cearls a scris:
r.gabi a scris:
Fostul rege reprezinta trecutul si nimic mai mult , el prin cea fost si prin ceea ce este , prin ce a intreprins in ultimul timp este de mult timp "condamnat" la uitare.
nu, regele a fost condamnat la uitare de catre comunisti...
Marți 30 decembrie, Petru Groza vine la întîlnire însoţit de Gheorghe Gheorghiu Dej, şeful PCR, care nu fusese anunţat. Regele e însoţit de mama sa, Elena. Petru Groza are un pistol la el. Se teme să nu fie arestat, ca şi Ion Antonescu. Știe ca regele e curajos. Conversatia are loc în salonul apartamentului ocupat de rege. Groza începe debitînd obişnuitele lui glume vulgare. Apoi intră în subiect: “Am venit să vorbim despre o problemă de familie. Am dori deci să discutăm despre un divorţ prin înţelegere.” Regele Mihai replică : ”Despre ce fel de divorţ e vorba ?“ Petru Groza spune că ţara a hotărît să îşi schimbe politica, şi monarhia este un obstacol în calea progresului ţării. Cînd termină de vorbit, scoate o hîrtie din buzunar pe care e scrisă declaraţia de abdicare pregătită dinainte. Regele Mihai o citeşte şi spune că numai o consultare a poporului poate să schimbe forma de guvernămînt. Petru Groza spune: “ Nu este timp pentru a organiza un referendum.“ El ştie perfect că un referendum ar da o majoritate covîrşitoare în favoarea monarhiei. Regina Elena intervine pentru a spune că datoria regelui Mihai este de a sta în mijlocul poporului său. Replică lui Petru Groza : “ Datoria este să plecaţi.” Si spune în continuare ” Ţara a fost învăţată să vă iubească. De acum o s-o învăţăm să ne iubească pe noi.”
POVESTEA DINASTIEI.ABDICAREA REGELUI MIHAI
[ link extern ] /
Si tara i-a iubit ( pe comunisti)...nu toti...evident...
Datorita faptului ca Romania a fost bogata si in timpul comunismului nu a fost rau sub aspect economic ( pana in 1978 cel mult).
Insa...si comunismul este istorie...
Problema este ca trebuie sa privim in viitor si viitorul nu se vede deloc bine cu presedinti...
Aceasta este marea problema...
Pana guvernantii nu vor avea rusine nu se va putea schimba nimic.Fata de popor in general nu prea ne putem pune sperante ca ar avea...si atunci nu ne ramane decat sa ne intrebam fata de cine ar avea rusine...?
Dupa parerea mea, fata de monarhie nu ar avea doar rusine, ci si frica...
Nu avem alta varianta mai buna pentru popor...ca sa plece si sa ne lase...
Daca guvernantii nu se tem de popor...ar trebui sa se teama de cineva care sa le strice socotelile ( si la propriu si la figurat)...
Ar mai putea exista si varianta ca cei care nu vor mai putea sa fure de la stat, din bani publici, din banii tuturor si sa plece pur si simplu si sa se lase de politica...
Adica sa se tina de afaceri.
Cred ca ar putea sa isi incerce norocul in afaceri deoarece au strans un capital substantial...
Ar crea si locuri de munca in tara ( ca tot zicea cineva ca exista o problema cu locurile de munca).
Ar fi cea mai eleganta varianta posibilila de a scapa de ei deoarece altfel nu vom scapa niciodata de ei cat traim noi...cei de azi...