avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

Asteptam...o aparitie ...pana la alegeri...eu asa am inteles...ca daca nu se vrea monarhie....nu stiu de unde se trage aceasta concluzie...asteptam un presedinte....;)
Regele si monarhia au fost respinse de comunisti , nu este niciun secret .Nu ati scris noutatati
Totusi , nu toti cei care resping institutia monarhica sunt comunisti , cum nu pot sa cred nici despre dvs , ca aveti argumente putine in sustinerea optiunii monarhice pentru ca nu cunoasteti prea multa istorie sau ca nu doriti sa o cunoasteti.
Eu m-as abtine de la aprecieri generaliste asupra unor persoane pe care nu le cunosc.
Cat despre anumite caracteristici ale unor anumiti monarhi , acestea sunt atat de evidente incat multe persoane din lumea civilizata le-au remarcat , ca si publicatii de prestigiu.
Si acestia chiar nu sunt comunisti , cum nu pot fi comunisti cei care eventual nu v-ar inghiti pe dvs . sau pe mine , ori cei care nu accepta monarhia .

[Editat - ordine fac moderatorii]
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
r.gabi a scris:

Fostul rege reprezinta trecutul si nimic mai mult , el prin cea fost si prin ceea ce este , prin ce a intreprins in ultimul timp este de mult timp "condamnat" la uitare.

nu, regele a fost condamnat la uitare de catre comunisti...

Marți 30 decembrie, Petru Groza vine la întîlnire însoţit de Gheorghe Gheorghiu Dej, şeful PCR, care nu fusese anunţat. Regele e însoţit de mama sa, Elena. Petru Groza are un pistol la el. Se teme să nu fie arestat, ca şi Ion Antonescu. Știe ca regele e curajos. Conversatia are loc în salonul apartamentului ocupat de rege. Groza începe debitînd obişnuitele lui glume vulgare. Apoi intră în subiect: “Am venit să vorbim despre o problemă de familie. Am dori deci să discutăm despre un divorţ prin înţelegere.” Regele Mihai replică : ”Despre ce fel de divorţ e vorba ?“ Petru Groza spune că ţara a hotărît să îşi schimbe politica, şi monarhia este un obstacol în calea progresului ţării. Cînd termină de vorbit, scoate o hîrtie din buzunar pe care e scrisă declaraţia de abdicare pregătită dinainte. Regele Mihai o citeşte şi spune că numai o consultare a poporului poate să schimbe forma de guvernămînt. Petru Groza spune: “ Nu este timp pentru a organiza un referendum.“ El ştie perfect că un referendum ar da o majoritate covîrşitoare în favoarea monarhiei. Regina Elena intervine pentru a spune că datoria regelui Mihai este de a sta în mijlocul poporului său. Replică lui Petru Groza : “ Datoria este să plecaţi.” Si spune în continuare ” Ţara a fost învăţată să vă iubească. De acum o s-o învăţăm să ne iubească pe noi.

POVESTEA DINASTIEI.ABDICAREA REGELUI MIHAI

[ link extern ] /

Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
ContSters233047, utilizator
cearls a scris:

r.gabi a scris:

Fostul rege reprezinta trecutul si nimic mai mult , el prin cea fost si prin ceea ce este , prin ce a intreprins in ultimul timp este de mult timp "condamnat" la uitare.

nu, regele a fost condamnat la uitare de catre comunisti...

Marți 30 decembrie, Petru Groza vine la întîlnire însoţit de Gheorghe Gheorghiu Dej, şeful PCR, care nu fusese anunţat. Regele e însoţit de mama sa, Elena. Petru Groza are un pistol la el. Se teme să nu fie arestat, ca şi Ion Antonescu. Știe ca regele e curajos. Conversatia are loc în salonul apartamentului ocupat de rege. Groza începe debitînd obişnuitele lui glume vulgare. Apoi intră în subiect: “Am venit să vorbim despre o problemă de familie. Am dori deci să discutăm despre un divorţ prin înţelegere.” Regele Mihai replică : ”Despre ce fel de divorţ e vorba ?“ Petru Groza spune că ţara a hotărît să îşi schimbe politica, şi monarhia este un obstacol în calea progresului ţării. Cînd termină de vorbit, scoate o hîrtie din buzunar pe care e scrisă declaraţia de abdicare pregătită dinainte. Regele Mihai o citeşte şi spune că numai o consultare a poporului poate să schimbe forma de guvernămînt. Petru Groza spune: “ Nu este timp pentru a organiza un referendum.“ El ştie perfect că un referendum ar da o majoritate covîrşitoare în favoarea monarhiei. Regina Elena intervine pentru a spune că datoria regelui Mihai este de a sta în mijlocul poporului său. Replică lui Petru Groza : “ Datoria este să plecaţi.” Si spune în continuare ” Ţara a fost învăţată să vă iubească. De acum o s-o învăţăm să ne iubească pe noi.

POVESTEA DINASTIEI.ABDICAREA REGELUI MIHAI

[ link extern ] /

Si tara i-a iubit ( pe comunisti)...nu toti...evident...

Datorita faptului ca Romania a fost bogata si in timpul comunismului nu a fost rau sub aspect economic ( pana in 1978 cel mult).

Insa...si comunismul este istorie...

Problema este ca trebuie sa privim in viitor si viitorul nu se vede deloc bine cu presedinti...
Aceasta este marea problema...

Pana guvernantii nu vor avea rusine nu se va putea schimba nimic.Fata de popor in general nu prea ne putem pune sperante ca ar avea...si atunci nu ne ramane decat sa ne intrebam fata de cine ar avea rusine...?

Dupa parerea mea, fata de monarhie nu ar avea doar rusine, ci si frica...
Nu avem alta varianta mai buna pentru popor...ca sa plece si sa ne lase...

Daca guvernantii nu se tem de popor...ar trebui sa se teama de cineva care sa le strice socotelile ( si la propriu si la figurat)...

Ar mai putea exista si varianta ca cei care nu vor mai putea sa fure de la stat, din bani publici, din banii tuturor si sa plece pur si simplu si sa se lase de politica...
Adica sa se tina de afaceri.
Cred ca ar putea sa isi incerce norocul in afaceri deoarece au strans un capital substantial...
Ar crea si locuri de munca in tara ( ca tot zicea cineva ca exista o problema cu locurile de munca).

Ar fi cea mai eleganta varianta posibilila de a scapa de ei deoarece altfel nu vom scapa niciodata de ei cat traim noi...cei de azi...

Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
cearls a scris:
regele a fost condamnat la uitare de catre comunisti...

Mircea Eliade a fost condamnat la uitare de comunisti si, totusi, n-a fost uitat. Si n-a fost rege
Si altii au fost condamnati la uitare de comunisti (N. Steinhard, ca exemplu) si, totusi, n-au fost uitati - nici ei nu erau regi

Ce-o fi insemnand aceasta? :hm:

mirela741 a scris:
daca nu se vrea monarhie....nu stiu de unde se trage aceasta concluzie.

:giggle:
Intreb: cand ati fost ultima data in una dintre pietele unde oamenii strigau ca doresc schimbarea? Faptul ca sunt acolo pancarte pe care e mentionat numele regelui nu spune nimic despre dorinta majoritatii pentru monarhie. Si mai zic ceva oamenii... Cand sunt intrebati daca monarhia ar fi potrivita multi raspund: ”orice, numai sa scapam de cei de azi” ”Orice” nu inseamna ca-si doresc monarhie si poate insemna si... dictatura militara... Nu?

Un rezultat obtii cand faci un sondaj de opinie intreband: cine-i mai popular: X sau Y? Si alt rezultat obtii cand intrebi: vrei monarhie sau vrei republica? Altfel spus: sondajul dat ca exemplu in acest topic nu-i decat un exemplu de manipulare. Si pare ca a functionat pentru unii

avocat_lascoschi a scris:
Pana guvernantii nu vor avea rusine nu se va putea schimba nimic

Adevar curat! Darrrr.... Cu sau fara rege guvernantii sunt din aceeasi... tagma Nu-mi scrieti ca le va schimba regele mentalitatea!
Si apoi... dezamagire curata! Frica de monarhie? Adica... frica de o forma de guvernamamant?! Sa va fi referit la frica de rege? Si de ce le-ar fi frica? Aveti argumente? Sau... solutii de a scapa de cei pe care ii cunoastem bine? Sa nu-mi scrieti ca gaseste regele o solutie!

:yawn:

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)