avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu de munca - am depus astazi, 08.05.2012, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu de munca - am depus astazi, 08.05.2012, dosarul si am primit termen in 10.12.2013. Sunt revoltat!

Sunt de-a dreptul dezamagit in tara in care traiesc. Azi:08.05.2012 am depus la tribunalul Litigii de munca Bucuresti sectia aVIII -a Conflicte de munca .Dosar de chemare in judecata .Pentru recuperare salarii neplatite de fostul patron-si recuperare banii de concediu de odihna. RETINETI -- AM PRIMIT TERMEN DE JUDECATA A ACESTEI CAUZE TOCMAI pe 10.12. 2013 (DECEMBRIE)2013 mAI MULT DE 1 AN SI 6 LUNI .. Cum se poate asa ceva ? ce sa fac? 1 an si 6 luni pina la primul termen de judecata .... Revoltator.Instantele de judecata nu mai respecta legea ...=D>=D>=D>
pif10oct@yahoo.com a scris:

...de ce sa apelam la un avocat, sa-l platim din ce nu avem, cind de drept aceste procese, pentru conflicte de munca si asigurari sociale, sunt gratuite?....si incep sa cred ca se dau termene asa de lungi, poate trec acei 3 ani si se prescrie ceea ce ceri.


Gratuitatea procesului tine de lipsa taxei de timbru. Daca nu va permiteti sa angajati un avocat, exista institutia Serviciului de Asistenta Juridica, din cadrul Baroului.
Cat despre prescriptie, o simpla lectura a Decretului 167/1958 va va lamuri, cu siguranta!
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
DUMITRU SI PARANIAC SCPA, Avocat
ATENTIE : Decretul nr.167/1958 a fost abrogat prin intrarea in vigoare a noului Cod Civil ...:)
Unde scrie ca s-a abrogat, in Noul Cod Civil ? :((
Referitor la prescriptie Vezi cartea a VI-a din Noul Cod civil, care abroga decretul 167/1958.
Da, e bun raspunsul cu abrogarea decretului 167/1958, cu privire la prescriptie, dar .... prescriptia a ramas tot la 3 ani si in Noul Cod Civil.
Prin urmare, teama unui user ca va inteveni prescriptia, prin modul in care instantele dau termene exagerat de mari, este pe deplin justificata atata timp cat termenul de prescriptie nu s-a modificat in Codul Civil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
ContSters222705, utilizator

Alte discuții în legătură

Facturi neachitate mai vechi de 3 ani ddianna ddianna Buna ziua, In cazul facturilor neachitate, mai vechi de 3 ani, dar din care am mai incasat o parte de curand, mai am sanse de recuperare in instanta? Sunt ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie o factura ?? seller seller Avem d eplatit o factura , dar nu suntem de acord cu acest lucru . Exista posibilitate asa nu o platim daca cel care a emis-o nu ne da in judecata? cat timp ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriere sulta ally123 ally123 Am de primit o sulta in urma unui partaj succesoral. De la data hotararii judecatoresti a trecut aproximativ 1 an si jumatate. Cum pot intrerupe termenul de ... (vezi toată discuția)