avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept Penal. Infractiunea de seductie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept Penal. Infractiunea de seductie

Buna, buna tuturor....am o mare nelamurie legat de infractiunea de seductie. Sunt studenta la drept, in Iasi, la Cuza. Si unul dintre subiectele de examen a fost: Infractiunea de seductie este posibila in coautorat? Adevarat sau Fals si desigur argumentand. Va rog lamurti-ma. Multumesc! :(:(
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 22:24, 22 Februarie 2012
olimpia_ilie a scris:

Violul presupune un act sexual de orice natura (imbinarea sexelor, anal sau bucal)
Ati citit cumva propozitia pana la capat?
Sexul anal sau bucal (oral), nu presupune in niciun fel imbinarea sexelor. Din ultimele informatii, zona bucala sau anala nu reprezinta un sex, anatomic vorbind, de aceea nu m-am limitat la a enunta doar imbinarea sexelor.
Imbinarea sexelor, inseamna raport sexual, raportul sexual face parte din sfera mai larga a actelor sexuale. Actele sexuale sunt: raportul sexual, actul anal sau oral cat si masturbarea.
Citi mai cu atentie!!!

Sexul oral nu intra la categoria acte nefiresti.

Stimata doamna,

Fiecare interventie pe care am facut-o pana acum a fost cu respectarea opiniei celorlalti si cu studierea atenta (pana la capat) a discutiilor. Va asigur ca ati beneficiat de acelasi tratament.
Aveti foarte mare dreptate in ceea ce ziceti doar ca ati prezentat informatii incomplete iar eu nu am facut decat sa completez spatiile libere.

Voi lasa deoparte exemplele de acte sexuale care depasesc limitele expuse de olimpia (pot completa, daca mi-o cereti) si, trecand la Mary, cred ca sariti de la o prevedere la alta si introduceti in discutie termeni sau notiuni (ca penetrare) care nu se gasesc in lege.
E bine de stiut ca, in cauzele penale, curtea are rolul de a distinge intre formele si modalitatile aceleiasi infractiuni (sau a concursului de infractiuni) pentru a aplica sanctiunea corespunzatoare cauzei.

De aceea e bine sa vorbim pe situatii clar definite.

ps: olimpia, singurul act firesc ale vietii sexuale este penetrarea organului feminin de catre organul similar masculin (daca ar fi sa merg mai departe pe morala crestina, as adauga "facuta cu scopul de a procrea"), restul activitatilor putand fi lesne incadrate ca perversiuni - strict din punct de vedere al semanticii; legea penala prevede situatii si calitati ale persoanelor pentru care realizarea perversiunilor respective atrage raspunderea penala. Repet: te poti masturba cat doresti in fata concubinului sau a vecinei, poti actiona cu orice fel de obiecte asupra partilor sexuale proprii sau, consimtit (si fara a intra sub alte prevederi penale precum, de pilda, vatamarea) asupra partilor sexuale ale altuia pentru ca din punct de vedere legal nu comiti o perversiune.

Si legat strict de subiect: sigur ca seductia poate fi considerata desueta (oare de cand nu mai e nevoie sa faci promisiuni de casatorie pentru a avea raporturi sexuale cu o minora?! :))), e greu de probat si nu am auzit de cazuri in care sa se fi comis insa, atat timp cat va continua sa fie prevazuta in legea penala, va ocupa un loc la masa discutiilor juridice.
ori de esenta violului nu este obtinerea unei satisfactii sexuale, ci actul de penetrare as spune eu

Incearca sa nu faci aceasta confuzie, violul nu se limiteaza la penetrare, aceasta nefiind obligatorie, mai exact spus, exista viol si cand nu exista penetrare.

iar de lege ferenda se impune diferentierea acestor fapte prin existenta sau nu a actului de penetrare, in acest caz urmand sa calificam fapta ca raport sexual, iar restul actelor fiind de perversiune sexuala
Oricum, marea confuzie legata de exprimarea legiuitorului si care a dus la dezbaterile din doctrina de care mentionam, daca ma intrebati pe mine, este ca acesta a dorit sa includa sub protectia legii si raporturile sexuale homosexuale neconsimtite,

Raportandu-ne la realitatile societatii nu putem afirma ca numai raportul sexual este un act firesc iar alte acte obisnuite intre doi oameni sunt perversiuni sexuale. Delimitarea intre raport sexual si act sexual este clara si binevenita, problema este la delimitarea actelor sexuale de perversiunile sexuale. Perversiunea sexuala ar trebui abrogata deoarece mai mult creaza confuzie si asa cum am mai spus, aceasta infractiune poate fi acoperita usor de alte dispozitii ale unor infractiuni.

Homosexualitatea nu intra in categoria de "nefiresc", asadar, nu este considerata pervesiune sexuala si recunoscand doar raportul sexual ca act firesc ne-am intoarce sa incriminam din nu homosexualitatea.

.
Intervin si eu...dupa ce am citit 5 pagini de comentarii.
Eu zic asa: daca am admite coautoratul in cazul infractiunii de seductie atunci hai sa-l admitem si in cazul infractiunii de conducere fara permis, poate stau doua persoane pe un scaun. E prea tarsa de par.
Si eu sunt studenta la Drept dar daca am citi orice carte de Drept Penal. Parte speciala. in 5 minute am vedea ca spune clar sa nu e posibil coautoratul. Pentru ce sa ocupam spatiul forumului?
In plus sunt multe comentarii in afara topicului...

aa, si in ceva ceva in legatura cu raporturile homoxesuale: este vorba de act sexual de orice natura cu o persoana de acelesi sex sau de sex diferit in cazul violului asa ca raporturile homesexuale intra la viol.
Toate cele bune!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
isabelap, utilizator
Si totusi.....ce dezbatem ??????
De la seductie la....viol, cred ca este o cale....foarte lunga ( sau foarte scurta in opinia unor colegi de forum!!!!!)
Conform DEX " a seduce= a ademeni, a amagi, a, atrage, a incanta, a cuceri"
Cred ca este bine sa ne referim si sa argumentam strict ce a cerut tanara noastra colega!, alfel o bagam intr-o ceata totala .
Oricum, este foarte interesant modul in care se verifica proverbul: unde dai si...unde crapa !!#-o
Topicul a avut in vedere doua discutii:
1. Un student la drept a avut nelamuriri cu privire la infractiunea de seductie, daca poate fi savarsita in coautorat.
2. Un alt student a intrebat care este diferenta dintre infractiunea de viol si infractiunea de perversiune sexuala intrucat avea de sustinut un examen si era nelamurit.
Dupa cum se poate vedea discutile au incercat sa lamureasca atat pe primul student cat si pe al doilea, comentariile nefiind in afara intrebarilor puse de catre acestia.
.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat bikaeraser bikaeraser va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, ... (vezi toată discuția)
Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)