avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

buna va rog sfatuitima am fost in litigiu de munca si am cistigat cu rentoarcerea la locul de munca si tot timpul cit am avut procesul am fost in prenatal intrbarea mea . imi primesc salarile cistigate daca am fost si in prenatal. prenatalul avindul pentru un an . va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 23 Mai 2012
"instanta a decis reincadrarea pe postul detinut anterior si obligarea paratului la plata despagubirilor egale cu salariile indexate si majorate precum si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul pina la reintegrarea in functie a acestuia."

Inteleg ca ceea ce trebuie sa-i dea societatea se numeste DESPAGUBIRE, chiar daca reprezinta un anumit numar de salarii, nu inseamna ca o plateste pentru o activitate desfasurata , tot despagubire ramane.

Daca ar fi fost in somaj, ar fi trebuit sa restituie indemnizatia de somaj daca si-ar fi incasat despagubirea?!!!


Daca va primi banii va trebui sa returneze si indemnizatia de somaj primita .. este un efect al principiului restitutio in integrum si al principiului anularii actului subsecvent ca urmare a anularii actului initial ...
Dar daca angajatorul ii va plati toate acele salarii dupa CCC ( deja a inceput serviciul), va mai trebui sa restituie indemnizatia, avand in vedere ca, de fapt, in perioada CCC nu a realizat venituri supuse impozitului pe venit? Nu cunosc care sunt reglementarile privind impozitul, dar pentru contributiile sociale se aplica Legea 571 art.296 ind.18 alin 5: ,, În cazul în care au fost acordate sume reprezentând salarii sau diferenţe de salarii stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii acestora, contribuţiile sociale datorate potrivit legii se calculează şi se reţin la data efectuării plăţii şi se virează până la data de 25 a lunii următoare celei în care au fost plătite aceste sume".

m-cristina a scris:

Dar daca angajatorul ii va plati toate acele salarii dupa CCC ( deja a inceput serviciul), va mai trebui sa restituie indemnizatia, avand in vedere ca, de fapt, in perioada CCC nu a realizat venituri supuse impozitului pe venit? ......




Da, va trebui sa returneze o parte din indemnizatia pentru CCC ... insa va trebui sa ne dea mai multe detalii despre : data incetarii c.i.m., data intrari si perioada de somaj , data intrarii in CCC si data pronuntarii si ce a pronuntat instanta de judecata pentru a sti cat mai exact despre ce este vorba...
instanta a decis reincadrarea pe postul detinut anterior si obligarea paratului la plata despagubirilor egale cu salariile indexate si majorate precum si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul pina la reintegrarea in functie a acestuia.


Ma scuzati insa eu inteleg din ce a decis instanta 2 lucruri si anume:
1. paratul este obligat la plata despagubirilor .... deci nu-i plateste salariile , , salariul este luat in considerare doar ca referinta de calcul la stabilirea sumei datorate ca despagubire.

2. "pana la reintegrarea in functie" de aici inteleg ca reintegrarea se face cu data din prezent deci pana la urma cu ce data se deschide CIM? cu anul trecut cand era in CCC sau cu anul acesta cand ea deja a inceput activitatea? pentru ca reincadrata cu o data cand nu e in CCC inseamna ca nu este datoare sa restituie nimic deoarece in acea perioada nu a realizat venituri.

Pe de alta parte daca este corect sa restituie indemnizatia, corect mai este si un alt aspect, acela ca a intrat in CCC din somaj si probabil valoarea indemnizatiei ar fi fost mai mare daca i se suspenda CIM, asta inseamna ca i se recalculeaza indemnizatia si i se da retroactiv ? Asta ar insemna ca valoarea pe care trebuie s-o restituie este mai mica exact cu suma pe care trebuia s-o primeasca in plus in cele 12 luni de CCC. Corect?
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
valita, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperarea sumelor platite cu titlu necuvenit de indemnizatia cresterea copilului neliionela neliionela Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am fost concediat pe nedrept in data de 02.09.2011 si am cistigat in instanta reincadrarea pe postul detinut ... (vezi toată discuția)
Cistig de cauza in instanta viss_vass viss_vass Buna seara! In urma cu vre-o 7 luni am deschis subiect cu privire la disponibilizarea mea abuziva. Am actionat in instanta si o sa am cistig de cauza . Acum am ... (vezi toată discuția)
Somaj claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestat in instanta respectiva decizie avand castig de cauza am fost reincadrat cu obligatia din partea angajatorului ... (vezi toată discuția)