avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare intimitate sau violare corespondenta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare intimitate sau violare corespondenta?

Buna ziua,
Sa incep cu o scurta povestire. In urma umilintei in public aduse mie, de catre fosta mea colega de munca (pe vremea aceea actuala) am patruns in emailul ei si am trimis un mail catre toata lista ei prin care o defaimam public. Parola o cunoasteam de la ea.In urma acestui act ea a depus plangere la politie.Si, iata ca, dupa aproape 3 ani de zile sunt citata pentru declaratie, politia avand si dovezi ca mailul a fost trimis de pe calculatorul meu de acasa.
Intrebarile mele sunt: Patrunderea in mailul cuiva reprezinta violare de intimitate sau corespondenta? La ce ma pot astepta de la asta? Dar de la faptul ca in acel mail am adus injurii si cuvinte porcoase la adresa acelei femei de doua ori mai mare ca mine (eu 18 ani, iar ea 38 la vremea aceea), care ma facea sa plang zi de zi, si ma umilea de fata cu colegii si clientii firmei de cate ori avea ocazia si din cauza careia nu mai imi gaseam forta de a ma duce in continuare la locul de munca, eu fiind un copil abea iesit de pe bancile liceului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Parerea mea este sa incerci sa te impaci cu reclamanta si sa iti ceri iertare pentru ce ai facu.Este foarte adevarat ca ce ai facut nu este bine ,ai facut acelei persoane mult rau,dar incearca si fa cum este m-ai bine .Ar fi pacat sa fii condamnata chiar cu suspendare la varsta pe care o ai..Lasa orgoliul de o parte si incearca ca persoana careia iai facut rau sa te ierte.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
OPREANICOLAE, utilizator
pablodaniel

Chiar daca cunoaste parola tot fara drept a intrat si a trimis acele e_mailuri.

Poate insa primi o amenda in acest caz.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Confucius: înainte să pleci după răzbunare, sapă două gropi.
Răul pe care acea persoană ţi l-a făcut nu a dispărut datorită răului pe care, în revanşă, i l-ai făcut tu.
Încearcă să ajungi cumva la stingerea acestui conflict, şi abia după ce, epuizând toate căile acceptabile, vei constata că nu se poate, revino pe forum pentru ajutor din partea celor care-l pot da.
Cred că asta este calea cea mai bună pentru tine, pentru mintea, sănătatea şi sufletul tău.
pai nu vad rostul dezbaterii prezentei spete intrucat partea vatamata a inaintat plangerea la 3 ani dupa comiterea infractiunii.exceptia de tardivitate/inadmisibilitate intervine imediat. eu cred ca totusi incadrarea juridica este alta decat cea prevazuta la art.195 si nu ar necesita o plangere prealabila(fac distinctia intre plangerea prealabila si plangerea penala)patrascu razvan a scris:

Raspunsul se afla in intrebarea dvstra,nu inteleg ce nelamuriri aveti.

Pai...daca nu e vorba de art 195 CP...care termen de 2 luni...?

Nu ati citit tot...
Recititi tot si apoi ridicati o alta intrebare deoarece aceasta a primit raspunsul anterior, dar nu ati vazut.

Alte discuții în legătură

Retragere plangere Gabriel_28 Gabriel_28 Buna ziua. Am fost chemat la DIICOT unde mi-a fost adus la cunostinta faptul ca acum doi ani am intrat pe mailul firmel la care lucram si am sters mailurile ... (vezi toată discuția)
Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)
Utilizare parola cont pentru citirea conversatiilor private carasco77 carasco77 Buna ziua, Cineva utilizeaza contul si parola mea de e-mail pentru a-mi vizualiza conversatiile. Acestea s-au intamplat dupa ce am utilizat un computer strain ... (vezi toată discuția)