avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Licenta program pentru Asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Licenta program pentru Asociatii de proprietari

Buna ziua,
Sunt administrator al unui bloc de 60 apartamente. Am cumparat un program cu licenta foarte util pentru a tine evidenta la tot ce necesar intr-o Asociatie de proprietari. Problema mea este ca nu stiu daca este corect (legal sau ilegal) sa il trec sa plateasca toti proprietarii pentru ca beneficiaza toata Asociatia sau sa il platesc eu. Va rog dati-mi un sfat cum ar trebui sa procedez.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 21:37, 9 Decembrie 2014
Sedinta AG obligatorie de la inceputul anului are exact ca scop aprobarea BVC.
Desigur ca se mai discuta si altele pe langa.
Deobicei se tine in februarie-martie. Pentru ca de cele mai multe ori la sfarsitulu lui ianuarie sau inceputul lui februarie se afiseaza lista pentru decembrie. Si mai dureaza ceva si pana se incaseaza si ea, si pana fac cenzori rapoartele de an si presedintele a trebui sa prezinte raportul anual.

Nici o problema daca nu e cvorum. Se reconvoaca si nu au decat majoritatea sa se supuna minoritatii. Conform legii, la reconvocare majoritatea simpla prezenta ia decizii, care sunt obligatorii pentru toti, chiar daca per total poate fi o minoritate.
Stati linistita, faceti parte dintr-o asociatie tipic romaneasca :) cred ca peste 90% din asociatii au aceleasi probleme, cate un vecin nemultumit, probleme cu pierderile de apa, restantieri, lipsa cvorumului la AG samd.
Va felicit pentru implicare, este greu la inceput dar cu timpul se rezolva ele. Eu am preluat asociatia noastra (sep 2010) pe post de cenzor tot fiind proaspat mutat in bloc, asa ca va inteleg perfect :)
Daca tot ati amintit de AG si apometre, ati avut cvorum la AG ca sa se poate legal lua decizii (50%+1)? In privinta apometrelor puteti sa cautati aici pe forum ca au fost multe discutii si sfaturi legate de provenienta pierderelor si metode de prevenire.

P.S. Ideea cu verificarea apometrului cu litrul de apa e pe cat de stupida pe atat de inadmisibila, obligati toti locatarii sa prezinte la asociatie buletinul metrologic la zi si fara multe discutii :)
Da, de fapt a fost reconvocare. Convocare a fost pe 14 ianuarie dar pentru ca au fost prezente doar 8 persoare, pe 23 ianuarie s-a reconvocat AG.
Referitor la verificare nici eu nu am mai auzit a asa ceva pana acum....ma lasa fara cuvinte, ce idei putea sa aiba fostul presedinte. :) Plus ca mie imi este destul de clara situatia ca nu o sa iasa niciodata bine consumul facturat cu cel real consumat, atata timp cat nu imi aduc la data stabilita indecsul cu cat au consumat. Mai mult tot eu imi dau silinta sa le reamintesc de fiecare data celor care nu aduc indecsul, ca trebuie sa-l aduca la data stabilita.
Asociatia la care sunt administrator a achizitionat de ceva vreme un asemenea program - ce mai, este vorba de cel de la Cluj, pe care il consider ca fiind in acest moment, cel mai bun de pe piata!
Am facut propunerea mai intai presedintelui care m-a pus sa fac un referat in acest sens, s-a discutat in com. ex. si s-a aprobat suma. Lucrez cu acest program numai pentru un bloc cu 45 de proprietari si suntem extrem de incantati de eficienta acestuia. Ca sa nu ziceti ca fac reclama ”pe post” - desi am mai spus-o , voluntar sau involuntar, puteti sa ma contactati pe mp sau pe asloc_pt5@yahoo.com si mai discutam... In Iasi mai ajut pe aceasta tema, desigur total dezinteresat inca douai as. proprietari.
Daca veni vorba, sigur ca eu am fost cel mai interesat de aceast lucru, dar nu ca nu as fi avut cu ce lucra, ci pentru ca ce stie sa faca acest program, cu tabelele in Excel cu care lucrez eu acum (intocmite de mine), nu as fi realizat nici in 10 ani de aici in colo. Pe bune, fara vrajeli... Cum fiecare dintre noi stie sa mai foloseasca aceste utilitare, desigur am mai aprofundat si pot spune ca ma descurc destul de bine cu aceasta aplicatiae (in definitiv depinde de pretentii...).

Bun, avand in vedere cele spuse de ce ne-a spus autorul topic-ului si raspunsurile date pana acum, banuiesc ca daca licenta a fost luata pe numele asociatiei, inseamna ca cel care a facut-o s-a bazat pe ceva, gandindu-ma eventual la o aprobare, macar asa de principiu...
Foarte bine au punctat mai sus @arockz si desigur @elga50 pe care-i felicit pentru opiniile lor.
S-au mai schimbat ”vremile”... Chiar saptamana aceasta voi dona unei as. prop. un (modest) computer complet echipat, care ma incurca prin casa. Chiar v-as propune ca fiecare dintre noi sa faca acest lucru, daca aveti cate ceva care va prisoseste prin casa - cu conditia ca macar unul dintre cei interesati sa lucreze pe aceste masini.

Puteti achizitiona programul pe numele dvs si efectua plata. In momentul in care dvs nu mai vreti sa fiti administrator la aceasta asocitiatie conform prevederilor legale asociatia este obligata sa aiba o copie dupa programul cu care s-a facut calculul intretineri, scrie pe undeva prin lege vor fi obligati sa va plateasca licenta si le puteti cere cat vreti dvs.
Deci ii aveti la mana.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
ContSters166949, utilizator

Alte discuții în legătură

Divergente cu presedintele asociatiei andreeaneagu andreeaneagu Va rog foarte mult sa-mi raspundeti si mie la urmatoare intrebare. Asociatie de proprietari nu trebuie sa aiba calculator si imprimanta? Eu administrez o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli calculator contabila asociatie eugarizn eugarizn Buna ziua din nou Acum cateva minute primesc prin posta un plic de la administratorul asociatie ,care foarte revoltat imi atrage atentia ca o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)