avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandatul european vs prescrierea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandatul european vs prescrierea

buna ziua,nu am crezut ca voi posta o asemenea intrebare pe forum dar asta e... Pt o pedeapsa de 2 ani si 2 luni de inchisoare ramasa definitiva in 2005 termenul de prescriere e de 5 ani plus pedeapsa asadar inceputul anului 2012,asta stiu.in 2009 procuratura a inaintat mandat european de arestare.din cate am aflat acesta intrerupe termenul de prescriere .daca da ce sa mai poate face in acest sens?va multumesc frumos si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: oliviaserban , utilizator 16:26, 11 Mai 2012
situatia nu e incalcita deloc : din momentul in care s-a emis mandatul european, termenul de prescriptie este de 7 ani si 2 luni.

E f greu sa te ascunzi 7 ani si 2 luni. Exista riscul (s-a intamplat) ca dupa 7 ani sa fii prins si sa executi si inchisoarea.
oliviaserban a scris:

suna atat de incalcit si sunt sigura sau asa imi doresc eu ca se mai poate face ceva am citit codul penal codul de procedura penala legea 302 privind extradarea ...nu am inteles mare lucru cred ca mi-am facut o idee,dar cum a-ti spus si dumneavoastra e putin probabil ca instanta sa consdere fondat reculsul pe care urmeaza sa il inaintam.si totusi in ce conditii se poate muta procesul din provincie la bucuresti in cateva zile?

Nu aveti cum sa mutati procesul la Bucuresti.Exista dreptul la a formula o cerere de stramutate dar nu cred ca ati avea sanse reale.In plus, admitand prin absurd ca cererea de stramutare s-ar admite dosarul nu ar ajunge in mod automat la Bucuresti...

Legea nr. 302 este destul de greoaie si chiar si instantele au avut probleme cu ea.

In concret, nu aveti ce face decat sa va judecati pentru ca a nu va judeca inseamna ca nu ati mai avea nicio sansa.Dupa parerea mea nu este imposibil sa se ajunga la o solutie favorabila dar este foarte greu...
Dupa parerea mea, este foarte discutabila aceasta chestiune juridica si exista argumente si pro si contra.Pentru a gasi cea mai buna argumentare trebuie insa gandit foarte mult si disecate hotararile pronuntate pentru a se gasi carentele din motivare.
Au existat situatii in care practica judiciara si-a schimbat ulterior orientarea jurisprudentiala anterioara.
Insa, in cazul acesta este extrem de zis...

In trecut am emis opinii care s-au dovedit a fi impartasite dupa multi ani de CEDO.
Si in acest caz, o aparare bazata pe CEDO ar putea sa fie de mare ajutor in ceea ce priveste argumenele expuse in aparare...
am sa atasez raspunsul instantei la primul termen intentat de procuratura imi puteti va rog din suflet sa imi explica intelesul textului : respinge cererea
Solutie: Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de Biroul Executări Penale din cadrul Judecătoriei Constanţa având ca obiect constatarea împlinirii termenului de prescripţiei a executării pedepsei de 2 ani şi 2 luni aplicată inculpatului Odagiu Niculin prin s.p. nr. 1409/2.07.2004 a Judecătoriei Constanţa,definitivă prin decizia penală nr. 574/2004 a Tribunalului Constanţa. În baza art.192 alin.3 C.pr.penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare.
Pagina 1

Ultima actualizare: 19.01.2012

Observ ca ati inteles ca nu aveti de ales.
Sfatul meu este sa printati toata hotararea si sa indicati si linkul in josul paginii pentru ca instanta sa poata verifica.
Instanta va analiza hotararea depusa.
O puteti da avocatului din oficiu sa o depuna el si sa spuna instantei ca s-a indicat si linkul.
Pe dvs. nu o sa va lase sa vorbiti deoarece nu aveti nicio calitate in proces.
ma tem ca nu am inteles la ce link si ce hotarare faceti referire astazi voi avea o intrevedere cu avocatul din cate cred nu aceasta este toata hotararea .vom vedea, va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Mandatul de urmarire internationala si mandatul european de arestare uttzza uttzza Emiterea mandatului de urmarire internationala nu este una si acelasi lucru cu cerere de extradare. Cererea de extradare este ulterioara emiterii mandatului ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)