avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

anlexia a scris:

Domniile Voastre.
De implicarea "simbolului" in Afacerea Tablourilor Romaniei ati auzit?
E corect... " orice bun national cultural trebuie sa se intoarca in tara de origine "?
Ce imagine poate genera credibilitate cand posesorul este.....incredibil?

cine, ce poate raspunde la asa ceva ("Afacerea Tablourilor":rolleyes: ) dupa jdemii de ani...

mai la indemana ne e afacerea "flota".

V-am prezentat argumente pertinente despre cum era si cum este.
In trecut leul era valuta astazi este o modeda fara valoare, Bucurestiul era considerat Micul Paris si era un oras vizitat cu placere de oameni importanti, astazi am temerea ca si Sofia capitala Bulgariei ne-a depasit.Sunt multi de tot care spun asa...
Mai ramane sa ne depaseasca si Tirana, capitala Albaniei si atunci vom avea tot tacamul...

Puteam sta asa sau sa schimbam ceva daca vrem.Daca nu vrem si ne place mocirla sa stam in ea.

Este greu de spus cat de bine ar mai fi dupa ce a fost atata jaf in tara dar important este sa incepem...si nu se ne ducem din ce in ce mai la fund...pentru ca asta se intampla...
Fara o schimbare Romania pare sa...moara...
trope_doi a scris:

mirela741,

anlexia are dreptate. A scris citand tot din... istorie - da, o parte mai putin placuta, dar istorie... monarhica.
Lasand la o parte tablourile, mai sunt si alte intrebari: din ce traieste regele? de ce familiei regale i-au fost retrocedate proprietatile (castele, terenuri arabile, paduri etc) fara o limita (cum s-a impus cetatenilor care nu inteleg nobletea monarhiei) si de ce familiei regale nu i s-a spus ca nu se retrocedeaza nu-stiu-ce pentru ca e cladirea unei autoritati publice, a unei alte institutii de interes public (asa cum li s-a spus romanilor sa se ”inscrie” la fondul proprietatea si sa astepte despagubiri)?

avocat_lascoschi a scris:
Cu plebea se intampla ca o ducea bine in Romania interbelica.

Nu-s expert in istorie dar cred ca plebea n-o ducea tocmai bine.

Sa zicem ca in plan international regele va fi respectat - pentru ca va fi - dar cum ramane cu "planul intern", care e mult-mult mai important? Ce poate face regele impotriva mentalitatii politicienilor care sunt cei pe care ii stim si care, practic, vor "guverna"?

Oamenii o duceau bine pentru ca banii aveau valoare, ca pe timpul lui Ceausescu si aveai si ce sa cumperi.Adica nu aveai bani si nu aveai ce cumpara cu ei...
Am vorbit cu oameni care au trait acele vremuri...oameni care se descurcau si oameni care se descurcau mai putin dar erau multumiti...

Valoarea reala este importanta si cu presedinti leul va fi o moneda slaba de tot...

Istoricii sunt si ei de luat in seama mai mult decat cei care au interese de grup si de partid.
Mass media este platita de persoane cu implicatii politice...si este greu de aflat adevarul...in aceste conditii...

Oamenii trebuie sa analizeze scurt si concret situatia.Ce va fi in viitor cu presedinti?Ce a fost pana acum si chiar mai rau...

Cum a fost in trecut pe timpul monarhiei?
Leul era valuta precum dolarul american si avea valoare nu numai in Romania ci in toata Europa.
...
Romania era o tara puternica si respectata de intreaga Europa.
Cat de respectata este Romania astazi in Europa...?
Cati de respectati au fost si vor fi presedintii Romaniei...?

Ar trebui sa reflectati serios...
trope_doi a scris:

mirela741,

anlexia are dreptate. A scris citand tot din... istorie - da, o parte mai putin placuta, dar istorie... monarhica.
Lasand la o parte tablourile, mai sunt si alte intrebari: din ce traieste regele? de ce familiei regale i-au fost retrocedate proprietatile (castele, terenuri arabile, paduri etc) fara o limita (cum s-a impus cetatenilor care nu inteleg nobletea monarhiei) si de ce familiei regale nu i s-a spus ca nu se retrocedeaza nu-stiu-ce pentru ca e cladirea unei autoritati publice, a unei alte institutii de interes public (asa cum li s-a spus romanilor sa se ”inscrie” la fondul proprietatea si sa astepte despagubiri)?

Aceste realitati sunt legate tot de monarhie, sa zicem asa.

tablourile ca tablourile, nu poate stii nimeni ce si cum, dupa 180 de ani (decat "citate")... sau din ce-ar trai regele:rolleyes:...

da' flota, flota, unde e? cu tranzactiilor financiar-imobiliare ale presedintelui roman, cum e?

astea sunt realitati legate de "presedintie".

Domnule, @avocat_lascoschi, neraspunzandu-mi punctual si obiectiv intrebarilor mele....cu mine "procesul monarhizarii statului ROMAN", L-ati pierdut !
Imi pare rau!.

Promit, voi reflecta serios, in a spune cat mai putine "prostii" referitoare la "Valoarea reala este importanta si cu presedinti leul va fi o moneda slaba de tot...
O seara buna!

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)