avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa pentru furt

Buna ziua.Lucrez ca,casiera si am furat o suma de bani de la servici.sefa mi-a facut reclamatie la politie,eu am recunoscut tot,i-am dus banutii inapoi,m-a reangajat la ea,dar vreau sa stiu ce mi se mai poate intampla.Am uitat sa mentionez ca am fost instigata de alt coleg sa fac treaba asta,el nerecunoscand toata nebunia asta si el este in continuare cercetat.ce mi se mai poate inatmpla mie?
Si mai am o intrebare...ce pretentie poate avea partea vatamata? si pretentia ei...ma poate pune intr-un pericol si mai mare? Va multumesc ! Cu toate ca sunt sigura,ca dna va incerca tot felul de tertipuri care sa ma bage si mai rau cu capul la fund :(
@maruska30 a scris:

Nu stiu daca se vor vedea toate mesajele mele anterioare acestui caz,dar sa fac un rezumat ca sa se poate intelege.Am furat niste bani,cu o colega de servici,i-am dat inapoi tot prejudiciul patroanei respective,ea m-a reangajat DOAR pe mine dupa necazul asta) si la sfatul dumneai eu am luat toata vina asupra mea ca sa fie cazul mult mai usor de solutinat.Dupa reintoarcerea mea la ea,la inceput toate bune si frumoase,iar apoi,ceva de neimaginat.Am plecat de la ea,cazul urmandu-si cursul.Mai intai am fost chemata la dul inspector de la sectie, iar acum sunt chemata la parchet la procuror.Intrebarea mea,ce se va intampla cu mine?Voi ajunge la judecata..sau mai rau voi ajunge la puscarie?Dsa are cunostinte in drept,are cunostinte si la poitie.si la parchet...si sincera sa fiu sunt FFFFF ingrijorata.Va tog din sulfet...ajutati-ma cu un raspuns.Acuma la parchet....ce voi face?De ce m-a chemat?Va multumesc !

Intervenţie moderator

@maruska 30, vă rog să continuaţi discuţia în topicul deschis iniţial . Mulţumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
@An-Con a scris

Cand i-ati restituit banii v-a semnat vreun document din care rezulta ca si-a recuperat intregul prejudiciu?
De ce nu ati rugat-o pe patroana sa-si retraga plangerea?
O alta greseala pe care ati facut-o a fost ca ati luat intreaga vina asupra dvs.
Nu aveti ce face decat sa incercati sa convingeti procurorul ca ati gresit si v-ati reparat greseala. Ramane la latitudinea lui daca va dispune inceperea urmaririi penale ori nu.
Probabil ca veti ajunge la judecata... Ar fi bine sa consultati un avocat, cat mai urgent.

@ Pătrascu Razvan a scris

S-a inceput urmarirea penala impotriva dvstra?in ce calitate santeti chemata?

Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Urmarirea penala nu stiu daca s-a inceput,probabil voi afla la procuror.La mine pe citatie scrie asa "prezentare material urmarie penala".Mi-am luat si un avocat,pe care o aveam de la...inceput sa spun asa,dar nu prea stie sa imi spuna sau nu cred ca vrea sa ma sperie si mai rau.Cand am fost la dul inspector in sectie,pentru ultima declaratie,dsul mi-a spus ca va trimite dosarul la procuror cu ..."amenda administrativa"...nu mai stiu exact ce cod d-ala avea.Sunce chemata in calitatea de "invinuit"...la dl procuror.Acuma,patroana cand m-a reangajat,ne-a tot duc cu zaharelul p mine si pe dul politist ca va da ..acea foaie de retgragere plangere,dar...nu cred ca a mai facut-o.De parut rau imi pare mai mult ca orice in viata asta,dar acuma....sunt la mana unui om...si cred ca si a ei,pentru ca si ea are fff multe cunostinte....pot spune ca e don breasla dvs...si chiar si dul inspector i-a spus ca si dnsa isi va lua amenda ca am lucrat fara forme legale,dar asta prea putin conteaza.Intrebarea mea este "si daca voi ajunge la judecata,voi face puscarie?"Va multumesc (am uitat sa mentionez ca am acel proces verbal care arata ca i-am dat tot prejudiciul inapoi)
maruska30, utilizator
nu cred ca veti fi trimisa in judecata .
probabil veti primi o amenda administrativa .
este important sa cooperati si sa va dati interesul in rezolvarea situatiei.
succes

Alte discuții în legătură

Furt din magazin oana123 oana123 Acum 2 zile au fost 2 prietene intr-un carrefour si au sustras bunuri de 1200 ron . A oprit doar una din ele ,au pus-o sa dea declaratie dictata de ... (vezi toată discuția)
Furt portofel-prima abatere mihaiotto mihaiotto am furat portofelul unui coleg de serviciu,care continea suma de 50 ron si un card de salariu.am scos de pe card suma de 240 ron.totul s-a intamplat ieri ... (vezi toată discuția)
Penitenciar sau suspendare cristianovici cristianovici buna ziua. va rog spuneti mi ce sanse am sa ajung la penitenciar. am incercat sa furam 3 televizoare in valoare de31 de milioane. el era angajat eu "client" si ... (vezi toată discuția)