oliviaserban a scris:
suna atat de incalcit si sunt sigura sau asa imi doresc eu ca se mai poate face ceva am citit codul penal codul de procedura penala legea 302 privind extradarea ...nu am inteles mare lucru cred ca mi-am facut o idee,dar cum a-ti spus si dumneavoastra e putin probabil ca instanta sa consdere fondat reculsul pe care urmeaza sa il inaintam.si totusi in ce conditii se poate muta procesul din provincie la bucuresti in cateva zile?
Nu aveti cum sa mutati procesul la Bucuresti.Exista dreptul la a formula o cerere de stramutate dar nu cred ca ati avea sanse reale.In plus, admitand prin absurd ca cererea de stramutare s-ar admite dosarul nu ar ajunge in mod automat la Bucuresti...
Legea nr. 302 este destul de greoaie si chiar si instantele au avut probleme cu ea.
In concret, nu aveti ce face decat sa va judecati pentru ca a nu va judeca inseamna ca nu ati mai avea nicio sansa.Dupa parerea mea nu este imposibil sa se ajunga la o solutie favorabila dar este foarte greu...
Dupa parerea mea, este foarte discutabila aceasta chestiune juridica si exista argumente si pro si contra.Pentru a gasi cea mai buna argumentare trebuie insa gandit foarte mult si disecate hotararile pronuntate pentru a se gasi carentele din motivare.
Au existat situatii in care practica judiciara si-a schimbat ulterior orientarea jurisprudentiala anterioara.
Insa, in cazul acesta este extrem de zis...
In trecut am emis opinii care s-au dovedit a fi impartasite dupa multi ani de CEDO.
Si in acest caz, o aparare bazata pe CEDO ar putea sa fie de mare ajutor in ceea ce priveste argumenele expuse in aparare...