avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandatul european vs prescrierea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandatul european vs prescrierea

buna ziua,nu am crezut ca voi posta o asemenea intrebare pe forum dar asta e... Pt o pedeapsa de 2 ani si 2 luni de inchisoare ramasa definitiva in 2005 termenul de prescriere e de 5 ani plus pedeapsa asadar inceputul anului 2012,asta stiu.in 2009 procuratura a inaintat mandat european de arestare.din cate am aflat acesta intrerupe termenul de prescriere .daca da ce sa mai poate face in acest sens?va multumesc frumos si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: oliviaserban , utilizator 16:26, 11 Mai 2012
cu mare dreg doar ca s-ar putea sa dureze cam mult .am sa va tin la curent
oliviaserban a scris:

va spun cat se poate de sincer ca va multumesc din suflet m-am documentat si am inteles cat am putut cu minimum de cunostinte penale.stiu ca nu vom rezolva absolut nimic la recurs avem mult prea putin timp la dispozitie si argumente si mai putine dar din cate am aflat putem merge mai departe la curtea suprema. exact cum ati spus si dumneavoastra cred ca legea e interpretabila...sper

Am inteles ca aveti si un avocat angajat.
Acesta trebuie sa caute argumente juridice.
Este bine ca are de la ce sa plece doarece ar fi fost foarte greu pentru el sa plece de la zero.
Are acea hotarare si are posibilitatea de a gasi si argumente suplimentare.Hotararea il poate inspira si sa il ajute.Insa depinde si de el cat de inventiv este...
In general, dupa parerea mea, avocatul trebuie sa dea dovada si de inventivitate si sa caute sa prezinte cele mai bune argumente instantei.
De asemenea, va trebui sa fie pregatit sa combata si argumentele din celelate hotarari.
De aceea v-am dat 3 linkuri cu 3 hotarari...
Avocatul trebuie sa creada in sustinerile sale si argumentele convingatoare nu sunt imposibil de gasit...insa...depinde si de cum va aprecia instanta...
Cea mai mare problema a instantei va fi aceea ca va fi constienta de faptul ca se poate deschide o cale prin care persoanele condamnate sa poata scapa de executarea pedepsei inchisorii...
Aici este marea problema pentru ca se va crea riscul de a se crea o noua jurisprudenta...

da am consultat 3 avocati locali unul dintre ei ne-a spus
sa nu mai inaintam recurs cel de-al doilea urmeaza sa vada dosarul si sa citeasca linkurile dumneavoastra iar cel de-al trilea a spus caci pe lege nu se poate face nimic in favoarea noatra doar in cazul in care se gasesc anumite chichite in mandat e tare complicat ramane de vazut pana vineri
cel de-al doilea avocat a adus vorba de cedo urmeaza sa se documenteze
Chichite in mandat e greu sa gaseasca si daca ar gasi foarte probabil ca nu se va lua in seama...
Nu suntem in SUA unde daca nu se respecta o norma procedurala instanta sa decida in mod impartial ( dar, asa cum spuneam nu cred ca va gasi ceva...)
Avocatul trebuie sa se documenteze si sa fie inventiv.
Eu cred ca se pot gasi asemenea argumente incat avocatul sa intrebe instanta daca ar avea vreo nelamurire...sub aspectul argumentelor expuse de avocat...
In Romania nu se prodedeaza decat extrem de rar in acest fel si doar atunci cand avocatul poate raspunde la absolut orice intrebare care ar putea fi ridicata de instanta si sa stie chiar ce ar putea intreba instanta...inca dinainte de a intreba...dar are mult de lucru...

Alte discuții în legătură

Mandatul de urmarire internationala si mandatul european de arestare uttzza uttzza Emiterea mandatului de urmarire internationala nu este una si acelasi lucru cu cerere de extradare. Cererea de extradare este ulterioara emiterii mandatului ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)