avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu/fara acord,copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu/fara acord,copil minor

Buna ziua

Sotul mea vrea sa divortam,avem un copil de 8 ani,as vrea sa stiu cateva amanunte,va rog.
Daca sunt de acord putem merge la notar?
Daca nu sunt de acord(momentan nu sunt)si el intenteaza divortul cat dureaza si ce implica asta?In cat timp se finalizeaza?El nu este in tara,lucreaza in strainatate,eu aici nu muncesc pt ca am hotarat impreuna sa stau cu copilul.
Ce documente sunt necesare?Cum se stabileste pensia si ce obligatii mai are el?
Multumesc frumos!
D-na Danyela,
Nu la toate instantele din tara se da, de regula, custodie comuna.
Ca sa va lamuriti, intrati pe site-ul judecatoriei de care apartineti si tastati "Dosare", apoi la rubrica din dreapta , la "Obiectul cauzei" tastati "Incredintare minor" click, si pe lista dosarelor faceti click pe cateva dosare finalizate si vedeti ce hotarari se dau la Dvs.
Am vazut instante unde majoritatea hotararilor sunt cu autoritate unica, atunci nu mai aveti nevoie de acordul tatalui pentru nimic.
Multumesc pt. raspuns!
Am cautat la judecatorie,nu am gasit nimic,apartin de sectorul 5.
Mai am o intrebare,trebuie sa plec din tara pt. o perioada de timp,cu copilul va ramane sora mea,trebuie sa-i las vreo procura?Sotul mi-ar putea face probleme,sa zica ca am abandonat copilul?
Acum am cautat si eu si am gasit, la Judecatoria sector 5 multe sentinte cu autoritate unica pentru reclamanta si vreo 2 cu autoritate comuna.
Asa ca aveti toate sansele sa obtineti autoritate unica, problema va fi cu programul de vizita, dar daca el tot nu vine prea des...
Cu intrebarea despre abandonarea copilului, nu va pot da sfaturi, un avocat va poate lamuri.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
Martonze, utilizator
I-am gasit sotului meu pe net poze cu iubita actuala,mesaje....m-a amenintat ca daca o caut o sa vad eu ce patesc,l-am inregistrat tot ce a vorbit,pot fi probe in instanta?
Nu. Dar... depinde si cum le-ati obtinut.
Parerea mea este ca ori va interesati la un avocat care sunt posibilitatile ori divortati elegant si prin acord la notar.
Daca vreti sa plateasca domnul pentru pozele cu iubita, va inteleg, noul cod prevede variante. Mergeti la un avocat si vedeti daca aveti sanse, daca merita etc.

Daca vreti insa sa mergeti in instanta numai asa, ca sa trageti de timp degeaba, nu vad rostul si scopul.
Pentru copil e mai bine sa se termine totul mai repede si, mai ales, prin acord. E posibil sa primiti singura sa exercitati autoritatea parinteasca, la fel cum e posibil sa nu. In plus, indiferent de cum decide o instanta intr-o privinta, degeaba o faca daca hotararea nu ramane la fel in caile de atac.

Va fi dificil pentru copil avand in vedere ca tatal nu prea e incantat sa o vada si ca fata are o varsta la care intelege deja destule...

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)