avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

Un referendum costa....bani ...Sunt agrenati oameni in aceasta actiune...si nu cred ca in momentul de fata ce care pot lua decizia considera oportun acest referendum mai ales ca daca ar iesi pro monarhie le ar cam taia din craca de sub picioare....
Pe de alta parte .....sa nu ne facem iluzii ca Regele va accepta eventual tronul Romaniei pur si simplu....nu este vorba de salariu insa Casa Regala va avea nevoie de Protocol, cheltuieli de reprezentare ...ca vorba aceea Noblesse oblige......deci ar mai fi niste bani de la bugetul statului redirectionati inspre Casa Regala! insa eu cred ca aceste mici inconveniente pot fi depasite daca punem in Balanta hotia clasei politice de la revolutie incoace....

Parerea mea , a omului de pe zebra....:)
Pai...stati putin...:oops:

Daca exista cheltuieli in interesul Romaniei si a poporului roman este normal sa se plateasca de la bugetul de stat daca este vorba despre deplasari in interesul tarii.

Am subjuga monarhia daca am obliga Casa Regala sa efectueze cheltuieli din bani proprii pentru deplasari pe care le fac si presedintii...in scopul de a avea relatii internationale...

Casa Regala nu cred ca ar dori sa ii fie alocat un buget.
Se poate rezolva foarte simplu prin plata tuturor cheltuielilor necesare direct la sursa si nu la bugetul casei regale...ca nu sa apara carcotasi...( ca au disparut 10 lei...cand astazi dispar miliarde...)

Cat priveste un referendum sunt curios cat scrie in revista Kamikaze...sau in alte reviste sau surse ca ar costa...

Si ramane intrebarea : daca regele va suporta cheltuielile cu referendumul pe aceasta problema ca sa nu impovareze poporul ( ma refer in mod clar la bugetul de stat, la banii contribuabililor) si sa nu se spuna ca se cheltuie banii nostrii, ai tuturor, pentru un referendum pentru ca poporul sau o parte din popor ca sa isi expuna parerea daca vrea sau nu monarhie.

Reamintesc faptul ca, la fiecare alegeri, fie ca sunt sau nu anticipate se cheltuie banii publici, banii nostrii ca sa alegem...ce...?

Aceasta este marea intrebare.

Ce sa alegem?
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ca sa putem avea o masura, pot sa va spun la cat s-au aproximat costurile cu referendumul constitutional, programat in aprilie anul acesta.
Cheltuielile se incadreaza intre minim 40 de milioane si maxim 100 de milioane...aceasta in cazul in care s-ar solicita renumararea voturilor.
Eu apreciez ca este cam mult.........pentru a fi suportat de insusi Casa Regala.
Daca s-ar pune jumatate si de la buget nu cred ca ar fi mult.
Cat costa alegerile pentru presedinte la finalizarea mandatului acestuia?
Ar trebui facut un calcul periodic la finalizarea fiecarui mandat de presedinte.
Nu se poate ce sustineti dvs...sa suporte Casa Regala un referendum....
Legea 3/2000 cu privire la organizarea si desfasurarea referendumului spune :
Art. 15.
(1) Obiectul si data referendumului national se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) prin lege, in cazul referendumului privind revizuirea Constitutiei, cu respectarea art. 147 alin. (3) din Constitutie;
b) prin hotarare a Parlamentului, in cazul referendumului privind demiterea Presedintelui Romaniei, cu respectarea art. 95 alin. (3) din Constitutie;
c) prin decret al Presedintelui Romaniei, in cazul referendumului cu privire la probleme de interes national.

iar la Art. 61.
Cheltuielile pentru organizarea si desfasurarea referendumului se suporta dupa cum urmeaza:
a) din bugetul de stat, pentru referendumul national;
b) din bugetul comunei, orasului sau judetului, dupa caz, pentru referendumul organizat la nivel local.

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)