avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

Procesele se judeca pe baza de dovezi.
Leul nu este valuta astazi si nici nu va fi cu presedinti.

In timpul monarhiei leul a fost valuta.Este o proba.Daca dvs. considerati ca un lucru probat in mod indubitabil, fara dubiu, nu este probat...ma abtin de la comentarii...
Insa...reflectati...ca nu aveti nimic de pierdut, ci doar de castigat...daca se va ajunge la monarhie...

Daca leul va mai fi in viitor valuta, dupa ce am tot avut presedinti si tara a mers foarte prost...este greu sa va mai raspund concret, la fel cum v-am raspuns anterior in mod sigur si pe baza de probe certe pentru ca ceea ce a fost nu se poate contesta...

Insa, nu este exclus ca peste 10 ani leul sa redevina valuta precum lira sterlina...in caz de vom avea monarhie...

Si daca va ganditi altfel, ca peste 20 de ani inca vom schimba presedinti si leul va fi tot la fel de terminat ca astazi sau poate chiar mai terminat...ati putea sa va ganditi ca mai bine ati incerca sa aflati daca leul va redeveni valuta in cca 10 ani...
Un referendum prin care s-ar reinstaura monarhia...ar putea lamuri aceste aspecte...

Ce aveti de pierdut?
Ce are de pierdut poporul roman?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi a scris:
V-am prezentat argumente pertinente despre cum era si cum este.

Nu ati prezentat argumente, ati prezentat ”pagini de istorie”. Cum era ”configurata” tara atunci? Cate diplome de studii superioare se obtineau prin invatamant la distanta? Cine avea ”acces” in politica? Si multe altele...
Comparatii nu mai putem face!

Si a scris:
In trecut leul era valuta astazi este o modeda fara valoare, Bucurestiul era considerat Micul Paris si era un oras vizitat cu placere de oameni importanti,

Destul de greu v-ar putea contrazice cineva, desi exista presa vremii, jurnalele unora si altora, corespondente din care putem deduce ca istoria ”publica” difera pe ici-pe-colo de cea ”reala”. Dar va amintiti vorba aceea: omul sfinteste locul?

Si a mai scris:
Fara o schimbare Romania pare sa...moara...

Si de-ar muri va renaste din propria-i cenusa, precum Pasarea Phoenix

**
avocat_lascoschi a scris:
Oamenii o duceau bine pentru ca banii aveau valoare

Cred ca nu citim acelasi dictionar si definim diferit ”plebe”.
”Palmasii” care munceau zi lumina aveau bani? Slugile din conace aveau bani? Muncitorii de la calea ferata, care erau stravezii de foame ca vedeai prin ei, aveau bani? Muncitorii din tipografie sau functionarii de la banca aveau bani? Birjarii aveau bani? Politaii de rand aveau bani? Cusatoresele aveau bani? Traiau de pe o zi pe alta, in camarute mizere! Despre ce discutam? Nu putem reduce ”plebea” la ”boema bucuresteana”! Si nu putem reduce Romania la Bucuresti, ca ne da cu rest.

Si a mai scris:
Cum a fost in trecut pe timpul monarhiei?

Zeci de scuze! Dar cui ii pasa? Ca atunci nu va mai fi! Nu mai poate fi pentru ca alta e conjunctura sociala, economica, politica etc s.a. s.a.m.d. si si si...
Mai visa cineva pe forum ca de-am trece maine la euro ne-ar fi bine! Asa ceva... Asa cum ne-ar fi bine de-am trece maine la euro ne-o fi bine si sub rege?

S-a tot scris - cu alte cuvinte - si am citit, acelasi lucru scris cu alte cuvinte: "RO era", "regele facea"... Dar prezentul? Dar viitorul apropiat? Ne intoarcem la cum era pe vremea regelui? Pentru unii n-ar fi deloc rau!

**
cearls a scris:
da' flota, flota, unde e?

:tooth:
Afland unde-i flota rezolvam problema? Flota regala sau flota ceausista? In topicul acesta nu putem cauta flota ceausista vanduta de un nene pus pe capatuiala. Eventual sa cautam flota regala... Dar!!! N-am avut flota regala!!! N-am avut... Voiam sa scriu: n-au avut, ca la vremea aia nu existau ajutoare sociale si fiecare se descurca cum putea, pentru ca mijloacele de productie - si toate cele - nu erau ale cetatenilor tovarasi. Asa cum nu sunt nici acum!

**
avocat_lascoschi iar a scris:
Leul nu este valuta astazi si nici nu va fi cu presedinti.
si:
In timpul monarhiei leul a fost valuta.

Facem pariu ca si azi e valuta? ;)
Citez din ”Dictionarul economiei de piata”
Valuta = in economia de piata este unitatea baneasca a unei tari definita printr-o cantitate de metal pretios care o garanteaza si care se afla pe piata sub forma efectiva - bilete de banca, monede metalice sau sub forma de disponibil in cont (valuta in cont), servind la realizarea unor tranzactii internationale bla bla bla. Valuta are un curs valutar, adica pretul unitatii banesti dintr-o tara exprimat in unitati banesti ale altor tari. Cotarea la bursa a valutelor se face in functie de paritatea aur, continutul in aur fin al unitatilor banesti din diferite tari.

Deci am lamurit-o si pe asta.


**
Bine! Hai sa coacem o monarhie! Dar fara ajutoare sociale de vreun fel! Asa cum era pe vremea regelui! Ca ce bine mai era pentru plebe! Se baga cineva la asa ceva?

:tomato:
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Procesele se judeca pe baza de dovezi.


nici n-ati avea ce proces ("procesul monarhizarii statului ROMAN"- @anlexia) sa pierdeti...

pentru ca dovezile sunt ca "republica" a fost impusa de sovietici. actul de abdicare de la 30 decembrie 1947 nu a fost niciodata validat printr-un referendum.
trope_doi a scris:

cearls a scris:
da' flota, flota, unde e?


:tooth:
Flota regala sau flota ceausista?



nu, nuuu, flota aia care a avut-o in primire "jucatorul":tooth:


Bine! Hai sa coacem o monarhie! Dar fara ajutoare sociale de vreun fel! Asa cum era pe vremea regelui! Ca ce bine mai era pentru plebe! Se baga cineva la asa ceva?

:tomato:



care rege, burebista?:rolleyes: ... atunci si fara curent electric, ca bine mai era pentru daci!

:tomato:
cearls a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Procesele se judeca pe baza de dovezi.


nici n-ati avea ce proces ("procesul monarhizarii statului ROMAN"- @anlexia) sa pierdeti...

pentru ca dovezile sunt ca "republica" a fost impusa de sovietici. actul de abdicare de la 30 decembrie 1947 nu a fost niciodata validat printr-un referendum.


Era vorba doar de probe.Nu de proces.

Fara referendum oricum nu se poate.
Poporul trebuie sa isi aleaga singur soarta.
Asa este in democratie...

Sovieticii au disparut...
Au ramas doar cei care mai sustin cumva ceva ce nu mai exista...

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)