trope_doi a scris:
mirela741,
anlexia are dreptate. A scris citand tot din... istorie - da, o parte mai putin placuta, dar istorie... monarhica.
Lasand la o parte tablourile, mai sunt si alte intrebari: din ce traieste regele? de ce familiei regale i-au fost retrocedate proprietatile (castele, terenuri arabile, paduri etc) fara o limita (cum s-a impus cetatenilor care nu inteleg nobletea monarhiei) si de ce familiei regale nu i s-a spus ca nu se retrocedeaza nu-stiu-ce pentru ca e cladirea unei autoritati publice, a unei alte institutii de interes public (asa cum li s-a spus romanilor sa se ”inscrie” la fondul proprietatea si sa astepte despagubiri)?
avocat_lascoschi a scris:
Cu plebea se intampla ca o ducea bine in Romania interbelica.
Nu-s expert in istorie dar cred ca plebea n-o ducea tocmai bine.
Sa zicem ca in plan international regele va fi respectat - pentru ca va fi - dar cum ramane cu "planul intern", care e mult-mult mai important? Ce poate face regele impotriva mentalitatii politicienilor care sunt cei pe care ii stim si care, practic, vor "guverna"?
Oamenii o duceau bine pentru ca banii aveau valoare, ca pe timpul lui Ceausescu si aveai si ce sa cumperi.Adica nu aveai bani si nu aveai ce cumpara cu ei...
Am vorbit cu oameni care au trait acele vremuri...oameni care se descurcau si oameni care se descurcau mai putin dar erau multumiti...
Valoarea reala este importanta si cu presedinti leul va fi o moneda slaba de tot...
Istoricii sunt si ei de luat in seama mai mult decat cei care au interese de grup si de partid.
Mass media este platita de persoane cu implicatii politice...si este greu de aflat adevarul...in aceste conditii...
Oamenii trebuie sa analizeze scurt si concret situatia.Ce va fi in viitor cu presedinti?Ce a fost pana acum si chiar mai rau...
Cum a fost in trecut pe timpul monarhiei?
Leul era valuta precum dolarul american si avea valoare nu numai in Romania ci in toata Europa....
Romania era o tara puternica si respectata de intreaga Europa.
Cat de respectata este Romania astazi in Europa...?
Cati de respectati au fost si vor fi presedintii Romaniei...?
Ar trebui sa reflectati serios...