Deocamdata nu stiu cum o sa facem,pana acum o luna totul era ok,aranjase sa ne mutam acolo cu totii,copilul cu scoala,eu... de la inceputul lunii ianuarie a intervenit alta femeie in viata lui(poate mai demult nu stiu),cert este ca el vrea sa divortam,eu momentan sunt prea ranita si socata ca sa ma gandesc ce am de facut.De iertat nu-l iert si nici nu trec peste asta dar nici sa-i dau divortul imediat nu mi se pare normal.El sa stea sa se distreze si sa eu sa stau cu copilul si sa sufar.....
Tocmai de aia vreau sa-l tin cat mai mult cu divortul si vreau sa aiba aceleasi responsabilitati ca si mine.
Adresati-va instantei de judecata in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra . (sotul fiind plecat in strainatate ).
Asadar, prin cererea introductiva de instanta veti solicita ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre dumneavoastra, desigur, invocand motive concrete pentru, in acord cu interesul superior al copilului dumneavoastra.
Domicilul poate fi stabilit la dumneavoastra.
Plata pensiei de intretinere va fi stabilita in raport de venitul net obtinut, daca va exista o dovada scriptica in acest sens , de la data introducerii actiunii, daca tatal este absent din viata copilului, sau de la data pronuntarii (in cazul in care indatorirea materiala ce ii revine fata de propriul copil nu este nesocotita ).
Aceasta nu poate fi mai mica decat salariul minim pe economia nationala (daca veti demonstra ca sotul dumneavoastra este rezident al statului in care locuieste acum , obligatia legala de intretinere va fi raportata la salariul din respectiva tara ).
Partajarea are loc pentru datoriilor comune ale sotilor (creditele fiind contractate in timpul casatoriei , pentru sustinerea relatiei maritale).
Succes.
Buna ziua
Am fost in vizita la sotul meu sa discutam.El vrea sa divortam de comun acord,copilul sa ramana la mine,sa imi dea 250 euro pt copil pe luna,100 euro pt mine pana ma voi angaja,atunci va plati doar 250 pt copil.Partaj nu vrea sa facem pt nimic.
Nu vrea in schimb sa imi dea procura sa-i fac copilului pasaport si sa pot iesi cu el din tara,spune ca daca plec si nu mai vede copilul sau daca ii duc copilul acolo si il las lui.Asta nu mi se pare normal,poate eu vreau sa duc copilul in vacanta in alta tara.
L-am intrebat cum se va implica in educatia si cresterea copilului pt ca are aceleasi responsabilitati ca si mine,mi-a raspuns ca el fiind acolo nu are cum,va veni de 2 ori pe an sa o vada.Aici iar nu sunt de acord,daca statul tot ma obliga sa am custodie comuna,sa nu pot face nimic si sa nu pot lua nici o decizie fara el, mi se pare normal ca si el sa se implice in cresterea si educatia copilului in aceasi masura ca si mine.
Deci care ar fi cea mai buna varianta?Sa merg in instanta?
In instanta nu ati obtine o sulutie atat de buna as zice eu. Ca solutie pentru pasaport ar fi ca atunci cand aveti nevoie sa mergeti in instanta pentru a se emite o sentinta care sa inlocuiasca acordul parintelui
Situatie buna pt. cine?Pt copil in nici un caz.....