avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept Penal. Infractiunea de seductie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept Penal. Infractiunea de seductie

Buna, buna tuturor....am o mare nelamurie legat de infractiunea de seductie. Sunt studenta la drept, in Iasi, la Cuza. Si unul dintre subiectele de examen a fost: Infractiunea de seductie este posibila in coautorat? Adevarat sau Fals si desigur argumentand. Va rog lamurti-ma. Multumesc! :(:(
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 22:24, 22 Februarie 2012
Domnule Klesus referirea mea nu va viza pe dvs.
Il viza pe domnul mediator Cibanu Vasile deoarece este greu sa fie jurist daca nu a facut dreptul.Poate sa fie un bun mediator chiar daca este inginer deoarece medierea presupune cumva o intelegere intre parti...
Este adevarat ca nu sunt adeptul medierii si nu cred in ea deoarece este nefunctionala in cazurile mele.
Nu am raspuns deoarece s-a raspuns anterior si nu avea sens sa repet aiurea un raspuns care era clar si motivat.
Daca aveam obiectii va asigur ca le-ati fi aflat si nu le-as fi tinut secrete:love1:

Domnule avocat Laurent, in general am remarcat ca avem puncte de vedere comune cu aceasta singura exceptie.Nu am remarcat alte exceptii.
Insa va pot informa ca domnisoara Olimpia a dat explicatii suficiente.
Adica va pricepeti la drept dar nu mai stiu in ce topicuri am fost de acord anterior, aproape in unanimitate.:love1:

Sunt putin mirat de aceasta situatie...
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
in calitatea de filolog doresc sa mediez conflictul lingvistic de mai sus, care tine de ingineria cuvintelor...........( cu permisiunea dvs !)

Deoarece situatiile de viata sunt mai complexe decat articolele de lege.
Deoarece articolele de lege sunt doar un cadru arid, care ghideaza procesul de intelegere.
Deoarece e usor sa confundam limbajul tehnic cu cel de zi cu zi. ( Masa egal obiect de bucatarie, masa egal unitate de masura fizicia, deci nu poti sa faci sandvisch cu "fizica")
Deoarece nu dorim logica juridica pretioasa sa ne impiedice sa vorbim normal, prin denaturare si confuzia omului simplu care nu e jurist si nici nu va fi vreodata.

supun atentiei dvs urmatorul exemplu, spre studiu

Daca doua femei/barbati.... se unesc pentru a face promistiuni de casatorie .... sexului opus. astfel incat exista o persoana care intermediaza toata "afacerea" intre cei doi si este purtatorul de cuvant al unuia din cei care urmeaza sa se casatoreasca, oare nu este el CO-autor, in sensul de COMPLICE?

Brusc apare o a treia persoana implicata in aceasta "afacere"..... este coautor, sau complice?

(evident dovedirea va fi aproape imposibila)

(va rog sa nu ma puneti la zid, pt ca nu sunt mediator)

(daca cumva ar fi doi care se casatoresc cu persoana care este sedusa.... atunci si persoana sedusa va fi vinovata de bigamie.)

Situatia devine hilara pentru ca.... pe buletinul de identitate nu poate fi trecuta si numele pisici.... intrun buletin este o singura persoana fizica

Numai daca o persoana are procura sa se casatoreasca in numele altei persoane cu persoana minora, putem vorbi de COAUTORAT... ceea ce este hhhilar.

Intrun alt exemplu
doar daca se casatoreste si individul si pisica lui cu persoana sedusa... coautoratul devine FAPTA PENALA pentru pisica care este trecuta in buletinul individului care seduce.

Textul de lege fiind neconstitutional....infractiunea de seductie este inexistenta.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
ContSters83715, utilizator
@Macovei2000,in exemplul dvs. este vorba despre o forma a participatiei penale, respectiv complicitatea. Complicitatea poate consta, dupa caz, in acte de ajutor material sau moral, de inlesnire a comiterii infractiunii de catre autor.
Si despre complicitate ar fi mai multe de spus, dar ne limitam la a face distinctia intre actele de autorat, care presupun acte exercitate direct si nemijlocit si care sa constituie elementul material al unei infractiuni( actiunea sau inactiunea ), si actele de coautorat, adica esavarsirea nemijlocita, impreuna a faptei prevazuta de legea penala de doua sau mai multe persoane care lucreaza in baza unei vointe comune.In cazul infractiunii de seductie elementul material trebuie sa constea in actiunile determinate in textul de lege,, fapta barbatului care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de sex feminin mai mica de 18 ani, de a avea cu el raport sexual.
Deci, ce face autorul? Promite unei fete mai mici de 18 casatoria, daca va accepta sa aiba raporturi sexuale cu el.Daca sunt intrunite aceste elemente , in sensul ca ,,seducatorul,,a realizat acea actiune-verbum regens-promisiunea de casatorie, obtinand si rezultatul pe care l-a urmarit, avem un autor.
Autorul trebuie sa comita aceste actiuni , in mod nemijlocit, si nu alta persoana.Alte persoane pot avea calitatea de participanti, fie instigatori- acte de determinare a autorului de a comite infractiunea, sau de complicitate-acte de ajutor oferit autorului.
Deci doi barbati nu pot face aceasta fapta impreuna, ci doar unul singur, adica infractiunea se poate comite doar in ,, persona propria,, .In cazul altor infractiuni, de pilda , omorul, poate exista coautorat, adica mai multe persoane aplica victimei lovituri apte sa produca moartea.
Insa in cazul infractiunii de seductie e ar putea face 2 coautori? Sa isi imparta rolurile, adica unul sa faca promisiunea de casatorie , iar celalalt sa aiba raportul sexual, ori viceversa? In niciun caz. Daca fiecare dintre ei ar face, in mod autonom aceste fapte( cu aceeasi fata), fiecare ar comite , in calitate de autor, infractiunea de seductie.
Eu cred ca acestea sunt aspecte care au fost deja lamurite si intelese de cei care au intrebat initial, insa se poate observa ca se doreste continuarea dezbaterilor , si , din nefericire, nu de fiecare data ca intre juristi care se respecta.
Sper ca domnul @Quartilla sa fi inteles intre timp faptul ca vampirismul , ca si comportament deviant in cadrul unor infractiuni privitoare la viata sexuala, nu presupune sorbirea sangelui victimei din vene, ci presupune ca violatorul sau alta persoana este ,,starnit,, de vederea sangelui victimei( sau nu), daca nu vorbim despre infractiunea de viol.Si poate nu se mai amuza atat atunci cand niste studenti, jurisit sau simpli utilizatori incearca sa lamureasca anumite aspecte.
Exista si un RIL , unde s-a incercat definirea actelor de perversiune sexuala si a violului, si unde este amintit si ,,vampirismul,,.

[ link extern ]
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
daca sunt doi autori.. sunt doua casatorii... 2x1= aceeasi fapta, doua casatorii, deci fara co-autorat, iar eventualul intermediar al oricareia din cele 2 nu poate fi decat complice.

(Totusi as dori sa vad cum dovedeste victima actele sexuale ! in conditiile in care nu ramane gravida..... )
ContSters83715, utilizator
Exista mai multe posibilitati de a se dovedi.
Nu este musai sa ramana gravida pentru a se dovedi.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat bikaeraser bikaeraser va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, ... (vezi toată discuția)
Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)