Buna ziua,
Sa incep cu o scurta povestire. In urma umilintei in public aduse mie, de catre fosta mea colega de munca (pe vremea aceea actuala) am patruns in emailul ei si am trimis un mail catre toata lista ei prin care o defaimam public. Parola o cunoasteam de la ea.In urma acestui act ea a depus plangere la politie.Si, iata ca, dupa aproape 3 ani de zile sunt citata pentru declaratie, politia avand si dovezi ca mailul a fost trimis de pe calculatorul meu de acasa.
Intrebarile mele sunt: Patrunderea in mailul cuiva reprezinta violare de intimitate sau corespondenta? La ce ma pot astepta de la asta? Dar de la faptul ca in acel mail am adus injurii si cuvinte porcoase la adresa acelei femei de doua ori mai mare ca mine (eu 18 ani, iar ea 38 la vremea aceea), care ma facea sa plang zi de zi, si ma umilea de fata cu colegii si clientii firmei de cate ori avea ocazia si din cauza careia nu mai imi gaseam forta de a ma duce in continuare la locul de munca, eu fiind un copil abea iesit de pe bancile liceului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
poate sa mearga cu actiunea asa (de exemplu): intimitate -> corespondenta -> injurii (pe partea civila, apoi pe partea penala la pct 2, daca deja a ceschis plangerea penala/ proces)
apropo, spuneti ca aveati peste 18 ani, restul nu mai conteaza.
nu e moral sau bine, dar va poate face rau, doar daca aratati intentia partii adverse si starea dvs de spirit in momentul in care ati rectionat (gresit, dar asta e).
cel mai bine, luati avocat, cereti doar cheltuieli de judecata si onorariu avocat, si incheiati procesul(-ele) inainte sa inceapa.
daca poate exprima cineva mai bine ce am vrut eu, e invitatul meu, daca ajuta persoana care a deschis topicul.
apropo, cereti-va iertare unul altuia si vedeti-va de viata, procesele o consuma (viata).
Eu cred ca poti fi incadrata la Legea 161/2003, art.42 -50 dar, sin in CP, art. 195-Violarea secretului corespondentei
care stipuleaza urmatoarele:
"Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci când a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar în cazul în care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din întâmplare.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Iertare una alteia nu avem cum sa ne cerem..atitudinea ei fata de mine i se parea corecta, spunandu-mi chiar ca degeaba plang, ca ea ma uraste si comportamentul ei fata de mine nu se va schimba niciodata.Deci este exclusa orice sansa de impacare cu atat mai mult ca aceasta femeie are tulburari grave de comportament. Nu stiu daca asta ma va ajuta cumva pe mine. Maine dimineata ma voi prezenta la politie sa vad ce mi se mai spune si voi reveni cu vesti.
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi.
Daca in prima declaratie ati recunoscut si exista si alte probe nu are sens sa va schimbati declaratia.
Aveti grija sa nu va complicati singur existenta...
Cred ca cel mai bine ar fi sa apelati la serviciile unui mediator.Acesta va va sprijinii sa gasiti de comun acord cu reclamanta o solutie acceptata de ambele parti,iar in baza acordului de mediere,reclamanta sa-si retraga plangerea..Prin instanta nu cred ca veti avea sorti de izbanda.
Retragere plangere
Gabriel_28
Buna ziua. Am fost chemat la DIICOT unde mi-a fost adus la cunostinta faptul ca acum doi ani am intrat pe mailul firmel la care lucram si am sters mailurile ... (vezi toată discuția)