cearls a scris:
r.gabi a scris:
Nimeni dintre cei care il sustin pe rege , nu au raspuns care ar fi beneficiul cand eventualul suveran ar avea de-a face cu aceiasi clasa politica , atat de blamata.
un beneficiu ar fi ca eventualul suveran poate fi, cu adevarat, neutru...
ca altfel, asa cum este constitutia romaniei acum, presedintele ales dintr-un partid politic trebuie sa devina brusc arbitru neutru!:stunned:
... imposibil, e contra naturii!!!
Da, este cu adevarat greu de crezut asa ceva...
Trebuie sa aiba o taria morala deosebita un presedinte care este ajutat de partid sa devina presedinte...si apoi sa nu fie dator...partidului...
Adica sa nu ii ajute mai mult sau mai putin...
Mie de aceea nu imi place politica din Romania.
Prea o mana o spala pe alta...fara limite si cum zic oamenii din 90' incoace cu nesimtire...
Este interesanta si chestiunea cu cei 6 ani expusa de Birou de mediator.
Aici ar fi 2 aspecte dupa parerea mea.
1.Este greu de spus ceva concret insa este esential in clipa de fata sa se intample ceva care sa schimbe ceva.Durata poate avea sau nu relevanta, dar nu acesta este aspectul esential.
Esential este ca regele in mod sigur isi doreste asa ceva chiar daca nu s-a luptat ( cum a aratat domnul R.Gabi), ca este un simbol pentru Romania si romanii au nevoie de asa ceva...adica de o schimbare reala...
Si un an daca ar dura monarhia in Romania ar fi ceva extraordinar, ceva de un mare efect, o palma puternica trasa clasei politice actuale care ii va inrosi obrazul...care este doar imbujorat...de buna stare si buna dispozitie...
Ce vor romanii?
O schimbare esentiala si de continut.
2.Cei 6 ani vizeaza revenirea la republica dupa 6 ani.
Se ridica insa o intrebare...
Daca dupa 6 ani romanii ar fi dispusi sa vada ce se va mai intampla avand in vedere si experienta trecutului...
Si se mai ridica o alta intrebare...
Casa regala nu s-a implicat deloc deoarece poporul roman in majoritatea sa nu i-a vrut.
Dar, avem cunostiinta de faptul daca dupa acei 6 ani un mostenitor nu s-ar descurca?
Stim ceva concret despre acest aspect?
Stim care ar fi imaginea Romaniei intr-o atare situatie?
Se poate considera ca merg prea departe dar poate ca a venit vremea sa privim cu totii in viitor.
Motivul pentru care am postat atat de tarziu acest topic a fost tocmai pentru ca m-a retinut o idee preconceputa...o idee care i-a facut cel mai adesea pe multi romani sa aiba o atitudine refractara si chiar agresiva, atitudini care m-au infuientat si pe mine datorita indarjirii lor...
Adica se opun la ceva fara sa stie absolut nimic.
Si ma poate contrazice cineva?
Stie cineva un lucru concret sa duca la o concluzie certa, fara dubiu, ca dupa 6 ani monarhia ar trebui sa ia sfarsit din nou in Romania pentru ca nu cunoastem mostenitorul?
Mie personal, Casa Regala mi-a creat o impresie de atata finete incat m-am gandit ca in Romania asemenea finete nu poate supravietui...
Dar, de ce oare?
Tocmai din cauza clasei politice...a partidelor politice... a intereselor de grup...si nu neaparat a interesului general...