in urma proceselor de divort copii au de suferit , parintii sunt orgoliosi si nu vor sa renunte la ura si dusmanie si se ,, folosesc de copii '' este greu dar totusi cu executorul, politia se poate merge o data , de 2 ori apoi tot singuri va trebui sa mergeti sa va vedeti copii ,asa ca in loc sa apelati la ei si timp pierdut , alte procese mai bine cautativa solutii sa discutati cu copii sau faceti mama sa inteleaga ca sunt de fapt doi parinti si nu numai unul ( adica ea ) , totusi cu multe insistente si mama va ceda intr-un final .Ganditi ca atunci cand acasa vin citatii , mers la judecatorie mama este suparata si poate sa-i spuna copilului ca toatae acestea din cauza tatalui si el ramane cu vorba aceasta intiparita , nu mai are timp de copil , este suparata s.a.m.d GANDITI-VA MAI MULT LA COPII DECAT LA DUMNEAVOASTRA
In afara de orgoliu cred ca mai exista si situatii de razbunare sau teama mamei ca isi pierde copilul daca tatal il vede prea des.
Aici ar trebui lucrat de catre autoritati care sa explice oamenilor care sunt efectele concrete ale acestor contacte dintre parinti si copii.
av Claudiu Lascoschi
Pai si francezii si italienii nu tot aceleasi legi si CEDo au pentru a se folosi de ele? Si totusi, aceleasi probleme...
Doar ca unii gandesc ce prosti suntem noi romanii ca nu putem rezolva probleme care nici in democratii vechi nu sunt rezolvate. :D
De ce nu poate TATA sa rezolve problema? De ce nu poate guvernul francez? German? Italian? Probabil ca tot TATA nu e strong...
Discutia se face aici fara de cunostinte generice, stim numai sa aruncam cu pietre in toti si toate din jurul nostru, sa nu apreciem pe nimeni si nimic dar sa cerem noi insine apreciere...
Pai eu nu am vorbit despre avocat la divort, ci la partea de incredintare si vizitare... nu am vorbit de consultarea unui avocat ci la angajarea lui pe intreg termenul...
Nu stiu cum au decurs aceste consultari si nu pot sa-mi formez o parere intr-un sens ori altul... dar la mai nicio consultatie nu se pot afla toate posibilitatile si toate variantele... toate informatiile...
Pe parcursul derulatrii procesului se pot gasi oportunitati noi ce initial nu erau de recomandat, pot interveni chestiuni diferite de situatia de fapt initiala...
Ca daca intreb un taran cum se sapa si retez radacinile porumbului, nu vad cum e asta vina lui... El imi spune cateva cuvinte, abordeaza un punct de vedere, dar nu poate sa ma invete tot atata timp cat nu cer si practica...
:offtopic: @ sorin2008: Nu mai redactati mesaje consecutive, voi sterge din ele.
@ Claudiu: nu mai cita mesajul imediat anterior, e ultima data cand iti spun, voi sterge cu totul mesajele care contin astfel de citate.
@ chitidaba: Nu mai jigniti oameni care nici macar nu se pot apara pe acest forum.
Nu cunoastem si opinia doamnei, nu stim daca este asa cum spuneti dv. sau nu... in aceste conditii va rog o singura data sa incetati sa mai folositi invective la adresa ei sau a oricui altcuiva.
Pentru viitor, voi sterge in intregime mesajele continand chiar si un singur cuvant jignitor, dat fiind ca nu mai avem posibilitatea editarii mesajelor.
Francezii nu ar avea probleme.Au ceva de genul custodiei comune din cate am inteles.
Spaniolii au probleme.E si un domn pe aici care se plange de Spania.
Cert este ca jurisprudenta CEDO este in sensul celor aratate de mine.Statul roman trebuie sa rezolve aceste probleme de familie este obligat sa o faca.
Parerea mea este ca trebuie purtate discutii cu autoritatile si sa le fie expus faptul ca vor fi dati in judecata daca nu se conformeaza.
Insa fara avocati care sa poarte direct discutii cu persoanele respunsabile cu functii de conducere nu cred ca situatia va avea o turnura favorabila.De aceea cred eu ca se profita de cei care sunt dezavantajati.
avocat Claudiu Lascoschi
Ma voi conforma si voi pune superlativul ...in loc de realul ! dar acelasi cuvant a mai fost folosit la adresa fostei neveste a altui user si nu ati obiectat. Nu conteaza...
Cred ca la noi problema e de aplicare a legii, care dealtfel prevede drepturi pentru toti, copii, parinti, dar nu le supravegheaza aplicarea... as zice nimeni, desi stiu ca in anumite zone - Sebes, Alba Iulia - se aplica corect de catre politie si Parchet, prompt. In Bucuresti...vai de noi ! Daca s-ar aplica legea prompt, ca la nemti, elvetieni sa vezi cum n-ar mai fi vreo femeie sa se opuna programului de vizita, sau sa invete copilul la rautati impotriva tatalui. Frica de sanctiuni le aduce cu picioarele pe pamant.
Daca nu ai cum sa te intelegi omeneste cu celalalt parinte al copilului, nu-ti ramane decat sa aplici legea si suntem aici si pierdem atata timp sa gasim solutii alternative, pentru ca legea nu-si face datoria prin organele competente respective.