avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu de munca - am depus astazi, 08.05.2012, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu de munca - am depus astazi, 08.05.2012, dosarul si am primit termen in 10.12.2013. Sunt revoltat!

Sunt de-a dreptul dezamagit in tara in care traiesc. Azi:08.05.2012 am depus la tribunalul Litigii de munca Bucuresti sectia aVIII -a Conflicte de munca .Dosar de chemare in judecata .Pentru recuperare salarii neplatite de fostul patron-si recuperare banii de concediu de odihna. RETINETI -- AM PRIMIT TERMEN DE JUDECATA A ACESTEI CAUZE TOCMAI pe 10.12. 2013 (DECEMBRIE)2013 mAI MULT DE 1 AN SI 6 LUNI .. Cum se poate asa ceva ? ce sa fac? 1 an si 6 luni pina la primul termen de judecata .... Revoltator.Instantele de judecata nu mai respecta legea ...=D>=D>=D>
...de ce sa apelam la un avocat, sa-l platim din ce nu avem, cind de drept aceste procese, pentru conflicte de munca si asigurari sociale, sunt gratuite?....si incep sa cred ca se dau termene asa de lungi, poate trec acei 3 ani si se prescrie ceea ce ceri.
daca litigiu dureaza mai mult de 3 ani se prescrie fapta ?? daca procesul a fost introdus intermen , de ce sa se prescrie?
bine.. dar tot... incalcarea drepturilor omului este prin durata nejustificat de lunga provocand prescrierea faptei...., ce e prea mult e prea mult, (chiar daca pierzi sau castigi). cati ani de zile sa te tina in instanta...? 2 - 5 - 7? e nedrept, cred ca doi ani este deja prea mult pt litigiu de munca si este deja cedo. Nu? faceti cererea aceea

fiind concediata puteti sa cereti aparator din oficiu....( peste 1,6 ani)
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Incercati procedura medierii! Este rapida, necostisitoare si o alternativa viabila la instanta.
Informarea despre mediere este gratuita prin lege, alegeti un mediator de pe tabloul mediatorilor [ link extern ] .
Toate cele bune, Maricica Georgescu
[..de ce sa apelam la un avocat, sa-l platim din ce nu avem, cind de drept aceste procese, pentru conflicte de munca si asigurari sociale, sunt gratuite?....si incep sa cred ca se dau termene asa de lungi, poate trec acei 3 ani si se prescrie ceea ce ceri.]

Va exprimati in necunostinta de cauza.

Ca efect al sesizarii instantei cu o cerere de chemare in judecata, aceasta este investita cu judecarea pricinii la care cererea se refera. In ceea ce priveste prescriptia raspunderii paratului si prescriptia dreptului la actiune, acestea sunt institutii cu regim juridic diferit, care insa nu privesc speta de fata si nici subiectul discutiei.

Asadar, fata de cele expuse mai sus, atat timp cat instanta a fost legal sesizata, nu exista motive de ingrijorare. Se poate, in schimb, asa cum s-a precizat in repetate randuri, ca intimatul sa se adreseze instantei cu o cerere de preschimbare a termenului de judecata, a carei solutionare ar putea sa amelioreze inconvenientele intervenite.
Faceti cererea aceea de preschimbare a termenului de judecata, cat mai repede posibil si veti primi un nou termen undeva la 2 luni de la depunerea cererii. Eu am facut pentru clientii mei 2 astfel de cereri in ultima luna la T. Bucuresti si mi-au acordat termen la sfarsitul lui iunie.

Alte discuții în legătură

Facturi neachitate mai vechi de 3 ani ddianna ddianna Buna ziua, In cazul facturilor neachitate, mai vechi de 3 ani, dar din care am mai incasat o parte de curand, mai am sanse de recuperare in instanta? Sunt ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie o factura ?? seller seller Avem d eplatit o factura , dar nu suntem de acord cu acest lucru . Exista posibilitate asa nu o platim daca cel care a emis-o nu ne da in judecata? cat timp ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriere sulta ally123 ally123 Am de primit o sulta in urma unui partaj succesoral. De la data hotararii judecatoresti a trecut aproximativ 1 an si jumatate. Cum pot intrerupe termenul de ... (vezi toată discuția)