avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un proces de succesiune care nu se mai termina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un proces de succesiune care nu se mai termina

Motto - cine deschide acest topic, trebuie sa-l citeasca integral pentru a se lumina.

Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune care dureaza de un an si ceva si am mare nevoie de ajutor.
Nici nu stiu cu ce sa incep pentru ca am mai multe probleme.
La succesiune vin eu ca reclamant pe o parte si mama si sora mea ca parate pe de alta parte.
Ca bunuri sunt un apartament de 3 camere din Bucuresti si mai multe terenuri in jud. Vrancea.
Ele au cerut sa le ramana apartamentul si mie sa mi se stabileasca o sulta, iar eu am fost de acord intrucat cota mea este de 18,75%.
In jud VN sunt mai multe terenuri printre care o casa cu curte si gradina mai multe ha de padure, niste vie si arabil.
Au fost efectuate expertize, ap a fost evaluat la 102.000 euro iar terenurile la 700.000 ron.
Deci partea mea ar fi de 19.171 euro de la apartament si circa 262.500 ron la terenuri.
Din motive financiare nu am putut depune initial taxa ptr. expertize, dar in final am reusit si au fost efectuate, d-na judecator spunandu-mi ca nu poate da o hotarare pana nu se efectueaza toate expertizele.
Deci s-au efectuat toate expertizele si la termenul din 14 octombrie, fiind depuse la dosar, asteptam sa se dea o hotarare. D-na judecator nu a dat insa nicio hotarare, afirmand ca nu este la dosar si ultima expertiza, insa grefiera i-a atras atentia ca se afla la dosar. Dansa a spus ca nu a vazut-o si ca o sa dea hotararea la termenul din 11 noiembrie ( mentionez ca avocata paratelor nici nu era de fata, m-am intalnit cu ea pe scari dupa ce am iesit din sala de sedinte si m-a intrebat daca s-a dat hotararea ).
La termenul din 11 noiembrie iar nu a dat nicio hotarare, iar avocata paratelor a cerut in schimb sa fie evaluata si casa din paianta de la tara, iar judecatoarea a accepatat, asta in conditiile in care casa se afla in atare avansata de degradare, iar eu am mentionat in scris ca doresc sulta in euro de la apartament, iar din VN doar casa cu curtea si gradina casei, care sunt evaluate doar la 100.000 ron. Deci practic am renuntat la terenuri in valoare de 160.000 ron.
Si cu toate aceste d-na judecator a acceptat cererea paratelor de a se evalua si casa, fiind clar pentru oricine ca nu poate fi evaluata la mai mult de 3000 de euro ( si asa este enorm ), in conditiile in care eu am renuntat la 160.000 ron.
D-na judecatot s-a purtat abuziv fata de mine pe tot parcursul procesului, nu numai acum, nu ma lasa sa vorbesc, era vadit partinitoare fata de parate ( nu dezvolt pentru ca inseamna sa plictisesc ), paratele nu s-au prezentat la 3 interogatorii iar eu am depus intrebari si am cerut sa se aplice art. 225, cerere care nu mi-a fost luata in seama.
Am mentionat de asemenea ca am situatia financiara dificila, sunt pensionat pe caz de boala, cheltuielile cu procesul m-au impiedicat sa-mi achit ratele si acum am ramas restant, am primit si amenintari de la firma de avocatura pe care le-am depus la dosar tocmai pentru a-i arata doamnei judecator situatia mea, cerandu-i sa dea o hotarare partiala prin care sa le oblige pe parate sa-mi dea macar sulta de la apartament, insa a refuzat motivand ca nu este intelegere, refuzand in continuare si dupa ce nu s-au prezentat de 3 ori la interogatoriu. Si asta in conditiile in care paratele au schimbat yala de la usa de acces in ap in litigiu, au inchiriat o camera cu 400 ron, mama mea sta foarte mult timp la sora mea care lucreaza in Rusia, iar eu sunt amenintat cu judecata de catre banca si va trebui sa platesc dobanzi la creditele restante.
Am mentionat toate astea pentru ca faptul ca nu a dat o hotarare cand totul permitea acest lucru, ca a acceptat solicitarea paratelor de a fi evaluata si acea casa care este clar ca nu are cum sa fie evaluata la mai mult de 10.000 euro nici daca este in perfecta stare, pentru ca este din paianta si se evalueaza strict ea, nu si pamantul de sub ea, toate acestea ma afecteaza. Si asta pentru ca paratele nu urmaresc decat sa tergiverseze procesul, sa o lungeasca cateva luni cu expertiza, dupa care sa ceara o noua expertiza la ap in litigiu pentru ca chipurile au scazut preturile si asa mai departe. Eu nu cred ca d-na judecator nu avea reprezentarea clara in minte a urmarilor deciziei sale de a acepta evaluarea casei si anume felur in care vor actiona paratele si tergiversarea ce va urma. Totodata ma intreb de ce atunci cand a dispus expertizele nu a dispus sa fie evaluata si casa de la tara, pentru ca eu am mentionat despre ea?
Nu stiu de ce d-na judecator s-a situat de partea paratelor, pentru ca acestea au mintit incontinuu, de la intampinare continuand cu fiecare termen, minciuni pe care in buna parte le-am dovedit, am dovedit si ca avocata minte, d-na judecator a sesizat acest fapt, insa tot cu ea era indulgenta.
Pur si simplu nu mai stiu ce sa fac, pentru ca vreau sa-mi platesc datoriile care sunt de circa 5000 euro, insa nu vreau ca banca sa ma dea in judecata pentru ca nu mai am nevoie de un proces si acum chiar sunt in colaps total.
Nici nu mai putem sa facem foamea eu si sotia mea, iar in perioadele critice si copiii mei.
Cum pot sa-mi obtin drepturile pentru ca se prefigureaza o tergiversare de cateva luni si nu vreau sa mai platesc dobanzi restante sau mai rau, sa fiu dat in judecata, in timp ce paratele stau in Rusia si inchiriaza apartamentul.
Nu mi se pare corect.
Ma gandesc sa fac niste poze la casa si sa le depun la dosar pentru a dovedi ca nu mai este nevoie de expertiza, casa e distrusa, credeti-ma.
Daca e cineva care nu s-a plictisit si poate sa-mi dea un sfat il rog sa o faca.
Multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
eder, utilizator
Cel mai recent răspuns: f.nica , utilizator 22:45, 22 Septembrie 2009
Nu prea vad sa puteti.
Ele se apara la randul lor si invoca drepturi si interese legitime.
Nu pot fi acuzate cu succes ca va produc daune din moment ce isi exercita drepturile in instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc frumos pentru raspuns.
Vestea rea este ca ati uitat si de caile de atac , procesul putand sa se prelungeasca inca 1-2 ani, deoarece nici acum nu ati terminat la fond !
Nu cred ca paratele vor face apel pentru ca intampinarea lor este plina de minciuni, iar in timpul procesului au mintit in mod constant.
Sa va dau un exemplu: mama mea nu s-a prezentat la interogatoriu ( de altfel in afara de prima infatisare cand a fost, nu s-a mai prezentat deloc, iar sora mea nu a fost prezenta la niciun termen ), avocata lor motivand ca este in spital, spunandu-i d-nei judecator pe un ton resemnat ca daca este nevoie o scoate din spital sa o aduca la interogatoriu; cand am auzit aceasta minciuna gogonata i-am spus d-nei judecator ( si ulterior am mentionat si in scris ) ca nu este adevarat, ca maica-mea a fost plecata la tara in toata acea perioada, ca se simte excelent si ca in seara zilei cand ar fi trebuit sa se prezinte la interogatoriu am contactat-o pe telefonul fix, iar aceasta mi-a raspuns ca tocmai s-a intors de la tara si ca urmeaza sa plece iar, dar ca asa stia avocata lor - ca este in spital.
Cu astfel de minciuni au venit la toate termenele de pana acum, chiar nu am inteles de ce d-na judecator este asa permisiva cu ele, char nu o irita ca o mint in mod constant ?
De aceea nu cred sa faca apel, pentru ca sa conteste ce ?
Aici nu prea inteleg un lucru. La art. 673 ind.11 din cpc se mentioneaza ca incheierile pot fi atacate cu apel pana la hotararea asupra fondului, va referiti ca ele pot ataca hotararea asupra fondului procesului ?
Daca se prelungeste procesul si cei de la banca nu ma mai pasuiesc si ma dau in judecata, pot sa le solicit sa-mi opreasca datoria din banii pe care-i am de primit ? Va intreb acest lucru pentru ca sunt foarte stresat de aceste datorii si vreau sa scap de ele char daca voi fi obligat sa platesc cheltuielile de judecata si toate dobanzile prevazute in contract. Totusi cei de la banca nu au procedat corect pentru ca eu am facut creditul inainte sa ma pensionez, iar dupa ce m-am pensionat i-am rugat daca se poate face o reesalonare a imprumutului cu o rata lunara mai mica si au refuzat. De asemenea, cand am inceput sa am primele intarzieri i-am rugat sa nu ma raporteze la Biroul de Credite ca sa pot face un alt credit cu care sa-l achit integral pe cel facut la ei. Mi-au promis ca nu ma raporteaza, insa in aceeasi zi m-am dus la o alta banca sa fac un imprumut si mi-au spus ca sunt raportat de catre ceilalti la Biroul de Credite. Noroc ca le spusesem de primul imprumut, pentru ca altfel ma faceam de ras.
Daca puteti sa-mi raspundeti la aceste intrebari.
Stiu ca am scris mult, dar sunt psihic foarte obosit si vreau sa scap de datorii.
Multumesc.
Singura cale este sa va intelegeti cu paratele.
Vedeti ce vor ele si faceti o intelegere, o tranzactie, daca se poate.

Alte discuții în legătură

Succesiune eder eder Am un proces de succesiune 9a murit tatal meu si am ramas mostenitori eu sor-mea si maica-mea) si iesire din indiviziune la judecatorie care se prelungeste. ... (vezi toată discuția)
Ajutor impotriva unei hotarari imorale eder eder Am avut un proces de succesiune si iesire din indiviziune la Judecatoria Sectorului 3, dosar 10433/301/2007, partile fiind eu pe de o parte si maica-mea si ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu ? eder eder Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune (in urma decesului tatalui meu) in care ma judec cu maica-mea si cu sor-mea si im i trebuie un act pentru ... (vezi toată discuția)