avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Help copiii, copii sustin ca nu vor sa mearga

Va rog astept solutii nu mai stiu ce trebuie sa fac.
Am divortat in octombrie 2008 si s-a stabilit dreptul de vizita in prima si a 3 saptamana din weekend.
Divortul a durat din iunie pana in octombrie, toata vara nu am putut vedea copii, am incercat sa obtin drept de vizita prin ordonanta presedentiala pana la terminarea divortului, insa fara rezultat.
Cand au inceput scoala am fost la ei si nici macar nu au vrut sa vorbeasca cu mine.
Am uitat, copii au 7 si 5 ani.
Cand trebuie sa-i iau pe copii fosta sustine ca nu vor si spun si ei, atunci plec.
Nu am fost un tata iresponsabil, ci copii erau mereu pe primul loc si material si sentimental, numai cu timpul liber stateam mai rau, in sensul ca lucram 10 12 ore pe zi si uneori si simbata, duminica era lege dedicata numai familiei.
Sunt sigur ca copii sunt foarte influentati negativ, dar cum pot demonstra aces lucru?
Nu vreau decat sa am o relatie normala si civilizata cu copii, atat si numai atat.
Cand am dreptul de vizita sunt dispus sa merg impreuna cu un consilier specializat angajat, este posibil?
Vreau sa vad ce se intampla si daca asta este vointa lor am sa o respect , dar nu vreau sa fie traumatizati

Mii de multumiri anticipat
Ce anume ati cerut in solicitarea catre Protectie? Ca e tare important...
Subsemnatul ....., domiciliat în ......, vă rog a mă ajuta cu consiliere psihologică pentru copii mei. Solicit acest lucru deoarece, conform sentinţei civile nr...., emisă în data de ....., instanta a hotărât că pot avea legături personale cu copii în următoarea modalitate: “în prima şi a treia săptămână a fiecărei luni de sâmbătă orele 1500 până duminică orele 1200 …”.
În urma căsătoriei au rezultat 2 copii minunaţi: ....., născută la data de .....şi ...., născut la data de .....
De fiecare dată când am avut drept de vizită am dus copiilor diverse cadouri si m-am oferit să-i iau la plimbare, însă copii au refuzat să vorbească cu mine iar băiatul a avut de fiecare data un comportament violent, agresandu-ma fizic. Datorita faptului ca imi cunosc reactiile copiilor mei, in urma acestor experiente nefericite din timpul vizitelor, consider că acestia sunt puternic influenţaţi negativ de mama lor in sensul denigrarii imaginii mele ca tata.
In cei 8 ani de căsnicie, am fost un tata responsabil şi am avut o grijă deosebita pentru copii mei, precum reiese şi din hotărârea de divorţ: “coroborând declaraţiile martorilor audiaţi cu raspunsurile la interogatoriile administrate părţilor, instanţa constată că menţinerea legăturilor personale dintre tată şi copii nu dăunează interesului acestora, probele evidenţiind că tatăl este ataşat de copii şi beneficiază de condiţii materiale pentru a lua minorii la domiciliul său”.
Consider ca este un caz mai deosebit, doarece copii nu mai comunica cu nicio persoana din familia mea, nici macar cu bunica lor—mama mea, care a avut grija de ei de cand s-au nascut pana in toamna anului 2007 in perioadele in care fosta sotie era la serviciu.
Potrivit art.43 al.3 din Codul Familiei, parintele caruia nu i s-a încredinţat copilul păstrează dreptul de a avea legături personale cu acesta precum şi de a veghea la creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea profesională. In aceasta idee, sunt de parere ca nu ar fi bine sa dispar din viaţa lor, vreau sa simtă că au un tată pe care se pot baza şi care ii poate educa.
Anexez la prezenta copie după hotărârea de divorţ şi curiculum vitae.
Mii de mulţumiri pentru înţelegerea acordată.

Avlil, important este ca statul prin autoritatile sale sa asigure exercitarea efectiva a drepturilor si libertatilor sale fundamentale.
E clar ca numai pe parte sentimentala nu veti rezolva problema la Directie.
Problema trebuie pusa la un mod transant si doar art 43 din C. fam, care nu va este suficient pentru a-i convinge pe cei care nu pot fi convinsi (numai) cu sentimentalisme.Ignoranta legii e mult prea mare si nu le poti cere mare lucru celor care nu au pregatire juridica.
Fara un avocat care sa mearga sa le expuna problema clar si sa poarte o discutie directa din care sa poata intelege consecintele faptelor acestor persoane care tin in mod vadit pastea mamei nu cred ca aveti sanse.
E frumos ce ati scris domnule Sorin, dar nici macar nu vor clipi cei de la Directie.
Abordarea trebuie facuta altfel, dar fara avocat nu o puteti face pt ca va fi fara de efect.
De aceea, daca veti merge singur, abordarea dvs poate fi cea mai utila in acest context.

avocat Claudiu Lascoschi
Mii de scuze pentru lipsa, dragi prieteni, dar dupa raspunsul celor de le protectia copilului, am avut nevoie de o pauza.
Am analizat mult, nu pot sa cred ce se intamplta in tara noastra, am un drept care nu este drept, oare este cinstit? nu cred. Asa ca m-am hotarat. Am sa fac copii dupa tot ce am si am sa trimit la toate institutiile posibile romanesti si strainatate, prin care am sa cer:
1. carei institutii sa ma adresez
2. daca nu exista niciuna sa stearga din codul familie art.43
3. oare este mai bine pentru copii sa-i uit? m am gandit mult si cred ca nu este bine, trebuie sa stie ca se pot baza pe mine
In afara de mine ma tem ca nu prea aveti prieteni pe aici.
A fost buna pauza.Se spune ca pauzele lungi si dese cheia marilor succese.In cazul dvs nu trebuie sa fie prea dese.:)

Insistati in continuare la Directie.E o bataie de joc ceea ce se intampla.Nu numai la adresa dvs.La adresa tatilor in general.

Parerea mea este sa chemati in judecata Directia pentru neexercitarea obligatiilor sale si chiar a psihologului.
Culmea este ca chiar psihologii sustin ca nu este bine ca minorul sa fie despartit de parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul.
Apoi, va puteti adresa la CEDO daca nu obtineti castig de cauza in tara.Eu cred ca puteti castiga procesul in tara si nu la CEDO daca reusiti sa gasiti si sa angajati un avocat potrivit.
Pentru a ajunge la CEDO trebuie sa pierdeti procesul in tara.Daca castigati procesul nu mai puteti ajunge la CEDO si nici la la alte organisme internationale.
Eu sunt curios daca vor respecta hotararea instantei.Aici ar putea aparea din nou probleme.Cred ca ar trebui pus punctul pe i.

Nu e bine nici pentru copii si nici pt dvs sa-i uitati.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)