avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare intimitate sau violare corespondenta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare intimitate sau violare corespondenta?

Buna ziua,
Sa incep cu o scurta povestire. In urma umilintei in public aduse mie, de catre fosta mea colega de munca (pe vremea aceea actuala) am patruns in emailul ei si am trimis un mail catre toata lista ei prin care o defaimam public. Parola o cunoasteam de la ea.In urma acestui act ea a depus plangere la politie.Si, iata ca, dupa aproape 3 ani de zile sunt citata pentru declaratie, politia avand si dovezi ca mailul a fost trimis de pe calculatorul meu de acasa.
Intrebarile mele sunt: Patrunderea in mailul cuiva reprezinta violare de intimitate sau corespondenta? La ce ma pot astepta de la asta? Dar de la faptul ca in acel mail am adus injurii si cuvinte porcoase la adresa acelei femei de doua ori mai mare ca mine (eu 18 ani, iar ea 38 la vremea aceea), care ma facea sa plang zi de zi, si ma umilea de fata cu colegii si clientii firmei de cate ori avea ocazia si din cauza careia nu mai imi gaseam forta de a ma duce in continuare la locul de munca, eu fiind un copil abea iesit de pe bancile liceului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
postul cu medierea era ok. sunt oameni care au nevoie de a-si gasi dreptatea, si nu are sens ca pe orgolii sa fie ocupata Onorata Instanta ...

nu e vorba de "impacare", ci de aplanarea conflictului. ca ati gresit, asta e. si partea adversa? tot una. incercati o solutie mai usoara.

apropo, aici, in Forum, daca poate dovedi ca D-vs. ati scris ceva, e o declaratie a D-vs. cu n-spe martori, deci admisibila, poate fi folosita impotriva D-vs. :D (eu as folosi-o, legal ;) (nu neaparat corect))

toate bune
Deasemenea eu sunt curios cum s-a demonstrat ca acel e-mail a fost trimis de pe calculatorul dvs. Insa din moment ce ati dat deja o declaratie recunoscand fapta... slabe sanse sa se mai schimbe ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere Gabriel_28 Gabriel_28 Buna ziua. Am fost chemat la DIICOT unde mi-a fost adus la cunostinta faptul ca acum doi ani am intrat pe mailul firmel la care lucram si am sters mailurile ... (vezi toată discuția)
Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)
Utilizare parola cont pentru citirea conversatiilor private carasco77 carasco77 Buna ziua, Cineva utilizeaza contul si parola mea de e-mail pentru a-mi vizualiza conversatiile. Acestea s-au intamplat dupa ce am utilizat un computer strain ... (vezi toată discuția)