Problema monarhiei o putem discuta zile sau luni intregi. De fapt s-a discutat mereu dupa '89 si niciodata nu a avut sustinere macar pentru a se face un referendum pe aceasta tema.
Dar, acum noi suntem afectati de politica romaneasca cu toate componentele ei: economica, fiscala, sociala, agrara, vamala, monetara, de mediu, bancara, interna, externa...
De aceea este mai de actualitate, dupa parerea mea, ceea ce urmeaza:
avocatPetre a scris:
Stati insa linitisti: oricine ar veni in locul actualilor guvernanti va proceda la fel...
Actuala putere nu a procedat la fel ca ceilalti. Nu am auzit ca in ultimii 70 de ani, nu numai in ultimii 20 de ani, sa se fi redus in mod legiferat, fortat, administrativ, veniturile a milioane de oameni. Ca acum 50 de ani sau 15 ani ramaneau unii fara servici, se mai desfiinta o intreprindere, se mai amanau cresterile de salarii sau pensii promise..., da, se intampla. Dar niciodata nu am auzit sa fi hotarat vreun presedinte scaderea salariilor cu 25% si-a pensiilor cu 15%, ca sa amintesc doar de acestea.
Asa ca nu oricine ar veni, va proceda la fel!
...chiar si tarile din prime top au datorii pulblice mai mari decat bugetul lor (un singur exemplu dau: SUA)...
Foarte corecta afirmatia. Sunt multe tari care au datorii imense, bugete deficitare.. si nu de ieri de alataieri ci pot spune ca dintotdeauna, dar oamenii traiesc mai bine decat in Romania, din foarte multe puncte de vedere. Ungaria cu o populatie jumatate decat a Romaniei, avea prin anii '80 o datorie dubla decat a Romaniei. Romania si-a platit datoria, infometand poporul, pana in '89 iar Ungaria a ramas cu acea datorie. Si acum 50 de ani si-acum 20 de ani si astazi maghiarii traiesc mai bine decat romanii, din toate punctele de vedere.
As putea repeta tot ce ati spus referitor la politica, politicile aplicate de guvernul Boc in toate domeniile vietii economice, sociale, culturale... si va dau perfecta dreptate, ca toate au fost gresite, nu au dus la nimic bun, au stricat si ce mai era. Poate daca lasa lucrurile asa cum erau si nu facea nimic, poate era mai bine. Pe orice au pus ochii in ultimii 3-4 ani au reusit sa strice: sanatate, invatamant, tot ce tine de buget, economie privata...
Trebuie sa ne punem problema in primul rand de ce au fost luate aceste masuri... chiar erau necesare?
Pe de o parte din nepricepere (guvern si multi numiti politic in functii mari uriunde statul era stapan), din ura (presedintie), pentru a fura (baietii destepti ai celor din varf). Unele da, erau necesare, dar nu anuntate de presedinte la televizor, ci dezbatute public, adoptate de parlament si puse in practica de cei in drept cu masuri de compensare, protectie. Nu calcand oamenii in picioare, denigrand categorii intregi de profesionisti, aruncand vina pe profesori, pe militari, pe bugetari, pe politisti, pe toti cei din sanatate, pe pensionari, pe mame, pe invalizi..., pentru ca in anul 2010 cineva a descoperit subit ca avem in tara asta si oameni. Parca Romania nu trebuia sa fie populata si politica are la baza ura impotriva a tot ce misca!
Eu nu vad pe nimeni intre actualii politicieni in stare...
Nu cred ca avem toti timp sa asteptam sa se nasca altii. Iar acum, considerand ca suntem in campanie electorala, avem o opozitie care ar putea prelua puterea. Unii vor spune ca si acestia au furat, au gresit, au facut rau atunci cand au avut puterea. Da, asa este, dar zic si eu ceea ce ati scris mai sus de americani, ca si acolo se fura dar mai puti, mai cu masura si nu asa cum procedeaza actuala putere. Iar cei care sunt acum in opozitie s-au mai schimbat, s-au mai innoit...,
Si, un lucru foarte important, opozitia, ca si majoritatea celor care protesteaza, nu vor sa dea azi puterea actuala jos si sa o preia ie maine. Vor alegeri si-atunci electoratul va hotari.
Iar acum este mai realist sa organizam alegeri pentru parlament si presedinte decat sa schimbam acum constitutia pentru a instaura monarhia. Trebuie tinut cont de prioritatile actuale si-apoi cu o putere asezata, se va ma putea discuta si altceva.