avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu de munca - am depus astazi, 08.05.2012, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu de munca - am depus astazi, 08.05.2012, dosarul si am primit termen in 10.12.2013. Sunt revoltat!

Sunt de-a dreptul dezamagit in tara in care traiesc. Azi:08.05.2012 am depus la tribunalul Litigii de munca Bucuresti sectia aVIII -a Conflicte de munca .Dosar de chemare in judecata .Pentru recuperare salarii neplatite de fostul patron-si recuperare banii de concediu de odihna. RETINETI -- AM PRIMIT TERMEN DE JUDECATA A ACESTEI CAUZE TOCMAI pe 10.12. 2013 (DECEMBRIE)2013 mAI MULT DE 1 AN SI 6 LUNI .. Cum se poate asa ceva ? ce sa fac? 1 an si 6 luni pina la primul termen de judecata .... Revoltator.Instantele de judecata nu mai respecta legea ...=D>=D>=D>
....si eu am depus la Tribunalul Bucuresti sectia a-VIII -a, Conflicte de munca si Asigurari sociale, o cere de chemare in judecata a unei institutii, in 22.08.2011 si am primit termen pe 01.03.2013!....la fel si eu am crezut ca este o gresala a grefierului, de scriere a anului, insa cand am intrat pe portalul instantelor de judecata si am verificat, am constatat cu stupoare ca era scris corect in citatie!.....putin peste 1,6 ani!.....aveti dreptate, este revoltator!....oare, daca o institutie cheama in judecata o persoana, tot atat de tarziu primeste termen?....eu nu cred, pentru ca statul trebuie sa-si recupereze imediat pierderile!.....

pif10oct@yahoo.com a scris:
oare, daca o institutie cheama in judecata o persoana, tot atat de tarziu primeste termen?....eu nu cred, pentru ca statul trebuie sa-si recupereze imediat pierderile!.....

Ceea ce nu credeti are si un corespondent in prevederile legale in vigoare sau este doar o simpla afirmatie?

Potrivit Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti adoptat prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 387/2005, repartizarea cauzelor se efectueaza aleatoriu, in sistem informatic prin programul ECRIS. Prin urmare, indiferent daca reclamantul este persoana fizica sau institutie / autoritate publica, repartizarea cauzei se va face la fel, adica aleatoriu.
din serialul tot nevinovatul este vinovat, cu siugranta, daca nu muriti intre timp, puteti sa capatati peste niste ani de zile despagubiuri la CEDO....pentru durata nejustificat de lunga a procesului

Eu in locul dvs as scrie fix de pe acum, de curiozitate ce raspunde CEDO....Daca ar scrie mai multi...cine stie... mentionez fara sa ma gandesc prea mult avocatul poporului " european..."

E bine ca exista cedo. Avantajul e ca exista. si statul trebuie sa garanteze rapiditatea. altfel incalca drepturile omului. E clar ca majoritatea oamenilor care stau cu anii in instanta nu fac nimic , altfel s-ar cunoaste efectele. Vorbim teoretic...
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
ContSters83715, utilizator
Domnule @dorudoru,

Daca va mai arde de gluma, as putea sa spun ca sunteti un "fericit".

Se putea si mai rau.
Am (sau am avut) termene in sezonul primavara-toamna 2013, in urma unor cereri depuse inca din 2011 la Sectia VIII a Tribunalului Bucuresti.

In unele cauze (promovate de angajat) am avut interesul preschimbarii termenului.
In altele (promovate de angajator), n-am avut niciun interes, dimpotriva, m-am bucurat nespus ca la noi se adapteaza legea dupa sistemul infomatic si nu viceversa, cum ar fi normal. (si asta pentru ca priveam tot dinspre angajat).

Asta-i viata!
Aceeasi situatie poate fi buna sau rea ...depinde cine si dinspre ce parte priveste.

Sau poate fi ...totuna. Caci, spre pilda, privind dinspre berbecul prajit pe gratar, e acelasi lucru sa ajunga in burta lupului sau in pantecul ciobanului. Ba chiar lupul pare ceva mai moral decat ciobanii, care-l mananca dupa ce l-au crescut si pazit de mic. (din punctul de vedere al berbecului, acestia din urma par criminali cu premeditare).

Iata! O gramada de puncte de vedere din care poate privi un avocat.

Formulati cerere de preschimbare de termen. Dar, atentie! Nu-i suficient totdeauna a cere, spre a obtine.

Ar fi preferabil sa o scrie un avocat. Unul care stie despre ce vorbeste.
Pe pagina precedenta aveti un link catre un model. Dar, daca il copiati ca atare, incepand cu Constitutia si alte ...minuni din motivarea de acolo o sa constatati ca v-ati aflat in treaba de pomana.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
romascanu, moderator
Mai este si o posibilitate: Propunerea legislativa privind infiintarea tribunelor specializate pentru conflicte de munca si asigurari sociale este o realitate. Daca se adopta, puteti sa va adresati din nou, (renuntand la procedura ce nu la actiunea, si doar daca nu a prescris actiunea, 3 ani), la noile instante ce vor da termene rasonabile. Mai sunt sperante.

Alte discuții în legătură

Facturi neachitate mai vechi de 3 ani ddianna ddianna Buna ziua, In cazul facturilor neachitate, mai vechi de 3 ani, dar din care am mai incasat o parte de curand, mai am sanse de recuperare in instanta? Sunt ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie o factura ?? seller seller Avem d eplatit o factura , dar nu suntem de acord cu acest lucru . Exista posibilitate asa nu o platim daca cel care a emis-o nu ne da in judecata? cat timp ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriere sulta ally123 ally123 Am de primit o sulta in urma unui partaj succesoral. De la data hotararii judecatoresti a trecut aproximativ 1 an si jumatate. Cum pot intrerupe termenul de ... (vezi toată discuția)