avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandatul european vs prescrierea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandatul european vs prescrierea

buna ziua,nu am crezut ca voi posta o asemenea intrebare pe forum dar asta e... Pt o pedeapsa de 2 ani si 2 luni de inchisoare ramasa definitiva in 2005 termenul de prescriere e de 5 ani plus pedeapsa asadar inceputul anului 2012,asta stiu.in 2009 procuratura a inaintat mandat european de arestare.din cate am aflat acesta intrerupe termenul de prescriere .daca da ce sa mai poate face in acest sens?va multumesc frumos si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: oliviaserban , utilizator 16:26, 11 Mai 2012
Hotararea de Judecatoria sector 1 contestata de Olimpia va poate ajuta.
Vorbiti cu avocatul ca el va intelege.
V-am dat mai multe likuri dar numai 1 va poate ajuta.
Celelalte sunt ca sa se poata analiza situatia sub toate aspectele.
va multumesc frumos
Legea nu este foarte clara.
Si cand legea nu este clara pot fi cel putin 2 interpretari...
In Romania exista o mare problema de ordin general cu respectarea normelor de procedura, cu respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului...
Timp de multi ani in Romania nu se stia sau nu se recunostea...ca hotararile CEDO trebuie respectate de statul roman chiar daca statul roman nu a fost parte cu dreptul de a-si exprima opinia in respectiva cauza CEDO...adica parte in proces ca sa ma exprim altfel...
Este foarte greu de spus ce se stia si ce nu se recunostea...
De aceea, orice rezerve exprimate fata de aceste aspecte sunt de mare bun simt...

Acest raspuns era pentru Olimpia Ilie.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
va spun cat se poate de sincer ca va multumesc din suflet m-am documentat si am inteles cat am putut cu minimum de cunostinte penale.stiu ca nu vom rezolva absolut nimic la recurs avem mult prea putin timp la dispozitie si argumente si mai putine dar din cate am aflat putem merge mai departe la curtea suprema. exact cum ati spus si dumneavoastra cred ca legea e interpretabila...sper
ma intereseaza subiectul, te rog daca poti cand te afli in posesia unu raspuns sa il publici pe site. multumesc

Alte discuții în legătură

Mandatul de urmarire internationala si mandatul european de arestare uttzza uttzza Emiterea mandatului de urmarire internationala nu este una si acelasi lucru cu cerere de extradare. Cererea de extradare este ulterioara emiterii mandatului ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)