avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVENIREA DIN CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVENIREA DIN CCC

Sunt mama unui baetel care peste cateva zile va implini 2 ani si ca urmare ar trebui sa incep serviciu. Sunt angajata la o agentie a unei companii, iar in timp ce ma aflam in CCC agentia la care lucram eu s-a desfintat :
1. Angajatorul are obligatia sa m-i ofere acelas post ? - sau care este solutia legala in acest caz ?
2. Salariul brut la data intrarii in CCC era de 600 RON, angajatorul are obligatia sa-mi actualizeze salariul ? (mentionez ca in timpul CCC am terminat facultatea, si m-am incris la un master - primesc ceva sporuri pt asta ?)

Astept cu nerabdare raspuns.

Va multumesc,
Loredana
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:03, 30 Iunie 2009
Cererea se adreseaza conducerii societatii la care sunteti salariata si in care precizati ca doriti reluarea activitatii si incetarea suspendarii c.i.m. intrucat coplilul dvs implineste varsta de 2 ani.

La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
1. Domnule Administrator(Director),
Subsemnata ... solicit reluarea activitatii dupa concediul de crestere a copilului, incepand cu data de 27 iulie 2009, in baza aceluiasi contract individual de munca.
Data ... Semnatura ...
Domnului Administartor (Director) al S.C. ...

2. Nu pomeniti nimic de functie, vedeti ce fac ei si ne mai anuntati pe noi sa va spunem daca este bine sau nu.
Multa sanatate! La multi ani pentru bebe!
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multe multumiri pentru raspunsuri,multumiri pentru urari!Va voi tine la curent cu mersul lucrurilor.Un sfarsit de saptamana cat mai placut!
Cum fac, ca firma, sa dau in somaj o persoana de conducere (Dir. Executiv). Firma are mari probleme financiare deoarece deruleaza numai contracte cu statul, iar acesta nu a platit nimic de ceva luni. Nu mai am bani sa platesc nici un angajat si ma vad obligata sa dau afara afara oameni de conducere pentru ca la institutiile statului imi trebuie un anumit numar de personal si nu vreau sa aiba motiv sa rezilie contractul.
I-am pus in vedere Dir. Exec. ca trebuie sa plece cat mai repede ca nu mai am bani si pentru el, si mi-a replicat ca situatia economica actula nu-i permite sa se angajeze prea repede si ca ar trebui sa-l bag in somaj.

Va multumesc mult
1. Apelati la art.65 din Codul muncii.
2. Desfiintati postul de director executiv, ii dati un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care emiteti decizia de concediere.
3. In acest fel salariatul va beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Mai trebuie sa tineti cont si de CCMUNN:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani. In iunie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu (expira cei doi ani) dar nu am ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? bubucrina bubucrina daca am iesit din concediul de crestere a copilului mai am dreptul la somaj? la somaj mi s-a spus ca, concediul nu se baga vechime De ce oare ? acum am ramas ... (vezi toată discuția)
Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)