avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Aceasta este marea intrebare.
Ce sa alegem?

Buna intrebarea!
Am stabilit asadar, pana acum, ca ar fi necesar un referendum.
Poate impartim cheltuielile: subscriptie publica, absorbtia de fonduri europene, sponsorizari de la sustinatorii monarhiei... Ca tot se banuieste ca ar fi multi si-am citit despre sondaje in care regele e pe primul loc...
Stiti ce este cel mai greu de stabilit?
Sa stabilim pe ce criterii desemnam regele sau unde gasim o mare familie nobila in Romania sau in afara care sa asigure pe cateva sute de ani aceasta institutie. Parca asa e prin Anglia, Spania...
Daca scoatem postul la concurs avem o problema in sensul ca trebuie sa ne hotaram daca neamnul regesc sa fie dintre romani sau din strainatate.
Dintre romani ar putea candita unele familii ce sunt acum in politica pentru ca s-au innobilat prin titluri, avere, studii prin occident, prietenii cu elite... Poate actualul presedinte, fostul ministru de externe, proaspatul desemnat prim-ministru... Trebuie sa vedem ce familiia au...
Din afara granitelor gasim familii regale si imperiale din Anglia pana in Japonia, trecand si prin tarile arabe in cautarea noastra sau chiar prin Africa.
Propuneti si haideti sa ne apucam de sondaje, de organizare, de adunat fonduri..
Eu ma ofer sa adun banii. Deschid un cont pe cheluiala mea, fara costuri pentru populatie, suport si comisioanele banacare pentru toate sumele pe care le incasez, gestionez dobanda, cheltui din ei doar strictul necesar pentru echipa ce va forma comitetul de initiativa... Adica faca aproape toate operatiunile. Toti ceilalti aveti doar o singura misiune: sa trimiteti cat mai multi bani in acest cont.
Astept sugestii sa stabilim data inceperii actiunii si suma minima de contributie.:strong:
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
Adriantot, moderator
Laudabila actiunea dvs...insa nu inteleg....de ce sa cautam in alte parti familii regale sau familii de vita nobila cand noi avem familia regala a Romaniei...mi se pare hazardat acest lucru...nicio familie regala nu ar accepta sa vina in locul familiei regale din Romania....pentru ca nu se poate......in plus familiile regale din Europa se inrudesc intre ele......
Pai "de ce sa cautam in alte parti...", ca sa va citez?
Pentru ca acum atunci cand Romania a avut nevoie de o familie regala asa a procedat, a importat-o. Dar nu este neaparat necesar sa importam si poate gasim si la noi familii de nobili romani, urmasi ai domnitorilor sau ai marilor familii de boieri romani asa cum s-a procedat cateva sute de ani in tarile romane inainte de domnitorii fanarioti sau de familia regala adusa din occident spre sfarsitul secolului al 19-lea.
Nu exclud nici o varianta si sper ca cei care sustin monarhia o sustin ca institutie si nu o anumita familie sau un anumit rege, fara a fi exclusa din discuitie familia Regelui Mihai, daca acum indeplineste conditiile de a conduce o monarhie (Romania) asa cum indeplinesc anumite conditii actualii monarhi din Europa.

Cred ca facem o confundare de ..eroare cum zice nea Vasile :slap:...
Avem o familie regala....importata......la acea vreme din Germania......Regele Mihai reprezinta institutia monarhica.....

Dar daca doriti il putem cata pe cel care revendica Moldova toata acum cativa ani...cu toate bunurile de pe sol...si ...subsol....ca fiind descendent al lui Stefan cel Mare........:duh:

Deci iata..eu v am adus deja un pretendent......la tron......
Fostul rege reprezinta trecutul si nimic mai mult , el prin cea fost si prin ceea ce este , prin ce a intreprins in ultimul timp este de mult timp "condamnat" la uitare.
In rest , cu tot respectul , eu chiar am uitat despre acest subiect.

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)