avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga

Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac.
Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din weekend.
Divortul a durat din iunie pana in octombrie, toata vara nu am putut vedea copii, am incercat sa obtin drept de vizita prin ordonanta presedentiala pana la terminarea divortului, insa fara rezultat.
Cand au inceput scoala am fost la ei si nici macar nu au vrut sa vorbeasca cu mine.
Am uitat, copii au 7 si 5 ani.
Cand trebuie sa-i iau pe copii fosta sustine ca nu vor si spun si ei, atunci plec.
Nu am fost un tata iresponsabil, ci copii erau mereu pe primul loc si material si sentimental, numai cu timpul liber stateam mai rau, in sensul ca lucram 10 12 ore pe zi si uneori si simbata, duminica era lege dedicata numai familiei.
Sunt sigur ca copii sunt foarte influentati negativ, dar cum pot demonstra aces lucru?
Nu vreau decat sa am o relatie normala si civilizata cu copii, atat si numai atat.
Cand am dreptul de vizita sunt dispus sa merg impreuna cu un consilier specializat angajat, este posibil?
Vreau sa vad ce se intampla si daca asta este vointa lor am sa o respect , dar nu vreau sa fie traumatizati

Mii de multumiri anticipat
Parerea mea este ca aveti nevoie de un avocat atat de agresiv incat sa se planga toate organele de stat de el.
In cazurile in care trebuie sa dati pe cineva in judecata si avocatul va spune ca asa trebuie trebuie sa pecutati imediat.
In statele unde drepturile sunt recunoscute asa s-a inceput.
In statele unde se considera ca toata lumea poate fi avocat se intampla ca in Romania.
Si in Romania asa se considera ( ca toata lumea poate fi avocat, afirmatie partial adevarata)

avocat Claudiu Lascoschi
Aveti dreptate, in Romania este ... asa cum stim. Pe de alta parte preturile cerute de avocati nu mi se par suportabile de oricine. Pentru divort mi s-au cerut 1600 Lei, sau 600 EURo de la doi avocati. Am ales calea fara avocat si am obtinut tot atat cat putea obtine el. Nu ma dau banii afara din casa si suma respectiva este importanta pentru mine. Cel putin la divort, nu prea vad rostul avocatului, daca nu e partaj material. Acolo poate sunt smecherii pe care un avocat le poate cunoaste. La un divort fara partaj material, la care sunt 2-3 infatisari si cateva documente pe care le aduci la dosar, nu vad justificata suma ceruta. Eu vreau sa intre in normalitate relatia mea cu copilul si pentru asta numai interactiunea asupra mamei ma poate ajuta. Interactiunea, insa trebuie sa o aiba organele abilitate, pentru ca eu am epuizat alte metode. De asta ma leg si de nerespectarea ei de a-si schimba numele.
Necazul este ca organele abiliate nu se implica in problemele acestea.
Ele ar trebui sa caute rezolvari cat de cat daca nu totale.Macar sa va exercitati drepturile din hotararea instantei.
Pentru ca ele sa se implice ar trebui chemate in judecata.
Eu cel putin nu vad alta cale daca e atata pasivitate pt ca prin aceasta pasivitate ajuta mama si efectele hotararii judecatoresti raman in van.

avocat Claudiu Lascoschi
Ma poate cineva sfatui in privinta unei actiuni pe care sa o incep pe art 580-3 CPC ? am trecut de faza de a merge cu executorul jude. la fosta nevasta care si acum nu imi da copilul la programul de vizita , invatandu-l sa ma refuze. Sentinta e executorie si definitiva si nu mai am alta cale decat folosind acel articol. intrebarile sunt: imi trebuie avocat? avocatul poate cere cheltuieli de judecata? din lege inteleg ca nu se poate ataca ulterior hotararea, dar totusi intreb, ea are vreo posibilitate sa intarzie luarea unei hotarari sau punerea in practica a ei ?daune pe zi de intarziere se calculeaza de cand s-a emis sentinta, sau de cand fac actiunea in instanta ?
va multumesc anticipat.
Eu nu am inteles ce anume doriti concret.
Aveti hotarare judecatoreasca prin care v-a fost incredintat minorul ?

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)