avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

Nu suntem singuri pe lume. Iata ca o un dialog asemanator a dat nastere unei petitii in acest sens:
[ link extern ]
[ link extern ] /
L.C.

+ un apel la o schimbarea adevarata, alta petitie care contine punct cu punct schimbarile ce trebuie facute in Romania. Petitia a fost initiata de un grup destul de mare de persoane, unele binecunoscute noua tuturor:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
Laura Ciobeica, moderator
mirela741 a scris:

Insa nu doresc sa avem un dialog fara iesire...
Revin cu intrebarea ce solutie aveti dvs? Daca tot combateti cu asiduitate monarhia pe cine vedeti in locul actualei puteri politice din Romania?!

Da, tocmai de aceea am deschis aceasta discutie.Ca sa aflam ce solutii concrete avem.

Doamna Laura a indicat niste linkuri foarte interesante.
Este foarte interesant faptul ca si fostul tenisman Ilie Nastase se gandeste la monarhie.Chiar sunt impresionat deoarece el este foarte umblat in lume si stie ce stie...
Plus ca era membru PSD.
Nu stiu daca mai este si in prezent.
Sper sa nu il excluda din partid din acest motiv.

Problema noastra a tuturor este gasirea unei solutii viabile pentru tara si sa speram ca se va ajunge la cea mai buna solutie.

De asemenea, sunt profund impresionat de cei care se afla in continuare la manifestatie in ciuda gerului patrunzator...dand dovada de o darzenie deosebita...
Bravo lor!!!
Imi da speranta ca lucrurile vor merge spre bine...
Darzenia lor imi aduce aminte de 1989...
Sper ca am invatat din istorie si vom fi suficient de maturi de aceasta data.
La acea vreme se vroia doar caderea regimului si nimic nu mai conta...
Astazi stim cu totii ca, conteaza in mod deosebit si ce va urma...
Simpatia de care s-ar bucura "x" suveran in statele monarhice ale Europei , nu garanteaza succesul politic si economic.
Pe "fondul politic" existent nici "Tutancamon" nu poate face nimic pentru a schimba o clasa politica corupta si urata de marea majoritate a poporului , care de fapt ar fi cea cu care lucra regele.
Romanii pot vota pentru independenti si acesta ar fi primul vot de blam adresat clasei politice. .
Nu articolele din "Paris Match" sunt probele , ele indica doar niste fapte , mai credibile sau mai putin credibile , dar gestul fostului suveran este o proba a caracterului sau , dar mai ales a "bunei sale credinte".
Istoria a demonstrat in mai multe ocazii lipsa de charisma si lasitatea fostului suveran
Un fost ofiter de cel mai inalt grad , un general , regalist , a facut o apreciere , deloc magulitoare la adresa fostului suveran pe care v-am redat-o spre edificare .
"O fi luat-o razna saracul" , la o varsta atat de inaintata.
Daca veti dori , voi mai reveni cu alte dovezi.
Eu , m-am referit nu numai la monarhie in sine , m-am referit in mod special la "persoane" pe care nu avem motive sa le "respectam" sau sa le dorim , pentru un trecut , sa zicem cu blandete , tulbure si pentru un prezent aproape inexistent sau mai nou , pentru un prezent in care ultima oara le-a lipsit demnitatea si a aparut doar dorinta acerba de a sta pe un tron - aflat undeva in subconstientul lor si in visele unora - fara a avea "contracandidati"
Acest ultim gest , pentru cine ii intelege semnificatia , descalifica persoanele care l-au
facut , iar motivatia puerila din comunicat nu face decat sa intareasca parerea , cel putin despre o" rea credinta manifesta".
Din nefericire pentru dvs , fostul suveran , va reprezinta pe foarte putine persoane , numeric vorbind .
Este un lucru evident si oricum , va apreciez ca persoane , dar mai mult va apreciez pasiunea cu care il sustineti , dar cred eu , cu acelasi respect, ca la ora actuala , in Romania , astfel cum este ea , sunt lucruri mult mai importante si mai grabnice de facut .
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Referitor la clasa politica corupta si urata nu va pot contrazice....:(
Este adevarat ca exista probleme deoarece aceasta are radacini foarte adanci in pamantul romanesc...si coruptia politica se aseamana cu balariile...
Este foarte greu sa scapi de ele deoarece sunt multe si au radacini care nasc alte balarii...

Problema noastra este ca presedintele va fi dator partidelor care l-au sustinut si tocmai aici e problema...de care nu putem scapa...decat printr-o schimbare fundamentala...
Daca nu incercam sa scapam de situatia in care presedintele sa fie dator partidelor nu vom avea prea curand schimbari majore si nici macar sanse...sa schimbam ceva...
Degeaba schimbam un om cu altul...
Degeaba avem un presedinte care este corect daca este neputincios sa faca ceva deoarece este dator...partidelor...
Coruptia il poate inghiti deoarece trecutul il poate urmari...( trecutul apropiat- alegerile...)

Este imperios necesar sa existe o persoana independenta si impartiala care sa depinda de popor si nu de partide.Adica partidele sa nu poata sa il influienteze cu nimic...
Si atunci, in mod inevitabil ajungem sa ne intrebam daca nu cumva o monarhie ar fi de preferat...deoarece dreptul la referendum se va putea mentine prin constitutie...
Adica daca va fi tot la fel de rau...deoarece mai rau de atat este cam greu de crezut sa fie ( vad darzenia celor care protesteaza)...putem reveni la...presedinti...
Ce am avea de pierdut...?
Oare la cat timp am pierdut nu s-ar merita sa facem aceasta incercare?
Daca Romania a fost in perioada monarhiei o tara demna care era respectata in Europa oare nu s-ar merita sa incercam sa vedem daca se mai poate asa ceva?
Adica...sa ramanem asa cum suntem astazi sau sa incercam sa schimbam in mod fundamental ceva...si asa cum spuneam, daca cumva va fi la fel...sa revenim la presedinti...

Ceea ce sustin istorici este greu de contrazis cu argumente plauzibile, cu reviste..., cu osteni care vor un rege cu sabia in mana si la cata coruptie este doar poporul il poate apara si la randu-i si el poporul prin simbolul pe care il reprezinta.

Concluzia mea este ca, nu exista un presedinte care sa reprezinte la nivel international un simbol emblematic si respectat in lumea democratica din Europa asa cum ar fi regele sau Casa Regala.
Nu este neaparat necesar sa fie prezent personal regele, poate fi suficient sa aiba si reprezentant...pentru ca simbolul casei regale conteaza...
Pentru imaginea Romaniei ar insemna sfarsitul definitiv al comunismului, al coruptiei incurajate de la nivel inalt si o garantie ca tara va merge pe un drum ascendent, un drum pe care l-a intrerupt...in urma cu foarte multi ani...desi romanii erau respectati in Europa si leul era considerat valuta...in alte state...

Astazi, avem doar bancuri despre leu...(moneda noastra nationala)...
r.gabi a scris:

Istoria a demonstrat in mai multe ocazii lipsa de charisma si lasitatea fostului suveran
Un fost ofiter de cel mai inalt grad , un general , regalist , a facut o apreciere , deloc magulitoare la adresa fostului suveran pe care v-am redat-o spre edificare .
"O fi luat-o razna saracul" , la o varsta atat de inaintata.
Daca veti dori , voi mai reveni cu alte dovezi.
Eu , m-am referit nu numai la monarhie in sine , m-am referit in mod special la "persoane" pe care nu avem motive sa le "respectam" sau sa le dorim , pentru un trecut , sa zicem cu blandete , tulbure si pentru un prezent aproape inexistent sau mai nou , pentru un prezent in care ultima oara le-a lipsit demnitatea si a aparut doar dorinta acerba de a sta pe un tron - aflat undeva in subconstientul lor si in visele unora - fara a avea "contracandidati"
Acest ultim gest , pentru cine ii intelege semnificatia , descalifica persoanele care l-au
facut , iar motivatia puerila din comunicat nu face decat sa intareasca parerea , cel putin despre o" rea credinta manifesta".
Din nefericire pentru dvs , fostul suveran , va reprezinta pe foarte putine persoane , numeric vorbind .

ofiteru' ca ofiteru' (general), dar de ce totusi toti presedintii romaniei s-au temut mereu de rege?

incepand cu primu', "linistea noastra", in primul mandat, care l-a intors acasa (gonit din romania) pe rege ca n-avea "viza"...

si pana la ultimul, "jucatorul", care l-a facut "sluga" (rege sluga?!:rolleyes:) si "biet ex-rege"...

la puterea care o au, "serviciile" care sunt la mana lor, cum ca regele ar reprezenta foarte putine persoane, pare o teama de neexplicat...

sau o fi vreo explicatie?!

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
ContSters233047, utilizator

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)