avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

Ar fi Bine......insa nu prea cred..... Cat mi as dori acest lucru ca monarhista.....sunt realista si nu cred ca televiziunile vor face acest lucru......sunt mult prea ocupate de stirile zilei, de piata, de politicieni, incat Casa Regala e lasata undeva in urma....in spatele unui val de decenta si modestie neinteleasa de mare masa...si de marea mass..a -media! Bunul simt, decenta, modestia, patriotismul in adevaratul sens al cuvantului par a fi niste valori uitate demult de Romani.....
Da...patriotismul...
No coment...
Este pe cale de disparitie...

Am remarcat in alta postare ca ati sustinut ca ultimii mari romani au fost...nemti...

Romanii au cam avut probleme cu dorinta nestavilita de a avea bani...si nu pot fi mari cu adevarat daca pun banii pe primul loc inaintea binelui tarii, al binelui poporului...
De fapt, aici se afla problema si nemultumirea oamenilor care protesteaza...

Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se pare ca unii dintre noi , in momentul cand au probleme -si de data aceasta "cam" avem cu totii - gasesc intotdeauna culpe externe.
Este un vechi reflex din vremuri trecute , de pe vremea cand ne aflam in interiorul unui bloc , aflat in interiorul unui razboi rece.
Vorbea distinsul dn. avocat Lascoschi despre garantiile oferite de rege , care
la 145 de ani de la proclamarea principelui Carol I drept "domnitor al tuturor românilor" , prin regele Mihai I a anunţat că a rupt toate legăturile dinastice dintre Casa Regala a Romaniei si Casa Princiara de Hohenzollern.
Acesta a precizat că a decis ruperea legăturilor dinastice , luând în considerare "decizia iubitului sau bunic , Regele Ferdinand I , de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei nostre Regale".
Sa fim seriosi , tocmai acum si tocmai la aceasta varsta , si-a adus aminte ca bunicul sau a luat candva o hotarare
Vezi Doamne , "acum vreo trei luni" !!!
O explicatie ar putea-o oferi chiar un articol publicat in revista "Kamikaze" , care se pare ca nu a fost niciodata contrazis/contestat de vreun membru al Casei Regale.

Voi reda mai jos articolul , pe care il voi supune si discutiei dvs :

Revista Kamikaze on Facebook

Revista Kamikaze

De ce a renunțat regele la numele de "Hohenzollern-Sigmaringen"

Săptămîna trecută vă spuneam în rubrica Manifest din revista Kamikaze, varianta print, că în străinătate sînt cel puțin treisprezece posibili descendenți la tronul României, după Regele Mihai și Principesa Margareta, din familia Hohenzollern, nepoții nepoților lui Carol I.

Ca să rezolve problema semnalată de noi (sursele noastre spun că decizia s-a luat fiind alarmată chiar de textul nostru) Casa Regală, prin vocea Regelui Mihai, a anunțat că rupe legăturile dinastice cu Casa de Hohenzollern.

Cu alte cuvinte, i-a lăsat în off-side (deci nu vor mai putea avea vreodată pretenții regale în România) pe următorii: Prințul Alexander de Hohenzollern, Prințul Albrecht de Hohenzollern, Prințul Ferdinand de Hohenzollern, Prințul Aloys de Hohenzollern, Prințul Fidelis de Hohenzollern, Prințul Johann-Georg de Hohenzollern, Prințul Carl Christian de Hohenzollern, Prințul Nicolas de Hohenzollern, Prințul Hubertus de Hohenzollern, Prințul Ferfried de Hohenzollern, Prințul Meinrad de Hohenzollern, Prințul Carl Alexander de Hohenzollern, Prințul Carlos Patrick de Hohenzollern.

În acest moment, cum de altfel era și normal, Regele e unul, Regele Mihai, iar posibilii urmași la tron sînt, în ordine, fiicele-sale: principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia, Maria.

Trăiască Regele nostru, mai românizat ca niciodată!

in Kamikaze de admin la mai 10th, 2011 @ 22:45 | RSS 2.0. | trackback

Daca explicatiile sunt corecte , avem intr-adevar un suveran , care din dragoste pentru tara ,
a uitat de posibilii sai descendenti.
Manevre ale unei persoane demne de incredere , dar mai ales ale unei persoane care se doreste onorabila si mai ales , morala .
Pai , atunci care este diferenta intre "maria-sa" si politicienii despre care vorbeam mai sus sau despre care vorbim zilnic ?

Cu privire la starea de sanatate a fostului suveran , eu cred ca trebuie sa ne indoim , luand macar in consideratie varsta si lipsa de mobilitate , exprimarea din ce in ce mai grea , bineinteles amplificata de problemele cunoscute.

Despre pregatirea scolara a urmasei regelui , nu putem discuta , dar despre moralitatea sa poate , numai gandindu-ne cum o persoana de "os domnesc" , "sange albastru" incheie o casatorie "morganatica" ( ?!) cu un modest actoras iesean.
Dragoste la prima vedere , nu gluma !
Ca de altfel si idila anilor '80 cu unul dintre fiii lui Ceusescu aflat la studii
Culmea este ca acest actual sot-actor despre care aratam mai sus , cat de repede a devenit de sange nobil ,se pare ca are destule "altfel de obligatii" fata de unii dintre potentatii oameni politici ai vremii actuale.

Stiu ca prin cele scrise supar sau am suparat si imi cer scuze , dar tot suntem la o discutie sincera , putem aduce argumente si putem avea opinii.
Imi cer inca o data scuze !

Daca poporul nu il vrea nu este nicio problema.
Dar...macar ar trebui sa stim acest lucru.
Un referendum ar lamuri definitiv problema...pentru totdeauna...as zice...

Cat priveste casatoria incheiata de principesa Margareta pot spune ca omul chiar daca era un modest actor este foarte elevat, mult mai elevat decat oamenii politici de prin parlament si care probabil ca vor participa la alegeri pentru ca unul din ei sa devina...presedinte...
Si apoi il vom vedea nebagat in seama de nimeni pe la diverse institutii europene...

Era o vorba...pleaca ai nostrii vin ai nostri...
Mai era o vorba...fiecare popor are conducatorul pe care in merita...cu consecinta directa ca poporul isi asuma propria soarta...

Mda.....nu suparati pe nimeni .......:) ........toleranta este o dovada de intelepciune, bun simt si respect fata de semeni! Fiecare gest poate fi interpretat in mai multe feluri! Eu cred ca regele si a ales sa faca acea declaratie tocmai cand a crezut ca exista o sansa, o cat de mica sansa, ca monarhia sa fie din nou ce a fost in Romania. Eu as interpreta o ca un gest patriotic care nu are legatura cu toti hohenzollernii insirati de o revista care prin numele ei exprima ceea ce vrea sa transmita in realitate! Cat priveste actorul....nu sunt o simpatizanta prea mare a acestuia...insa vorbeam acum cateva pagini ca monarhiile din ziua de azi s au modernizat...pt ca nu traiesc in. Afara societatii....oase domnesti cu ghilimelele de rigoare s au casatorit cu antrenori de fitness, cu australience care probabil cresteau struti si canguri prin suburbiile Sydney iului si cu fetele unor Modesti brutari englezi....
Cat priveste aservirea actorului....nu ma pot pronunta fara fapte concrete! Dvs puteti?!

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)