avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVENIREA DIN CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVENIREA DIN CCC

Sunt mama unui baetel care peste cateva zile va implini 2 ani si ca urmare ar trebui sa incep serviciu. Sunt angajata la o agentie a unei companii, iar in timp ce ma aflam in CCC agentia la care lucram eu s-a desfintat :
1. Angajatorul are obligatia sa m-i ofere acelas post ? - sau care este solutia legala in acest caz ?
2. Salariul brut la data intrarii in CCC era de 600 RON, angajatorul are obligatia sa-mi actualizeze salariul ? (mentionez ca in timpul CCC am terminat facultatea, si m-am incris la un master - primesc ceva sporuri pt asta ?)

Astept cu nerabdare raspuns.

Va multumesc,
Loredana
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:03, 30 Iunie 2009
Buna ziua,
Mai am o intrebare...M-am tot gandit de ce mi s-a refuzat intotdeauna accesul la CCM la nivel de ramura (mi se zice ca este ori la Galati (unde este sediul social), ori la avocatul lor cand intrebam acolo....) sau mi se tot spunea ca ei nu respecta CCM la nivel national...
Din ce-am citit aici in topic, dar si peste tot pe site, spuneati urmatoarele: CCM la nivel de ramura comert prevede obligativitatea acordarii a 2 salarii compensatorii; asta desigur daca CCM la nivel de unitate nu prevede mai multe salarii compensatorii.
Am inceput sa caut pe internet, am intrat pe Ministerul Finantelor si in functie de CUI am cautat firma si am gasit urmatoarele:
Indicatori din DATE INFORMATIVE
Numar mediu de salariati 50
Tipul de activitate, conform clasificarii CAEN Comert cu ridicata al altor masini si echipamente,
evident cautand in continuare sa vad exact ce cod CAEN are societatea mea
( [ link extern ] :
G 5185 Comert cu ridicata al altor masini si echipamente de birou
Asta inseamna ca ar trebui sa respecte CCM la nivel de ramura comert? Ma scuzati va rog daca vorbesc prostii, pana acum va rog sa ma credeti ca n-am stiut ca mai exista niste contracte de munca si la nivel de comert, constructii, etc.
Ce parere aveti? In contractul meu de munca n-au specificat nimic, decat ca se completeaza conform Legii nr. 53/2003 Codul Muncii si al contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/grup de angajatori/ramura/national, inregistrat sub nr............/.........., La DGMSS...si atat, n-au completat nimic in rest, dar nici n-au taiat nimic!
Multumesc , Liliana J
P.S. Cum sa fac sa-l citesc pe cel la nivel de ramura?Ca doar este dreptul meu, nu?
Intrebati sindicatul sau reprezentantii salariatilor care au semnat acel CCM impreuna cu patronii.
Au si ei un exemplar care trebuie citit de toti salariatii in momentul cand semneaza CIM.
Nu exista asa ceva, nu avem nici sindicat, nici reprezentanti ai salariatilor!
Din moment ce nu pot pune mana pe el, nu am de unde sa stiu cine a semnat pe post de reprezentant al salariatilor...si de citit nu l-a citit nimeni dintre noi cand am semnat CIM!
tudorvaleriu a scris:

Intrebati sindicatul sau reprezentantii salariatilor care au semnat acel CCM impreuna cu patronii.
Au si ei un exemplar care trebuie citit de toti salariatii in momentul cand semneaza CIM.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
lilky, utilizator
1. Atunci de unde stiti ca exista un asemenea CCM la nivel de unitate?
2. Ar fi bine sa mergeti la Directia de Munca si Protectie Sociala a judetului unde este inregistrata firma si sa vedeti daca a depus acolo un CCM.
1.Stiu ca exista, pentru ca atunci cand l-am cerut ,mi-au spus ca nu-l au la Bucuresti, ca este la Galati si cand am intrebat la Galati, mi-au spus ca este la avocatul lor.
2.Firma este inregistrata la Galati din pacate :(. O sa incerc sa obtin aceste datei printr-un telefon la Directia de Munca si Protectie Sociala a judetului Galati, sper sa si reusesc sa obtin datele prin telefon.
Firma se supune CCM la nivel de ramura comert , cum am presupus eu, conform clasificarii CAEN?
Va multumesc pentru ajutorul acordat. (se pare ca astazi nu reusesc deloc sa-i dau de capat...)
Numai bine, Liliana J

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani. In iunie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu (expira cei doi ani) dar nu am ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? bubucrina bubucrina daca am iesit din concediul de crestere a copilului mai am dreptul la somaj? la somaj mi s-a spus ca, concediul nu se baga vechime De ce oare ? acum am ramas ... (vezi toată discuția)
Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)