Se pare ca unii dintre noi , in momentul cand au probleme -si de data aceasta "cam" avem cu totii - gasesc intotdeauna culpe externe.
Este un vechi reflex din vremuri trecute , de pe vremea cand ne aflam in interiorul unui bloc , aflat in interiorul unui razboi rece.
Vorbea distinsul dn. avocat Lascoschi despre garantiile oferite de rege , care
la 145 de ani de la proclamarea principelui Carol I drept "domnitor al tuturor românilor" , prin regele Mihai I a anunţat că a rupt toate legăturile dinastice dintre Casa Regala a Romaniei si Casa Princiara de Hohenzollern.
Acesta a precizat că a decis ruperea legăturilor dinastice , luând în considerare "decizia iubitului sau bunic , Regele Ferdinand I , de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei nostre Regale".
Sa fim seriosi , tocmai acum si tocmai la aceasta varsta , si-a adus aminte ca bunicul sau a luat candva o hotarare
Vezi Doamne , "acum vreo trei luni" !!!
O explicatie ar putea-o oferi chiar un articol publicat in revista "Kamikaze" , care se pare ca nu a fost niciodata contrazis/contestat de vreun membru al Casei Regale.
Voi reda mai jos articolul , pe care il voi supune si discutiei dvs :
Revista Kamikaze on Facebook
Revista Kamikaze
De ce a renunțat regele la numele de "Hohenzollern-Sigmaringen"
Săptămîna trecută vă spuneam în rubrica Manifest din revista Kamikaze, varianta print, că în străinătate sînt cel puțin treisprezece posibili descendenți la tronul României, după Regele Mihai și Principesa Margareta, din familia Hohenzollern, nepoții nepoților lui Carol I.
Ca să rezolve problema semnalată de noi (sursele noastre spun că decizia s-a luat fiind alarmată chiar de textul nostru) Casa Regală, prin vocea Regelui Mihai, a anunțat că rupe legăturile dinastice cu Casa de Hohenzollern.
Cu alte cuvinte, i-a lăsat în off-side (deci nu vor mai putea avea vreodată pretenții regale în România) pe următorii: Prințul Alexander de Hohenzollern, Prințul Albrecht de Hohenzollern, Prințul Ferdinand de Hohenzollern, Prințul Aloys de Hohenzollern, Prințul Fidelis de Hohenzollern, Prințul Johann-Georg de Hohenzollern, Prințul Carl Christian de Hohenzollern, Prințul Nicolas de Hohenzollern, Prințul Hubertus de Hohenzollern, Prințul Ferfried de Hohenzollern, Prințul Meinrad de Hohenzollern, Prințul Carl Alexander de Hohenzollern, Prințul Carlos Patrick de Hohenzollern.
În acest moment, cum de altfel era și normal, Regele e unul, Regele Mihai, iar posibilii urmași la tron sînt, în ordine, fiicele-sale: principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia, Maria.
Trăiască Regele nostru, mai românizat ca niciodată!
in Kamikaze de admin la mai 10th, 2011 @ 22:45 | RSS 2.0. | trackback
Daca explicatiile sunt corecte , avem intr-adevar un suveran , care din dragoste pentru tara ,
a uitat de posibilii sai descendenti.
Manevre ale unei persoane demne de incredere , dar mai ales ale unei persoane care se doreste onorabila si mai ales , morala .
Pai , atunci care este diferenta intre "maria-sa" si politicienii despre care vorbeam mai sus sau despre care vorbim zilnic ?
Cu privire la starea de sanatate a fostului suveran , eu cred ca trebuie sa ne indoim , luand macar in consideratie varsta si lipsa de mobilitate , exprimarea din ce in ce mai grea , bineinteles amplificata de problemele cunoscute.
Despre pregatirea scolara a urmasei regelui , nu putem discuta , dar despre moralitatea sa poate , numai gandindu-ne cum o persoana de "os domnesc" , "sange albastru" incheie o casatorie "morganatica" ( ?!) cu un modest actoras iesean.
Dragoste la prima vedere , nu gluma !
Ca de altfel si idila anilor '80 cu unul dintre fiii lui Ceusescu aflat la studii
Culmea este ca acest actual sot-actor despre care aratam mai sus , cat de repede a devenit de sange nobil ,se pare ca are destule "altfel de obligatii" fata de unii dintre potentatii oameni politici ai vremii actuale.
Stiu ca prin cele scrise supar sau am suparat si imi cer scuze , dar tot suntem la o discutie sincera , putem aduce argumente si putem avea opinii.
Imi cer inca o data scuze !