avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

buna va rog sfatuitima am fost in litigiu de munca si am cistigat cu rentoarcerea la locul de munca si tot timpul cit am avut procesul am fost in prenatal intrbarea mea . imi primesc salarile cistigate daca am fost si in prenatal. prenatalul avindul pentru un an . va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 23 Mai 2012
freeelis a scris:

In acest caz, daca v-ar plati salariile pentru perioada respectiva ar trebui sa inapoiati indemnizatia pentru CCC .primita ... drepturile salariale stabilite sunt aferente si perioadei in care ati fost in CCC ...



Acest fapt asteptam sa ne fie lamurit, modul de incetare si eventuala indemnizatie CCC primita.
Angajatorul va repune salariatul in drepturi, inclusiv dreptul la suspendarea contractului pentru CCC.
Nu puteti fi salarizata pentru perioada CCC.
va multumesc pt raspunsuri. deci sa inteleg ca nu imi pot recupera salariile restante acordate de instanta daca am fost in concediu pentru cresterea copilului? dar cum ramane cu stimulentul de 500 lei daca incepeam serviciul dupa o luna sau 2 ? mentionez ca eu am concediul pentru cresterea copilului pe un an nu 2 si am inceput serviciul cu o saptamina in urma, sa incerc cu un executr judecatoresc sa puna in aplicare sentinta?
Chiar daca veti pune in executare silita hotararea , este posibil ca banii primiti pentru indemnizatia CCC sa-i returnati ..

Efectele reintegrarii constau in :
- activarea c.i.m.
- plata salariilor
Activandu-se c.i.m. si platindu-va salariile pentru toata perioada , inseamna ca dvs ati realizat venituri supsuse impozitului pe venit, fapt ce face sa fie incidente prevederile OUG nr.111/2010 privind suspendarea platii indemnizatiei .....

Asadar, nu prea castigati mare lucru ...vi se platesc salariile si veti returna indemnizatia primita.
va multumesc dar nu se poate sa restituiez doar o suma mica avind in vedere ca daca nu eream concediat ma reintorceam si luam si stimulentul pina la cei 2 ani ai copilului?
eu am inceput concediu pentru cresterea copilului din noiembrie 2011 cu optiunea de un an

Asta inseamna ca un an se va implini in nov. 2012. De ce nu va intorceti acum la lucru si beneficiati de stimulent.
Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
mai multe despre stimulentul d einsertie puteti citi aici:
[ link extern ]



Alte discuții în legătură

Recuperarea sumelor platite cu titlu necuvenit de indemnizatia cresterea copilului neliionela neliionela Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am fost concediat pe nedrept in data de 02.09.2011 si am cistigat in instanta reincadrarea pe postul detinut ... (vezi toată discuția)
Cistig de cauza in instanta viss_vass viss_vass Buna seara! In urma cu vre-o 7 luni am deschis subiect cu privire la disponibilizarea mea abuziva. Am actionat in instanta si o sa am cistig de cauza . Acum am ... (vezi toată discuția)
Somaj claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestat in instanta respectiva decizie avand castig de cauza am fost reincadrat cu obligatia din partea angajatorului ... (vezi toată discuția)