@ anlexia
Cu plebea se intampla ca o ducea bine in Romania interbelica.
Leul era valuta si era o moneda stabila.
Bucurestiul se numea Micul Paris...
Dar...aveti cumva dreptate cum sa se mai poata intampla asa ceva daca oamenii nu vor...monarhie...
Vom ramane in mocirla in care ne scaldam astazi daca asa vor oamenii...ca este alegerea lor...
Multi habar nu au ceva despre monarhie si de aceea ziceam ca ar fi trebuit ca televiziunile sa se implice in asa ceva deoarece trebuie facuta o analiza serioasa inainte de a lua o decizie.
Insa, asa cum spuneam in timpul monarhiei aveam leul valuta, oamenii aveau un nivel de trai ridicat si se plimbau zambind prin Micul Paris...
Exisata istorici care pot da lamuriri...
Dar daca mai asteptam inca 20 de ani vom ramane si fara istorice deoarece acestia vor muri de batranete...
Avem simboluri intelectuale care pleaca din tara.De ce pleaca?
Nu confundati ceva care formeaza o imagine internationala puternica cu intelectualii pe care nu ii apreciam ( chiar daca oricand se poate intampla sa ii alerge minerii prin Bucuresti).
Pana una alta americanii au ridicat degetul ca sa fie cuminti autoritatile dupa ce incepuse sa se cam lase cu scandal...prin Piata Universitatii...
Imaginea monarhiei si simbolistica ei poate ajuta in mod cert Romania in raport de relatiile internationale.
Este un aspect foarte important.
[Editat - va rog nu mai citati atat de mult, se incarca inutil pagina si discutia este greu de urmarit. Multumesc pentru intelegere]
Imi doresc, vreau sa fiu de acord cu dvs!
Pentru asta,va rog, cu tot respectul pe care il detin in dotare, sa imi raspundeti, integral nu partial, pentru a ma corecta in gandire.
Pentru mine, nu va fii rusinoasa recunoasterea necunoasterii, in propagarea punctelor de vedere pe tema acestui subiect.
Este un subiect interesant, la moda, ce poate determina o eventuala alegere
In functie, de timpul pe care il puteti acorda acestui subiect ,deschis de dvs. v-as ruga formulati un raspuns obiectiv, pt intrebarile puse anterior, si pe care imi permit a le reaminti mai jos.
Domniile Voastre.
De implicarea "simbolului" in Afacerea Tablourilor Romaniei ati auzit?
E corect... " orice bun national cultural trebuie sa se intoarca in tara de origine "?
Ce imagine poate genera credibilitate cand posesorul este.....incredibil?
Va multumesc
Dvs chiar credeti ca rusii prin Guvernul marioneta ar fi lasat pe Rege sa ia ceva din Romania, cand ei insisi venisera aici sa jefuiasca.....si au jefuit.....
Tablourile erau donate de Carol I Coroanei Romaniei. Am putea sa l suspect am pe Carol al II lea de insusirea unor bunuri cand a plecat cu Lupeasca....insa pe Mihai I.....???
Iar citam din reviste gen Kamikaze si din Mirajul American al bunicilor nostrii care au asteptat sa vina americanii......si nu au mai venit....
Iar in ce ati citat dvs ba domnul stie ce era in vagon ba nu stie, nu stie ce a trecut dar a predat tot.....la o banca....hm.....doar stim cum e cu americanii, manipularea, amestecul in treburile altora......
Pentru intrebarea a doua , avem atat de mult de recuperat ....si de la multi altii ....incat......nu stiu cine o sa isi asume reuperarea........
In ce priveste intrebarea 3 e legata de prima....eu una am alta parere deci nu pot raspunde la intrebarea 3!
Trope argumente?!
Am sous ca regele ar aduce stabilitate ar fi un factor de uniune nationala un echilibru intre clasa politica si societate...un mediator.....iar Casa Regala De a lungul timpului a demonstrat acest lucru...spuneti de istorie pai si astea sunt argumente....ce intelegeti. Prin argumente?! Istoria nu ne demonstreaza acest lucru?! Ca ne a fost Bine , cel mai Bine pe timpul Regilor?!
In fine...
Anlexia sa fim seriosi....dvs nu doriti sa fiti de acord cu nimeni.... cel mai simplu pt roman este sa arunce cu noroi .....asta e mentalitatea......
Este un dialog insa fara iesire....eu inchei aici discutia......mi am expus punctul de vedere asa si dvs....fiecare cu optiunile sale politice...ca doar de aia suntem in democratie....important e sa ne respectam...si sa stim si asta e valabil pentru toata lumea sa alegem din toate ce e Bine si raul sa l dam deoparte......
@mirela741
Doamna, istoria este grea doar pentru cei ce nu o citesc!
".......dvs nu doriti sa fiti de acord cu nimeni.... ".
Va rog, respectuosssss, nu-mi creati o imagine, prin a-mi pune vorbe nespuse in gura. Existenta mea, in acest mediu virtual,este una pur politicoasa si modesta, chiar infim de infima la un moment dat, iar daca rar imi vine a spune un adevar, dovedit a fii adevarat...il voi spune Doamna! !!!!!!!!!
A avea o alta opinie,(CE ARE LA BAZA INSCRISURI) decat a Dvs. inseamna a arunca cu noroi?
Imi pare rau, "mentalitatea" mea are nevoie de argumente pro sau contra.
O seara buna!
[Editat - Rog toti participantii la discutie sa nu mai citeze in mod inutil mesajele anterioare, preluati daca doriti neaparat doar fragmentele la care faceti referire. Este suficient, daca doriti sa va adresati unui singur utilizator, sa-i mentionati numele. Multumesc]
mirela741,
anlexia are dreptate. A scris citand tot din... istorie - da, o parte mai putin placuta, dar istorie... monarhica.
Lasand la o parte tablourile, mai sunt si alte intrebari: din ce traieste regele? de ce familiei regale i-au fost retrocedate proprietatile (castele, terenuri arabile, paduri etc) fara o limita (cum s-a impus cetatenilor care nu inteleg nobletea monarhiei) si de ce familiei regale nu i s-a spus ca nu se retrocedeaza nu-stiu-ce pentru ca e cladirea unei autoritati publice, a unei alte institutii de interes public (asa cum li s-a spus romanilor sa se ”inscrie” la fondul proprietatea si sa astepte despagubiri)?
Aceste realitati sunt legate tot de monarhie, sa zicem asa.
Toti v-am inteles punctul de vedere dar - fie vorba intre noi: regele e mai egal decat romanii care ar trebui sa-l implore sa-i conduca.
Vedeti? Nu reusiti sa convingeti 2-3 cetateni ca monarhia salveaza Romania... Cum credeti ca ar reactiona multimea? Unii ar reactiona chiar violent la asemenea propuneri...
Bunicii mei au ”prins” monarhia si o ridicau in slavi - dar le convenea, din punct de vedere social (si-au plans dupa rege - zic eu (le-am zis si lor) - pentru ca, mai apoi, comunistii le-au confiscat averea - dar acesta nu e un argument pentru sustinerea monarhiei azi) ... Acest aspect nu m-a determinat sa cred ca monarhia, azi, salveaza Romania. Nici bunicii nu aveau raspunsuri punctuale. Cand erau intrebati ”de ce monarhie?” raspundeau mereu: pentru ca e mai bine.
”Pentru ca asa zic / cred eu” n-a fost niciodata argument si nu va fi.
avocat_lascoschi a scris:
Cu plebea se intampla ca o ducea bine in Romania interbelica.
Nu-s expert in istorie dar cred ca plebea n-o ducea tocmai bine.
Sa zicem ca in plan international regele va fi respectat - pentru ca va fi - dar cum ramane cu "planul intern", care e mult-mult mai important? Ce poate face regele impotriva mentalitatii politicienilor care sunt cei pe care ii stim si care, practic, vor "guverna"?