avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVENIREA DIN CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVENIREA DIN CCC

Sunt mama unui baetel care peste cateva zile va implini 2 ani si ca urmare ar trebui sa incep serviciu. Sunt angajata la o agentie a unei companii, iar in timp ce ma aflam in CCC agentia la care lucram eu s-a desfintat :
1. Angajatorul are obligatia sa m-i ofere acelas post ? - sau care este solutia legala in acest caz ?
2. Salariul brut la data intrarii in CCC era de 600 RON, angajatorul are obligatia sa-mi actualizeze salariul ? (mentionez ca in timpul CCC am terminat facultatea, si m-am incris la un master - primesc ceva sporuri pt asta ?)

Astept cu nerabdare raspuns.

Va multumesc,
Loredana
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:03, 30 Iunie 2009
1. Fiti buna si nu ne chinuiti cu scrisul exclusiv cu litere mari! Nu te poti concentra si este obositor de citit. Plus ca este contrar Regulamentului forumului.
2. Va rog, scrieti normal si va vom raspunde!
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
m-am cam chinuit sa citesc ce ati scris, dar cred ca am reusit ..

Desi ati depasit 30 de zile de la data incetarii CIM asat nu inseamna ca nu mai puteti primi somaj !
Deci daca cei de la ajofm v-au trimis la plimbare, mergeti inapoi si trimiteti-i dvs la lege.

adica la art 38 din legea 76/2002:
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din dreptur

Importnat sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii.
imi cer scuze ptr scris ,sincer,nu am citit regulamentul;m-am gandit ca dimpotriva ,daca e cu litere mari o sa vedeti mai bine.Va multumesc ptr raspuns!Tot dumneavoastra ma salvati mereu!ma bucur ca mai sunt si persoane amabile pe lumea asta !Cand e omul necajit ,chiar nici nu-si da seama cum mai scrie........Sanatate multa!
Buna ziua!Am parcurs cu deosebit interes toate paginile acestui topic si vreau sa va felicit pentru maniera in care raspundeti celor ce se confrunta cu diverse probleme si pentru promptitudidea de care dati dovada!Cazul meu e unul similar.In data de 29 dec 2005 am nascut un baietel.am intrat in CIC.Pe 26 iulie 2007,deci inainte de a implini cel mare 2 ani,ni s-a nascut cel de-al doilea copil si am facut dosarul necesar pentru a continua CIC.In urma cu o luna,am luat legatura telefonic cu angajatorul,pentr a-mi pregati terenul,in vederea revenirii la munca.Mi s-a raspuns ca nu va fi nici o problema,doar ca probabil nu voi mai avea acelasi post,ci unul similar,intrucat ei au alta persoana pe postul meu... Mentionez ca functia pe care am fost angajata e cea de contabil,dar faceam casierie.In urma cu cateva zile,am fost sunata de cineva de la resurse umane si mi s-a comunicat ca momentan nu au nici un post disponibil pentru specializarea mea si voi fi anuntata pana pe 26 iulie daca intervine ceva.Inteleg ca nu este legal,ca trebuie sa fac o cerere scrisa,pe care sa o depun/ cu nr. de inregistrare,sau sa o trimit prin fax,ori prin posta cu o confirmare de primire.Ce continut trebuie sa aiba cererea?Cui trebuie adresata cererea,directorului,sau departamentului resurse umane?Pana la ce data trebuie depusa cererea?Legea le permite sa-mi raspunda ca nu au posturi disponibile?Tinand cont de faptul ca e unitate de productie,au dreptul sa-mi ofere,spre exemplu,un post in sectie,sau chiar la matura sa zicem?Ce pot face in situatia asta?Dar,daca imi reancep activitatea si incep discutiile pentru trimitere acasa,ce ar trebui sa stiu,ca sa evit a-mi taia singura creanga de sub picioare?In sperana ca ma veti ajuta in rezolvarea problemei,va multumesc anticipat!
Trebuie sa faceti cerere de reluare a activitatii inainte de a se termina concediul adica inainte de 26 iulie.
In 26 iulie practic trebuie sa va prezentati la servic, altfel veti fi pontata absenta.
Nu va pot schimba functi avuta inainte fara acordul dvs, dar intradevar daca sa zicem au desfiintat postul dvs pot sa va ofere alt post (daca vor) pe care dvs decideti daca il vreti sau nu sau va pot desface contractul de munca pe baza desfiintarii postului.
Aceasta inseamna concediere individuala, la care cf CCMUN veti avea dreptul la:
-preaviz de 20 zile lucratoare, in care puteti veni doar 4 ore/zi la servici fiind platita 8 (orele se pot cumula prin conses)
-plata cncediului de odihna neefectuat, daca v-a mai ramas ceva drept la concediu
- plata unui salariu compensator

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani. In iunie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu (expira cei doi ani) dar nu am ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? bubucrina bubucrina daca am iesit din concediul de crestere a copilului mai am dreptul la somaj? la somaj mi s-a spus ca, concediul nu se baga vechime De ce oare ? acum am ramas ... (vezi toată discuția)
Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)