avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este numarul de zile de concediu de odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este numarul de zile de concediu de odihna acordat personalului din spitalele de psihiatrie?

buna seara ma scuzati ca indrasnesc sa mai pun intrebari desi la unele nu am primit raspunsuri probabil sunt mai pisaloaga cu intrebarile dar mai bine intreb mai detailat daca nu am inteles .Urmatoarea intrebare este ;care este numarul de zile de concediu de odihna acordat personalului din spital de pshiatrie cu toate drepturile si daca au drept sa le reduca pe motiv ca sunt prea multe? VA multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 10:42, 21 Februarie 2012
Vedeti si Legea nr.40/2011 .. cu privire la acest ccm incheiat dupa aparitia Legii nr.62/2011.
Si totusi,avand in vedere ca acest contract s-a inregistrat in iulie,dupa aparitia Lg.40 si a Lg62,la art.4(6)se precizeaza:
(6) În cazul în care niciuna din pãrţile semnatare ale prezentului contract colectiv de muncã la nivel de grup de unitãţi nu denunţã unilateral contractul cu 30 de zile înainte de expirarea sa, acesta se prelungeşte tacit cu 1 an, cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare.

Din cate obersv se ignora profund prevederile Legi nr.40/2011 , si anume : ontractele colective de munca si actele aditionale incheiate in intervalul de la data intrarii in vigoare a prezentei legi si pana la 31 decembrie 2011 nu pot prevedea o durata de valabilitate care sa depaseasca 31 decembrie 2011.

p.s.
nu cred ca este cazul sa reiteram cea ce s-a mai scris sau citat din acel ccm ... pe site-ul ministerului muncii apare ca expirat ...
buna seara multumesc pentru raspuns as mai avea sa va mai intreb ceva.EU am o vechime de 25 de ani pina anul acesta am avut 37 de zile de concediuin felul urmator mi sa spus ca 30 zile pentru ani lucrati o zi la 5 ani trei zile spor pentru conditi grele cu specificarea ca lucrez la bucatarie intr-un spital de pshiatrie.DE anul acesta mi-sa spus ca mi au redus zilele de concediu la 30 VA rog sa-mi ziceti daca este legal iar daca este un abuz ce este de facut? VA multumesc
Nu au cum sa va reduca acest numar de zile de CO , decat daca au o baza legala .. solicitati in scris angajatorului sa va comunice baza legala a acestei modificari ...

Art.41 C.mun. iprevede ca, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor.

Alte discuții în legătură

Buna seara. lucrez in sanatate. am o vechime de 35 de ani de ... balanta05 balanta05 Buna seara. Lucrez in sanatate. Am o vechime de 35 de ani de muncă. Azi am aflat ca la cele 25 de zile co se mai adaugă 7 zile (ce vor rămâne permanent) ... (vezi toată discuția)
Concediu. sandrinamelinda1 sandrinamelinda1 Care este numarul de zile de concediu de odihna care se acorda in institutiile publice privind sanatatea? (vezi toată discuția)
Zile de concediu globulet globulet Sunt asistenta medicala la un spital de stat din BUCURESTI.Pe 1 oct.2009 fac 10 ani de cand lucrez.Odata cu marirea sporului de vechime (15%) nu trebuie sa mi ... (vezi toată discuția)