avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste problema mea: sunt angajata pe perioada determinata din 01.09.2011 urmand sa-mi inceteze contractul in 31.08.2012(mentionez faptul ca am 12 luni lucrate fara intrerupere in ultimele 24 de luni). Sunt insarcinata in 18 saptamani, data probabila a nasterii este 06.10.2012, iar data de intrare in concediu prenatal ar trebui sa fie 06.08.2012. As vrea sa stiu daca situatia (contractul pe perioada determinata) imi permite intrarea in concediu prenatal(daca se suspenda contractul de munca incepand cu 06.08.2012) si daca voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 8 Septembrie 2020
O noua problema: cei de la Casa de Asigurari mi-au spus ca nu pot intra in somaj nici dupa ce imi platesc ei concediul pre si post natal si nici dupa CCC...
Va rog sa ma ajutati...multumesc.
1. Casa de Asigurari de Sanatate nu are nici o treaba cu somajul, nu este domeniul ei de activitate.

2. Procedati cum vi s-a spus de la Agentia de Somaj.
tudorvaleriu a scris:

La incetarea CIM angajatorul este obligat sa va compenseze in bani zilele de CO cuvenite si neefectuate, plata facandu-se cel mai tarziu in ziua platii salariilor pe luna august.


Va rog daca puteti sa-mi dati o baza legala, directorul mi-a spus ca imi va da banii pe concediul neefectuat in termen de 3 luni de la expirarea contractului. Va multumesc.
1. - Baza legala a ce am spus eu este contractul individual de munca (CIM) unde scrie datele din luna la care se face plata salariului.
- Indemnizatia de concediu de odihna (inclusiv compensatia) este asimilata veniturilor din salarii (vezi Codul fiscal) si deci se platesc la datele stabilite in CIM.

2. Angajatorul este cel care trebuie sa va spuna baza legala a spuselor lui aberante, ca plata se va face in 3 luni de la incetarea CIM.
botezmada a scris:

Buna ziua,

Sunt profesor suplinitor calificat, in data de 31 august imi expira contractul individual de munca. La 1 august intru in prenatal, in luna octombrie urmand sa nasc.


Sunteti cadru didactic,beneficiati de 62 de zile lucratoare co pe anul scolar 1 septembrie 2011-31 august2012.Daca cimul dvs. inceteaza la sfarsitul anului scolar,si ati efectuat deja co in vacanta de iarna si primavara despre ce concediu neefectuat discutati?
Ati primit indemnizatia de co lunar banuiesc,atunci in luna iulie ati primit indemnizatia de co aferenta lui iunie,in august ati primit indemnizatia de co pt. luna iulie,urmand ca in luna septembrie,sa nu mai primiti indemnizatie de co pt. august,ci indemnizatie de concediu prenatal avand in vedere ca ati spus ca beneficiati de c.prenatal incepand cu 1 august,normal, la data de plata a drepturilor salariale din septembrie,adica sa vi se plateasca primul concediu de maternitate prenatal din FNUASS si nu din fd. de salarii.
S-ar putea ca directorul cand v-a spus de cele 3 luni(90 de zile)sa se fi gandit la indemnizatia de prenatal ,nu la indemnizatia de co,pt.ca acesta e termenul in care se recupereaza de la casa de sanatate banii pt.plata indemnizatiei de concediu de maternitate ,dar chiar daca scoala trebuie sa-si recupereze acesti bani nu inseamna ca nu trebuie sa va plateasca dvs. concediul prenatal(nu de odihna)la inceputul lui septembrie cand se platesc drepturile salariale aferente lui august!
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)