avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept Penal. Infractiunea de seductie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept Penal. Infractiunea de seductie

Buna, buna tuturor....am o mare nelamurie legat de infractiunea de seductie. Sunt studenta la drept, in Iasi, la Cuza. Si unul dintre subiectele de examen a fost: Infractiunea de seductie este posibila in coautorat? Adevarat sau Fals si desigur argumentand. Va rog lamurti-ma. Multumesc! :(:(
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 22:24, 22 Februarie 2012
klehus a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cred ca textul este si neconstitutional.

Cam este pentru ca introduce o discriminare pe baza de sex. De ce sa fie protejata doar persoana de sex feminin cu varsta sub 18 ani, nu si persoana de sex masculin cu varsta mai mica de 18 ani?

Da, neconstitutionalitatea este pe baza de discriminare insa persoana de sex feminin nu va putea fi condamnata deoarece legea penala nu incrimineaza o asemenea fapta cu privire la o persoana de sex masculin.
In alti termeni, chiar daca dispozitiile legale ar fi neconstitutionale din considerente discriminatorii persoana de sex feminin nu va putea fi trasa la raspundere penala in lipsa unui text de lege care sa incrimineze fapta respectiva ca infrcatiune la momentul savarsirii acesteia.
Ne aflam in prezenta unei fapte neincrimitate sub aspect penal la momentul savarsirii acesteia si persoana de sex feminin nu va putea raspunde penal pentru o fapta care nu este incriminata ca infractiune la momentul comiterii acesteia.

La viol ( art 198 CP) au modificat totusi legea.
olimpia_ilie a scris:

Da, ati inteles bine, prin infractiune sunt protejate doar minorele.

Legea vorbeste de promisiuni, de fapte repetate...si daca ea nu mai vrea dupa aceea sa accepte casatoria? ( un exemplu)

Nu exista infractiunea de seductie daca nerealizarea promisiunii de casatorie s-a datorat refuzului victimei sau daca promisiunile nu au fost facute cu rea-credinta , casatoria nesurvenind din imprejurari neimputabile faptuitorului.

Da, asa se considera in doctrina si pe buna dreptate.

Insa, daca partea vatamata depune o plangere penala si sustine altceva se ivesc complicatii de natura penala.
legi bune= legiuitori buni=popor destept.

poate cineva sa nege aceasta afirmatie?

si sa nu mai vorbim de faptul ca la 11 ani fetitele deja nasc ca iepuroaicele.......

eu insa pun problema altfel: ce poti face daca fata VREA? POTI PEDEPSI COPILASUL CA FACE ASTA?
@reludd, sunt cazuri izolate, fetitele care nasc la varsta de 11 ani.Ca si acelea in care femeile nasc la 70 de ani.
Neconstitutionalitate, domnule Lascoschi? Ar trebui sa luati in considerare faptul ca intr-un fel legiuitorul v-a recunoscut dvs., barbatilor , lipsa naivitatii, in schimb a pus naivitatea pe seama sexului slab.:)
Totusi, vorbim de niste victime minore in cazul seductiei si , de regula, faptuitorul este major.Ar fi mai putin probabil ca o femeie majora sa promita unui barbat minor casatoria , pentru a obtine favoruri sexuale .
De regula se icrimineaza faptele care se constata ca se petrec in mod concret si cu o anumita frecventa, nu cazuri izolate.
Nu ne explicati si cum stabilim diferenta dintre viol si acte de perversiune sexuale? Adica ce este viol si ce este perversiune sexuala. Unii dintre noi au examenul abia maine :D

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
M-am culcat cu prietena mea minora si acum s-ar fi aflat bikaeraser bikaeraser va cer voua sfatul ca eu nu stiu sigur ...am 25 ..prietena mea 17 si suntem de 6 luni, m-am culcat cu ea ..cu acordul ei, fara sa-i promit ceva anume bani, ... (vezi toată discuția)
Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)