avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un proces de succesiune care nu se mai termina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un proces de succesiune care nu se mai termina

Motto - cine deschide acest topic, trebuie sa-l citeasca integral pentru a se lumina.

Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune care dureaza de un an si ceva si am mare nevoie de ajutor.
Nici nu stiu cu ce sa incep pentru ca am mai multe probleme.
La succesiune vin eu ca reclamant pe o parte si mama si sora mea ca parate pe de alta parte.
Ca bunuri sunt un apartament de 3 camere din Bucuresti si mai multe terenuri in jud. Vrancea.
Ele au cerut sa le ramana apartamentul si mie sa mi se stabileasca o sulta, iar eu am fost de acord intrucat cota mea este de 18,75%.
In jud VN sunt mai multe terenuri printre care o casa cu curte si gradina mai multe ha de padure, niste vie si arabil.
Au fost efectuate expertize, ap a fost evaluat la 102.000 euro iar terenurile la 700.000 ron.
Deci partea mea ar fi de 19.171 euro de la apartament si circa 262.500 ron la terenuri.
Din motive financiare nu am putut depune initial taxa ptr. expertize, dar in final am reusit si au fost efectuate, d-na judecator spunandu-mi ca nu poate da o hotarare pana nu se efectueaza toate expertizele.
Deci s-au efectuat toate expertizele si la termenul din 14 octombrie, fiind depuse la dosar, asteptam sa se dea o hotarare. D-na judecator nu a dat insa nicio hotarare, afirmand ca nu este la dosar si ultima expertiza, insa grefiera i-a atras atentia ca se afla la dosar. Dansa a spus ca nu a vazut-o si ca o sa dea hotararea la termenul din 11 noiembrie ( mentionez ca avocata paratelor nici nu era de fata, m-am intalnit cu ea pe scari dupa ce am iesit din sala de sedinte si m-a intrebat daca s-a dat hotararea ).
La termenul din 11 noiembrie iar nu a dat nicio hotarare, iar avocata paratelor a cerut in schimb sa fie evaluata si casa din paianta de la tara, iar judecatoarea a accepatat, asta in conditiile in care casa se afla in atare avansata de degradare, iar eu am mentionat in scris ca doresc sulta in euro de la apartament, iar din VN doar casa cu curtea si gradina casei, care sunt evaluate doar la 100.000 ron. Deci practic am renuntat la terenuri in valoare de 160.000 ron.
Si cu toate aceste d-na judecator a acceptat cererea paratelor de a se evalua si casa, fiind clar pentru oricine ca nu poate fi evaluata la mai mult de 3000 de euro ( si asa este enorm ), in conditiile in care eu am renuntat la 160.000 ron.
D-na judecatot s-a purtat abuziv fata de mine pe tot parcursul procesului, nu numai acum, nu ma lasa sa vorbesc, era vadit partinitoare fata de parate ( nu dezvolt pentru ca inseamna sa plictisesc ), paratele nu s-au prezentat la 3 interogatorii iar eu am depus intrebari si am cerut sa se aplice art. 225, cerere care nu mi-a fost luata in seama.
Am mentionat de asemenea ca am situatia financiara dificila, sunt pensionat pe caz de boala, cheltuielile cu procesul m-au impiedicat sa-mi achit ratele si acum am ramas restant, am primit si amenintari de la firma de avocatura pe care le-am depus la dosar tocmai pentru a-i arata doamnei judecator situatia mea, cerandu-i sa dea o hotarare partiala prin care sa le oblige pe parate sa-mi dea macar sulta de la apartament, insa a refuzat motivand ca nu este intelegere, refuzand in continuare si dupa ce nu s-au prezentat de 3 ori la interogatoriu. Si asta in conditiile in care paratele au schimbat yala de la usa de acces in ap in litigiu, au inchiriat o camera cu 400 ron, mama mea sta foarte mult timp la sora mea care lucreaza in Rusia, iar eu sunt amenintat cu judecata de catre banca si va trebui sa platesc dobanzi la creditele restante.
Am mentionat toate astea pentru ca faptul ca nu a dat o hotarare cand totul permitea acest lucru, ca a acceptat solicitarea paratelor de a fi evaluata si acea casa care este clar ca nu are cum sa fie evaluata la mai mult de 10.000 euro nici daca este in perfecta stare, pentru ca este din paianta si se evalueaza strict ea, nu si pamantul de sub ea, toate acestea ma afecteaza. Si asta pentru ca paratele nu urmaresc decat sa tergiverseze procesul, sa o lungeasca cateva luni cu expertiza, dupa care sa ceara o noua expertiza la ap in litigiu pentru ca chipurile au scazut preturile si asa mai departe. Eu nu cred ca d-na judecator nu avea reprezentarea clara in minte a urmarilor deciziei sale de a acepta evaluarea casei si anume felur in care vor actiona paratele si tergiversarea ce va urma. Totodata ma intreb de ce atunci cand a dispus expertizele nu a dispus sa fie evaluata si casa de la tara, pentru ca eu am mentionat despre ea?
Nu stiu de ce d-na judecator s-a situat de partea paratelor, pentru ca acestea au mintit incontinuu, de la intampinare continuand cu fiecare termen, minciuni pe care in buna parte le-am dovedit, am dovedit si ca avocata minte, d-na judecator a sesizat acest fapt, insa tot cu ea era indulgenta.
Pur si simplu nu mai stiu ce sa fac, pentru ca vreau sa-mi platesc datoriile care sunt de circa 5000 euro, insa nu vreau ca banca sa ma dea in judecata pentru ca nu mai am nevoie de un proces si acum chiar sunt in colaps total.
Nici nu mai putem sa facem foamea eu si sotia mea, iar in perioadele critice si copiii mei.
Cum pot sa-mi obtin drepturile pentru ca se prefigureaza o tergiversare de cateva luni si nu vreau sa mai platesc dobanzi restante sau mai rau, sa fiu dat in judecata, in timp ce paratele stau in Rusia si inchiriaza apartamentul.
Nu mi se pare corect.
Ma gandesc sa fac niste poze la casa si sa le depun la dosar pentru a dovedi ca nu mai este nevoie de expertiza, casa e distrusa, credeti-ma.
Daca e cineva care nu s-a plictisit si poate sa-mi dea un sfat il rog sa o faca.
Multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
eder, utilizator
Cel mai recent răspuns: f.nica , utilizator 22:45, 22 Septembrie 2009
Acest imprumut este facut la circa 6 luni dupa decesul tatalui meu, perioada in care ma bazam ca o sa impartim conform procentelor succesorale, in buna intelegere, astfel incat fiecare sa-si ia partea cuvenita. Si exact acesta este si raportul de cauzalitate dintre actiunea paratelor de a refuza sa-mi dea partea si faptul ca am fost pus in imposibilitate de a-mi achita cest imprumut. Am facut imprumutul bazandu-ma pe faptul ca in circa 1 an se va face aceasta imparteala asa cum stabilisem initial, nu am vrut sa grabesc nici eu lucrurile, pentru ca mama mea suferea si am zis sa mai astept putin. In vara anului 2007 m-am pensionat pe caz de boala si bugetul familiei s-a micsorat, insa cu toate acestea tot reuseam sa achit datoriile. La scurt timp s-a anuntat ca si chiriasii din locuintele ANL care au implinit 5 ani de locuit isi pot cumpara casele, situatie in care ma aflu si eu. Le-am cerut paratelor sa facem imparteala asa cum stabilisem, pentru a-mi cumpara si eu locuinta, insa acestea au refuzat, a urmat etapa cu notarul ( tot eu am platit ) si apoi procesul. Au intervenit cheltuieli suplimentare legate de proces, a trebuit sa ma descurc singur pentru ca nu am avut bani sa platesc un avocat, insa am fost la cateva consultatii si m-am dereglat cu banii, nu am mai putut sa achit banca, luam dintr-o parte ca sa acopar in cealalta si asa am ajuns aici. Am mentionat aceste aspecte pentru a evidentia rolul pe care l-au avut paratele si ca faptul ca nu au vrut sa impartim de comun acord cum stabilisem initial a generat cheltuieli neprevazute si obligatorii, care m-au impovarat financiar si m-au pus in imposibilitatea de a achita acest imprumut.
Eu am precizat la fiecare termen ca ele doar tergiverseaza si va rog sa ma credeti ca nu exagerez cand spun ca judecatoarele tin cu ele. Poate unde sunt femei, poate ca sunt si ele nemaritate ca sora mea si automat se identifica cu ea, poate ca este de vina si faptul ca nu mi-am pus avocat si de aceea isi bat joc de mine, nu ma asculta, nu ma lasa sa vorbesc si altele. Dar sa stiti ca fac abuzuri pe bune. De exemplu, la termenul din noiembrie judecatoarea ( fosta, pentru ca s-a schimbat completul ) despre care nu am retinut cum o cheama dar stiu ca este vice la completul 2 civil, fara sa tina cont de avertizarile mele privind tergiversarea paratelor, a acceptat expertiza si a numit un expert. La acest termen, avocata paratelor a cerut inlocuirea expertului pe motiv ca nu este in constructii parca. Acuma va intreb eu pe dumneavoastra, judecatoarea era asa de proasta sa nu vada ca nu este expertul cu calificarea necesara. Nu cred. Deci un abuz. Sau daca nu a vazut, neglijenta, dar pe mine ma afecteaza oricum.
Ca sa nu va mai zic faza cand la termenul din septembrie mi-a pus dosarul in fata sa-i arat eu chitantele care confirmau plata expertizelor, spunand ca ea nu le vede. Am luat dosarul si i le-am aratat. La termenul din octombrie la fel a spus ca nu a fost depusa expertiza la dosar, insa i-a atras atentia grefiera ca este la dosar. Pai asta este meserie ? Spuneti si dumneavoastra ? Cum bine stiti ( pentru ca am mentionat in topicul precedent, cel putin domnul AVLIL stie ) eu sunt pensionar MAI. Pai va zic un lucru si nu mint. Daca venea la mine un reclamant intr-un dosar si eu ii puneam dosarul in fata sa-mi arate el actele si daca acesta ma reclama unde trebuie, ma cercetau si dadeau cu mine de pamant.
Stiu ca-mi trebuie un avocat, dar nu am bani si unul din oficiu nu cred ca si-ar da interesul.
Daca stiti pe cineva care nu se supara daca este platit la final, astept pm.
Eu i-am spus judecatoarei mai tinere ca paratele nu o sa faca expertiza pana-n ianuarie pentru ca nu vor sa o faca, iar ea m-a luat la misto cum ca nu paratele fac expertiza ci expertul. Si nici ca s-a mai uitat la mine.
De apel nu poate fi vorba, va garantez, pentru ca paratelor le este frica de dreptate si presupun ca daca ar face apel ar trebui sa se prezinte. Ori asa ceva nu se va intampla niciodata.
Ce doresc sa va intreb este cat pot paratele sa mai tergiverseze si cat o sa le mai permita judecatoarea ?
Si a doua intrebare si va rog mult sa-mi raspundeti la ea, este daca nu ma ajuta o sesizare la Comisia de Disciplina. Nu ma intereseaza sa fie cineva sanctionat, doar sa scap de abuzuri si de tergiversari. Adica sa se termine odata.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
eder, utilizator
Unii judecatori nu citesc cu de-amanuntul dosarele tot asa cum nu citesc nici eu ...mesajele lungi de pe aici, altminteri decat pe diagonala. (si le raman in cap niste idei... de multe ori fixe)

De pilda eu, chiar pe diagonala citind, tot vad ca pe de o parte ziceti ca paratele n-or sa faca apel de frica sa nu se prezinte, dar pe de alta parte, bag se seama ca ele stau linistite in pat ...pentru ca au un avocat care vine pentru ele. (de exemplu in paragraful 2 vorbiti despre avocatul paratelor).

Poate ca nu v-ar fi stricat nici dvs. un avocat, macar sa aiba cine sa-i spuna judecatorului ca: din in actul de la fila 13 paragraful 3 rezulta ca ...
Altfel, daca dvs. va inchipuiti ca ei tin minte pe de rost chiar toata informatia din zecile de dosare cu care intra in sedinta, va inselati... si s-ar putea sa aveti surprize. Ma tem ca nu e nimeni vinovat pentru ca ati luat in calcul si ...cioara de pe gard. (posibila suma din partajul care se va termina ...dupa ce si-aduce aminte Ãl de sus ca v-a uitat in el...).
Vreti sa va povestesc eu despre un partaj care dura de 10 ani ...pana am intrat eu in el? Asta ca sa inchei intr-o nota "optimista".
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
romascanu, moderator
Am inteles si stiu ca aveti dreptate.
Daca sunteti dispusa sa ma ajutati, lasati-mi va rog un numar de telefon pe pm.

Am inteles ca doamna Romascanu nu ma poate ajuta. Oricum, multumesc frumos pentru sprijinul acordat.

Stiu ca o sa fiu sanctionat din nou de catre domnul AVLIL pentru ca dau anunturi gen mica publicitate, dar o fac pentru a juca cu cartile pe masa.
Daca este cineva dispus sa ma ajute, oferta mea este de 2000 de euro la final daca nu se face apel si 3000 de euro la daca se face.

Intrucat moderatorii acestui forum au acces la mesajele private si poate cel interesat doreste sa-si pastreze anonimatul, il rog sa-mi lase numarul de mobil pe

Nu mai doresc comentarii gen - ce garantie are cel care te reprezinta ca isi va primii banii. Asta deja este gandire de avocat. Rog, pastrati-o pentru proces.
Multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
eder, utilizator
Pai cum ce garantie are, domnule? De-aia e avocat, ca stie deja cum sa se asigure si nu sa-l intrebe pe justitiabil cum... :))
Avocatul are un contract care se poate executa, prin poprire, vanzare bunuri etc. Cat e de greu?

Moderatorii nu au acces la mesajele private, nici administratorii macar...

Nu stiu insa cine se va lega la cap cu un justitiabil care spune ca decat sa aiba un avocat care poate nu-si va da interesul, mai bine deloc avocat...
Avocatul ala gratis pentru dv. e platit de stat, deci are acelasi interes si motivatie ca si cel platit direct de dv... fara diferenta!
Scuze, moderatorul poate nu are, dar administratorul are acces le mesajele private. Doar nu credeti ca suntem de capul nostru aici. Vede tot, ip, furnizorul de net ... dar nu acesta este subiectul.
Domnule, eu m-am referit la garantie in sensul ca putem sa incheiem orice act considera avocatul ca este necesar pentru a avea siguranta ca isi primeste banii, insa am vrut sa subliniez ca pe langa acel act, cea mai buna garantie este cuvantul meu. In sensul ca daca eu am spus ca fac un lucru, in seamna sa ma scuip in gura daca nu-l fac. E drept ca dumneavoastra nu ma cunoasteti si nu stiti daca sunt om de cuvant sau nu. Dar nici nu este nevoie, daca ma cunoaste cel dispus sa ma apere este de ajuns.
Referitor la faptul ca avocatul platit de stat este la fel de motivat ca (,) cel platit de mine, parerea mea este ca va inselati.
Una este sa fi platit cu 1000 de lei si alta cu 2000 de euro. Cred ca cel din urma este ceva mai motivat.

Alte discuții în legătură

Succesiune eder eder Am un proces de succesiune 9a murit tatal meu si am ramas mostenitori eu sor-mea si maica-mea) si iesire din indiviziune la judecatorie care se prelungeste. ... (vezi toată discuția)
Ajutor impotriva unei hotarari imorale eder eder Am avut un proces de succesiune si iesire din indiviziune la Judecatoria Sectorului 3, dosar 10433/301/2007, partile fiind eu pe de o parte si maica-mea si ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu ? eder eder Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune (in urma decesului tatalui meu) in care ma judec cu maica-mea si cu sor-mea si im i trebuie un act pentru ... (vezi toată discuția)