avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

la cate succesuri are domnisoara in cauza......nu ne mira.....ca face confuzia intre cele doua notiuni.....:slap:
Tot aud...trecut monarhic, trecut monarhic...ce frumos...
Ce frumos?:hm:

Frumos este?
Ca nici cel mai bine cotat Rege- Carol I, de care a avut parte Romania,nu a respectat cutuma cea mai importanta a monarhiei constituţionale: poporul decide cine conduce guvernul, nu regele.
Asa mare si corect cum a fost Carol I, a pus in aplicare rotativa guvernamentala, schimband conservatori cu liberali, cum dorea Domnia Sa.Pai..asta mai are legatura cu poporul decide sau cu frumusetea monarhiei?Aaaa...si sa ne mai aducem aminte de supararea ce i-a facut-o Take Ionescu,cand a sugerat infintarea unui al treilea partid.
De ce uitam,ca democratia a fost distrusa de Carol II, nu de Antonescu sau de legionari sau de comunisti. Exemplarele acestea au pus doar crucea democratiei romanesti.
Hai, sa ne mai aducem aminte cum Carol II a fost primul dictator(al epocii moderne) chiar inainte de a instaura Dictatura, cand a hotarat a-l aseza pe Goga,in scaunasul de premier desi partidul acestuia se clasase pe locul patru in alegeri.
Sa avem un jucător în fruntea statului neales ce detine un mandat de zeci de ani?

Aşa suparati, neatenti,enervati,indarjiti suntem pe republica asta a noastra?

Poate as accepta monarhia doar de genetica avanseaza la gradul de a selecta caracteristicile fatului inainte de a se naste.
O zi buna!

Aveti cumva impresia ca in comunism poporul alegea Guvernul? sau ca post comunism in cei 20 de ani, poporul a ales Guvernul? :hm: Eu nu am avut-o si nu o am!:yes:
Cota regelui Carol I? .......nu stiam ca regii au ..cota.....Dar s ar putea sa aveti dreptate...ca a avut cota cea mai mare....altfel plateam mult si bine tribut Inaltei Porti....
A schimba partidele politice la guvernare nu este un lucru tocmai gresit...am avut 50 de ani un singur partid....in tot si toate...
Democratia nu a fost distrusa de comunisti sau de legionari sau de Antonescu? A fost distrusa de Carol al II lea? Cam exgeram.....Daca nici comunistii nu ne au invatat cum sa nu fim democrati, cum sa nu respectam unitatea in diverisitate...

Este adevarat ca regele Carol al II lea , cel mai controversat dintre Regii Romaniei, a facut greseli, insa acestea l au costat abdicarea in 1940, cand tara a incaput pe mana lui Antonescu.....
Nu suntem suparati nici pe republica...doar punem in chestiune daca monarhia ar fi mai eficienta decat republica...Republica suntem doar din comunism, restul de la cnezate si voievodate, de la primele forme de organizare statale pe aceste pamanturi, am fost mai mult spre monarhie decat spre republica...aceasta este problema...cu republica am vazut cum e....sa incercam sa dam o sansa si monarhiei sa redam o sansa caci trecutul in mare parte de inspiratia asta a fost...
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
ContSters141818, utilizator
@mirela741Cota regelui Carol I? .......nu stiam ca regii au ..cota.....Dar s ar putea sa aveti dreptate...ca a avut cota cea mai mare....altfel plateam mult si bine tribut Inaltei Porti....
A schimba partidele politice la guvernare nu este un lucru tocmai gresit...

Tot respectul!
Sunt total de acord cu dvs .
Aici am dorit sa ajunga discutia, pentru a putea intreba un monarhist,daca imi poate "aduce" monarhia un Rege, de atat de buna-credinta ,asa cum a fost, regele Carol I,chiar si atunci cand a gresit.
Sunteti de acord cum ca criteriul ereditar(ce se livreaza la pachet cu monarhia) este o loterie?

Va multumesc

Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
ContSters233548, utilizator
loterie este si atunci cand alegi un presedinte...am incercat pe propria noastra piele aceasta loterie...Stiti foarte bine ca acest criteriul al ereditatii nu este absolut in ceea ce priveste monarhia! Am pretentie ca stiti acest lucru....De aceea exista dispensa, consiliul Coroanei...unde ati vazut in monarhiile moderne din Europa ca s au incoronat oameni debili? Hai sa fim seriosi....Sau doriti acum sa facem debila toata Casa Regala a Romaniei de dragul de a arunca cu noroi? Pe bune ca nu inteleg...totusi traim in secolul XXI...am uitat de obscurantismul Evului Mediu....sau nu?:hm:

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)