avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proiect de lege privind functionarea asociatiilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proiect de lege privind functionarea asociatiilor de proprietari

Cum comenta-ti Proiectul de lege privind functionarea asociatiilor de proprietari expus pe siteul Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru consultare si comentare.=D>:closedtopic::rtfm:
Art. 77, al (2) Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizează în funcţie de indexul contoarelor individuale, în funcţie de indexul repartitoarelor de costuri, conform normei tehnice şi metodologiei elaborate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice?? X-( #-o #-o sau în funcţie de alte criterii în baza cărora se pot individualiza consumurile.

"Desteptii" care au elaborat proiectul iar ne-au "incaltat" cu [EDIT] ANRSC, care falsifica reglementarile tehnice privind repartitoarele si contoarele, emise chiar de fostul Ministeral Lucrărilor Publice, fost Ministerul Constructiilor, actual Ministerul dezvoltarii regionale si turismului.

Iar ne lasa pe mana ANRSC, care face in "normele" sale tehnice copy/paste selectiv din SR-EN 834: 2002, eliminind prevederile referitoare la erorile, cauzele erorilor, factorii care influen?ează valoarea consumului, in scopul maximizarii profiturilor firmelor,

Vor sa existe in continuare aceleasi probleme, erori cauzate de incalcarea reglementarilor si standardelor tehnice in constructii, care exista in prezent?
Ce habarnisti sau rau-intentionati, care lucreaza acolo au fost consultati?
Cica are avizul directiei generale in constructii si avizul directiei juridice. Acestia au habar de reglementarile in constructii in vigoare, privind montarea repartitoarelor si contoarelor?
Au habar ce inseamna paralelism de reglementare?

COMPETEN?A DE REGLEMENTARE TEHNICA în domeniu o are Ministerul dezvoltarii regionale si turismului, (fost Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei), conform:
- Legii nr. 10/1995 privind calitatea în constructii,
- H.G.R. nr. 203/2003
pentru aprobarea Regulamentului privind tipurile de reglementari tehnice, Anexa 1, art. 4, al. (1)
- Ordinului M.L.P.T.L. nr. 542/2003 pentru aprobarea Metodologiei privind iniţierea, programarea, achiziţia, elaborarea, avizarea, aprobarea şi valorificarea reglementărilor tehnice şi a rezultatelor activitatilor specifice în construcţii, art. 5.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
elga50, moderator
Puteti citi acest proiect dand clic mai jos
[ link extern ]

Expunerea de motive o vedeti aici
[ link extern ]

Daca nu se deschid luati-o de la capat de pe site-ul Ministerului Dezvoltarii
[ link extern ]

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucuresti - Directia pentru Relatia cu Parlamentul si Dialog Social, la adresele de e-mail ramona.lula@mdrt.ro
carmen.dumitriu@mdrt.ro
sau la numarul de fax 037.211.14.98.


Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Adriantot, moderator
Pana la 20 .02 2012 inca mai puteti face propuneri pe site-ul Ministerului Dezvoltari.:-/:tomato::clapping:
Nimeni nu spune, ca dispare administratorul (persoana fizica), din proiectul de lege,. Sau nu am citit eu bine?
Pt. Mioara 57
Ai citit bine. Ai dreptate. In postarea mea anterioara am marcat cateva probleme, am mai remarcat deja si altele, dar pt. a le enumera pe toate este nevoie de mult timp si de multa rabdare. Pt. a putea "lucra" pe acest proiect de lege este bine ca mai intai sa ni-l listam.

Alte discuții în legătură

Venituri din reclame, etc. ogra ogra Avand in vedere art 13 din Legea nr.230/2007 considerati legala ca la o asociatie de proprietari compusa din mai multe imobile veniturile din reclame etc. sa ... (vezi toată discuția)
Legea 196/2018 asociatii de proprietari - dezbatere publica a proiectului continutului-cadru al statutului si al regulamentului de condominiu. cyan cyan In data de [b]03.10.218[/b] s-a publicat pe site-ul MDRAP la rubrica transparenta decizionala, proiectul de act normativ privind aprobarea continutului-cadru ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol din legea 230/2007 mira55 mira55 Cum interpretati prevederile art.25, al.(3) din Legea 230/2007 \\"În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii ... (vezi toată discuția)