Sotul mea vrea sa divortam,avem un copil de 8 ani,as vrea sa stiu cateva amanunte,va rog.
Daca sunt de acord putem merge la notar?
Daca nu sunt de acord(momentan nu sunt)si el intenteaza divortul cat dureaza si ce implica asta?In cat timp se finalizeaza?El nu este in tara,lucreaza in strainatate,eu aici nu muncesc pt ca am hotarat impreuna sa stau cu copilul.
Ce documente sunt necesare?Cum se stabileste pensia si ce obligatii mai are el?
Multumesc frumos!
Doamna, este de inteles ca nu stiti cum sa procedati, de aceea poate ca v-ar ajuta sa mergeti la o consultatie sa aflati ce inseamna un acord, ce inseamna o custodie comuna.
De exemplu, cum spunea si colegul mai sus, un acord nu inseamna ca mereu veti avea nevoie de acordul sotului. Dar... ca sa obtinbeti custodia singura, nu vad sanse reale.
Un acord inseamna ca va puteti imparti custodia aceasta, de comun acord, cum doriti.
Un acord e mereu mai avantajos pentru ca partile tind sa o respecte mai mult, sa se plateasca pensia la timp, sa se ajusteze programul de vizite pe parcurs etc.
Este avantajos tuturor partilor, dar mai ales copilului.
Sigur, repet, daca doriti o razbunare, aceasta este greu de realizat prin acord; nu imposibil insa.
Cercetati toate variantele ca sa stiti ce sa discutati cu domnul cand veti vorbi.
Divort de comun acord
elushk
Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Probleme divort
vlad100
Buna
Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica .
Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)