si am cazut de acord cu cei din mdrt sa tinem cont si de legea politiei locale

s.c.serv ad loc s.r.l. a scris:

Nu se mentioneaza de atestat si conventie civila, problema care va bulversa bransa administratorilor.
Sa vedem varianta MAI-lui si a asociatiilor de proprietari.

e tot atestat

ogra a scris:

Sc Serv ad...Proiectul de lege nu o sa aiba si alte variante(MAI SI ASOCIATI). Asta va intra in dezbatere Parlamentara.:hugall::fight::hugall:

proiectul e facut de mai si mdrt,legea initiala a plecat de la mai si mdrt-ul sa o alinieze si legii locuintei
Ca sa se,, sparga gasca'' din asociatii ar trebui ca administratorii sa fie persoane fizice autorizate ( PFA), la sfarsitul lunii sa taie o factura catre asociatie. Asa daca raman angajati, greu,greu se mai urnesc de acolo, iar asociatii se aduna numai pentru a plati si alte drepturi salariale unei angajate disponibilizate ( salarii compensatorii). Plus multe alte inconveniente ca de exemplu ca se cred stapane pe acolo.

Alte discuții în legătură

Venituri din reclame, etc. ogra ogra Avand in vedere art 13 din Legea nr.230/2007 considerati legala ca la o asociatie de proprietari compusa din mai multe imobile veniturile din reclame etc. sa ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 asociatii de proprietari - dezbatere publica a proiectului continutului-cadru al statutului si al regulamentului de condominiu. cyan cyan In data de [b]03.10.218[/b] s-a publicat pe site-ul MDRAP la rubrica transparenta decizionala, proiectul de act normativ privind aprobarea continutului-cadru ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol din legea 230/2007 mira55 mira55 Cum interpretati prevederile art.25, al.(3) din Legea 230/2007 \\"În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii ... (vezi toată discuția)