avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste problema mea: sunt angajata pe perioada determinata din 01.09.2011 urmand sa-mi inceteze contractul in 31.08.2012(mentionez faptul ca am 12 luni lucrate fara intrerupere in ultimele 24 de luni). Sunt insarcinata in 18 saptamani, data probabila a nasterii este 06.10.2012, iar data de intrare in concediu prenatal ar trebui sa fie 06.08.2012. As vrea sa stiu daca situatia (contractul pe perioada determinata) imi permite intrarea in concediu prenatal(daca se suspenda contractul de munca incepand cu 06.08.2012) si daca voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 8 Septembrie 2020
Va prezentati dvs. personal cu actul de identitate, cu decizia de incetare a CIM si cu certificatul medical pentrui concediul de maternitate.
Cf. art.93(2)din Norme60/32:

(2) În vederea preluării în plată din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate a drepturilor care s-au născut anterior situaţiilor prevăzute la alin. (1), angajatorii sau, după caz, persoanele interesate depun următoarele acte la casele de asigurări de sănătate:

a) lista angajaţilor aflaţi în plată de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate;
b) situaţia plăţii lunare a drepturilor până la data depunerii documentaţiei;
c) actul legal prin care s-a dispus încetarea raportului de muncă, cu indicarea temeiului legal;
d) actele medicale şi alte acte prevăzute de lege pentru acordarea drepturilor;
e) în cazul expirării termenului pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, se mai depune şi copia de pe contractul individual de muncă, cu viza inspectoratului teritorial de muncă, după caz;.

ps viza ITM nu mai este necesara in prezent.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
ContSters136493, utilizator
Toate aceste documente le voi depune la Casa de Asigurari de Sanatate din orasul meu sau in orasul de care apartine sediul social al firmei angajatoare? In cazul in care nasc inainte de a reusi sa depun documentele necesare(inainte de 1 oct.), umesc.acestea pot fi depuse de o alta persoana?
Multumesc.
Mai simplu este sa sunati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si sa va interesati personal de aceste acte. Dosarul trebuie depus la casa judeteana de care apartineti dumneavoastra.
Eu a trebuit sa depun dosarul tot la CJAS si mi s-au cerut urmatoarele acte:
- copie CI
- adeverinta cu venitul brut si zilele lucrate pe ultimele 6 luni
- copie de pe decizia de incetare a CIM
- certificatul de concediu de maternitate
- o cerere tip care se completeaza la fata locului, cerere ce va trebui completata in fiecare luna cand se depune certificatul medical si in cazul in care nu o sa puteti sa mai mergeti personal poate sa duca alta persoana certificatul medical si sa va completeze acea cerere. Eu mi-am luat una in alb pe care o voi completa si va merge sotul sa le depuna.
- dupa ce se naste copilul se depune si CN al copilului
Mie mi s-a spus sa depun aceste acte pana pe data de 15 ale lunii iar dupa ce voi intra in plata, certificatele medicale si cererea trebuiesc depuse pana la sfarsitul lunii.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
botezmada, utilizator
Buna ziua, am urmarit topicul am gasit informatii foarte valoroase insa:
Sunt in aceeasi situatie, insarcinata in 4 luni si jumatate, contract pe perioada determinata, se termina la 31 aug 2013. Eu voi avea 7 luni atunci. Sfaturi: sa intru in somaj sau sa umblu la CASS (ceea ce fac de o saptamana si nu primesc lamuriri) ca sa ma preia ei?
Daca intru in somaj de la 1 sept 2013 cand intru in prenatal? Caci din cate am citit pe net mai intai trebuie sa intru in somaj .... apoi sa intru in prenatal (concediul acela medical cu cod 08 Sarcina si lehuzie).
Daca optez pt cealalta varianta sa ma preia CASS de la 1 sept 2013 ... imi trebuie un dosar imens, plus doamnele de acolo au o chestie cu firma unde lucrez ca nu stiu ce nu si-au rezolvat si trebuie sa umblu si eu si contabila firmei, ceea ce nu vrea contabila caci "e grele", deci e posibil sa raman pe dinafara.
Iertare daca am relatat situatia cam incalcit, de o saptamana incerc sa ma lamuresc,....si.... alergare aiurea caci nici un rezultat. De luni am zis sa merg la somaj sa intreb daca eu pe 15 aug intru in prenatal si la 31 aug se termina contractul ....am dreptul la somaj,... sau.... intru din septembrie,...neaparat cu data de 1 sept? Deci e o nebuloasa.
Multumesc din suflet si cu riscul de a ma repeta iertare.

Alte discuții în legătură

Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)