olimpia_ilie a scris:
Violul presupune un act sexual de orice natura (imbinarea sexelor, anal sau bucal)
Ati citit cumva propozitia pana la capat?
Sexul anal sau bucal (oral), nu presupune in niciun fel imbinarea sexelor. Din ultimele informatii, zona bucala sau anala nu reprezinta un sex, anatomic vorbind, de aceea nu m-am limitat la a enunta doar imbinarea sexelor.
Imbinarea sexelor, inseamna raport sexual, raportul sexual face parte din sfera mai larga a actelor sexuale. Actele sexuale sunt: raportul sexual, actul anal sau oral cat si masturbarea.
Citi mai cu atentie!!!
Sexul oral nu intra la categoria acte nefiresti.
Stimata doamna,
Fiecare interventie pe care am facut-o pana acum a fost cu respectarea opiniei celorlalti si cu studierea atenta (pana la capat) a discutiilor. Va asigur ca ati beneficiat de acelasi tratament.
Aveti foarte mare dreptate in ceea ce ziceti doar ca ati prezentat informatii incomplete iar eu nu am facut decat sa completez spatiile libere.
Voi lasa deoparte exemplele de acte sexuale care depasesc limitele expuse de olimpia (pot completa, daca mi-o cereti) si, trecand la Mary, cred ca sariti de la o prevedere la alta si introduceti in discutie termeni sau notiuni (ca
penetrare) care nu se gasesc in lege.
E bine de stiut ca, in cauzele penale, curtea are rolul de a distinge intre formele si modalitatile aceleiasi infractiuni (sau a concursului de infractiuni) pentru a aplica sanctiunea corespunzatoare cauzei.
De aceea e bine sa vorbim pe situatii clar definite.
ps: olimpia, singurul act firesc ale vietii sexuale este penetrarea organului feminin de catre organul similar masculin (daca ar fi sa merg mai departe pe morala crestina, as adauga "facuta cu scopul de a procrea"), restul activitatilor putand fi lesne incadrate ca perversiuni - strict din punct de vedere al semanticii; legea penala prevede situatii si calitati ale persoanelor pentru care realizarea perversiunilor respective atrage raspunderea penala. Repet: te poti masturba cat doresti in fata concubinului sau a vecinei, poti actiona cu orice fel de obiecte asupra partilor sexuale proprii sau, consimtit (si fara a intra sub alte prevederi penale precum, de pilda, vatamarea) asupra partilor sexuale ale altuia pentru ca din punct de vedere legal nu comiti o perversiune.
Si legat strict de subiect: sigur ca
seductia poate fi considerata desueta (oare de cand nu mai e nevoie sa faci promisiuni de casatorie pentru a avea raporturi sexuale cu o minora?! :))), e greu de probat si nu am auzit de cazuri in care sa se fi comis insa, atat timp cat va continua sa fie prevazuta in legea penala, va ocupa un loc la masa discutiilor juridice.