Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...
Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...
@rgabi frumos spus....si asa ar trebui .....dar ce ne facem cu spiritul balcanic....care transforma ce ati spus mai sus in utopie....cred ca ce este cel mai grav este ca Romanii nu mai cred in nimeni si in nimic.....
Politicienii din esalonul 2 sau 3 sunt la fel ca cei ce sunt in prim plan poate un pic mai flamanzi sau mai avizi sa se infrupte din bucatele alese la care aveau dreptul cei din primul esalon.....
Romanii nu au cum sa nu creada in ceva.
Daca ar fi fost asa nu mai protestau.
Vor schimbare dar nu stiu care sa fie schimbarea.
O vor...fara insa sa stie in ce ar consta...
Cand am spus ca nu mai cred in nimeni si in nimic m am referit la actuala clasa politica! Scuze ca nu am fost explicita........contextul Bata l vina! Contextul politic...social....economic....
dezbateri........pareri pertinente, argumentate........ dar concluzia indiferent de forma este ca in piata universitatii si in tara se marseaza pe lipsa unui lider/reprezentanti ai poporului fie el monarh fie el guvern de uniune nationala sau larga reprezentare (bine punctat dl.Gabi)
Apropos dl. Lascoschi in Timisoara astazi au aparut primele pancarde cu sustinerea monarhiei.....poate reies noi argumente pe care noi nu le-am identificat.
Dna. Mirela tot azi dar la Sibiu am retinut mesajul unei protestatare: " sa plece ca au cu ce.....avioane si elicoptere particulare....si se referea la clasa politica (cea de la putere sau cea din opozitie)........deci nu mai au optiune cum am sustinut multi dintre noi.
Sunt apolitica dar nu liber schimbista.......sper sa se contureze solutia poporului nemultumit.
Am comentat in 23 ian. la articolul Protestele - intre revendicarea binelui si facerea de rau si singurul cometariu existent (trec peste cele 5 recomandari primite) al unui reprezentant din popor care si-a revendicat ca si nick-name "titlul de caragiale" a fost ca, citez: "Personajul din Caragiale nu stie cu cine sa voteze pentru ca, pur si simplu, este beat tot timpul". Credeti ca acestui utilizator ii pot spune ca eu inca detin peste 2000 de volume de carte si chiar le-am si citit?......sau reformulez in calitate de mediator (dl.Gabi stie exact la ce ma refer - tehnica de mediere :).) ...credeti ca intelege diferenta dintre monarhie si guvern de uniune nationala?......cu toate acestea el este "marea masa" care isi pune amprenta definitiva ca si cetatean cu drept de vot.