Ca sa intelegeti mai bine esenta legii vis a vis de fetitele care nasc la 11 ani ar trebui sa aveti in vedere faptul ca legea penala incrimineaza in cadrul art 198 din Codul Penal actul sexual cu un minor.
Adica legea ofera protectie adecvata minorelor sub 15 ani ( legea s-a modificat si de la 14 ani a incriminat infractiunea la 15 ani)
Si mai aveti si art 198 alin. (3) din Codul Penal.
Profesorul arestat ( de la Jean Monet ) am inteles ca a fost arestat ca urmare a incalcarii acestui alineat 3 al acestui articol 198 in conditii care au fost foarte indoielnice daca avem in vedere faptul ca s-au vehiculat niste sume de bani destul de mari pentru a putea fi arestat...
Femeile dupa ce implinesc varsta de 17 ani se pot marita daca vreau si stiu foarte bine ce vor.
Este adevarat ca pot gresi daca se marita atat de devreme dar este o chestiune relativa.
Deci, protectie legala exista.
Art 199 CP are in vedere o varsta de 17 ani implinita si nu fetite de 11 ani care nasc.
Va mai pot explica si colegii avocati daca aveti nedumeriri.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for... >
stimate domnule avocat.
mai intai imi cer scuze ca nu ma pricep atat de bine sa plimb discutia, imi permit totusi sa va atrag atentia ca subiectul forumului nu este infractiunea de "act sexual cu minori" aplicabil tinerilor sub 15 ani sau in cazul tutorelui, medicului curant, profesorului etc.
simplificate, lucrurile sunt extraordinare, si destul de bine reglementate. dar daca cei 2 participanti au impreuna sub 15 ani? ce masuri se pot lua impotriva "infractorului"? si care este infractorul?
sau cum poti impiedica tinerele sub 15 ani sa faca ceea ce le invata mediul(colegele, prietenele). stiu, imi veti spune educatie, si daca totusi NU VOR? va atrag atentia ca metodele punitive sunt cu desavarsire interzise...., iar varsta si conditiile sociale nu sunt tocmai cele ideale....
iar ca sa ne intoarcem la subiectul forumului, eu cunosc foarte bine pe cineva care avea ca metoda favorita "de convingere' tocmai prezentarea mamei: mama, ti-o prezint pe viitoarea mea sotie" blabla...
evident ca erau doar vorbe, totusi.... se poate pune problema in acest caz despre "coautorat"?