avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

Inseamna ca eu sunt exceptia de la regula.....la varsta mea..........:):yes:
Si cum si in prezent exista o criza mondiala inevitabila stabilitatea ar conta enorm...

Stabilitatea nu cred ca poate exista in prezent in Romania fara o schimbare fundamentala.
Putem schimba presedinti dar nu vom rezolva nimic concret in raport de problemele concrete cu care se confrunta Romania...
Si un referendum ar putea ridica o intrebare vitala deoarece presedintele actual nu considera ca un presedinte poate demisiona in perioada de criza.
Un referendum ar raspunde la o intrebare.Vrem sa continuam asa sau vrem sa schimbam ceva.
Oricum,nu cred ca vom schimba nimic chiar maine...dar nici sa mai dureze inca 20 de ani...
Stabilitatea si constanta o poate da ca institutie monarhia. Ea poate tine un echilibru politic, reprezentand o garantie a pacii sociale, un mijlocitor sau daca vreti un MEDIATOR:) intre clasa politica si interesele ei si societate.
Da, asa inteleg si eu rolul de mediator.
O persoana impartiala care sa nu fie sub nicio forma suspecta ca ar favoriza vreo formatiune politica...
In general, este extrem de greu de contestat faptul ca un presedinte emanat de la un partid nu ar fi nostalgic...si posibil lipsit de impartialitate...
In cazul regelui impartialitatea ar fi de referinta maxima intrucat nu cred ca vreun partid politic in componenta actuala ar putea beneficia de o simpatie nostalgica...
Partidele nu il vor pe rege.
Dar, daca poporul l-ar vrea ce ar putea face partidele...?
Repet...societatea romaneasca nu cred ca acum este pregatita pentru asa ceva! Numai la monarhie nu ii e gandul Romanului plin de credite, somer si cu stomacul gol....asta din pacate spun....Nu stiu cine ar putea intreba poporul ce vrea si daca poporul in aceste conditii limita s ar mai gandi la monarhie.....

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)