avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu/fara acord,copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu/fara acord,copil minor

Buna ziua

Sotul mea vrea sa divortam,avem un copil de 8 ani,as vrea sa stiu cateva amanunte,va rog.
Daca sunt de acord putem merge la notar?
Daca nu sunt de acord(momentan nu sunt)si el intenteaza divortul cat dureaza si ce implica asta?In cat timp se finalizeaza?El nu este in tara,lucreaza in strainatate,eu aici nu muncesc pt ca am hotarat impreuna sa stau cu copilul.
Ce documente sunt necesare?Cum se stabileste pensia si ce obligatii mai are el?
Multumesc frumos!
Poate fi reprezentat de un avocat în tara, nu este obligatoriu sa fie prezent. Ancheta sociala se va realiza doar la dvs. sau cred ca se poate realiza si prin comisie rogatorie la tata.

Sunt slabe sansele sa obtineti custodia unica.

La ce ati folosit banii din credit?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Banii i-am folosit pt. a achita una dintre masini si pt. a face unele investitii in casa.
Cereti la partaj masina pt care ati facut creditul.
Veti plati in continuare acel credit mai ales ca de investitiile facute in casa beneficiati dvs.
Nu vrem sa facem partaj pt. nimic.
La notar daca mergem trebuie sa cadem de acord cu tot,cum facem cu pensia pt copil?Ne intelegem noi si declaram la notar?
da, trebuie sa cadeti de acord asupra numelui pe care il veti purta dupa divort, asupra domiciliului copilului, ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun ( daca vreti altfel, mergeti in instanta) si asupra pensiei de intretinere

Art. 375. -
(1) Dacă soții sunt de acord cu divorțul și nu au copii minori, născuți din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați, ofițerul de stare civilă ori notarul public de la locul căsătoriei sau al ultimei locuințe comune a soților poate constata desfacerea căsătoriei prin acordul soților, eliberându-le un certificat de divorț, potrivit legii
(2) Divorțul prin acordul soților poate fi constatat de notarul public și în cazul în care există copii minori născuți din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați, dacă soții convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorț, exercitarea autorității părintești de către ambii părinți, stabilirea locuinței copiilor după divorț, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat și fiecare dintre copii, precum și stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor.

Art 376 ()Dacă soții nu se înțeleg asupra numelui de familie pe care să îl poarte după divorț ori, în cazul prevăzut la art. 375 alin. (2), asupra exercitării în comun a drepturilor părintești, ofițerul de stare civilă sau, după caz, notarul public emite o dispoziție de respingere a cererii de divorț și îndrumă soții să se adreseze instanței de judecată

In legatura cu partajul am inteles gresit ca doriti sa impartiti creditele odata cu impartirea bunurilor, scuze
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)