avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVENIREA DIN CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVENIREA DIN CCC

Sunt mama unui baetel care peste cateva zile va implini 2 ani si ca urmare ar trebui sa incep serviciu. Sunt angajata la o agentie a unei companii, iar in timp ce ma aflam in CCC agentia la care lucram eu s-a desfintat :
1. Angajatorul are obligatia sa m-i ofere acelas post ? - sau care este solutia legala in acest caz ?
2. Salariul brut la data intrarii in CCC era de 600 RON, angajatorul are obligatia sa-mi actualizeze salariul ? (mentionez ca in timpul CCC am terminat facultatea, si m-am incris la un master - primesc ceva sporuri pt asta ?)

Astept cu nerabdare raspuns.

Va multumesc,
Loredana
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:03, 30 Iunie 2009
Va multumesc din suflet pt. tot.:)
De cand cu situatia de la munca ma simt foarte singura, nu am cui sa-i cer ajutorul .Desi exista anumite persoane de la munca pe care nu le-ar costa nimic sa ma sprijine, prefera sa-si vada de viata lor, ca nu cumva sa-si puna in pericol chiar si in procent de 1 % postul. Sau poate ca eu sunt prea idealista , eu cred ca ar trebui sa ne ajutam si sa ne sprijinim unii pe altii si astfel poate am fi si mai respectati de angajatori. Sau poate am inceput eu sa bat campii? Poate perioada aceasta de 2 ani de zile cat am stat cu copilul acasa nu mi-a fost benefica (m-a inmuiat prea tare?)? Trebuie sa ne vedem doar interesul, sa fim rai unul cu celalalt si sa nu ne pese? Poate ca da , desi eu am credinta ca daca suntem asa nepasatori nici nu ne putem bucura cu adevarat de viata si nu putem pretui cu adevarat nimic!
Ma simt mai puternica acum, stiu ca aici pe forum cu totii putem gasi nu numai ajutor din punct de vedere legislativ, dar cel mai important este ca ne intampinati cu o vorba buna, ne incurajati si cred ca asta conteaza foarte, foarte mult. Viata este plina de neprevazut asa cum ati spus, pot sa mai dau pe asa ceva, desi si eu imi doresc/sper sa nu se mai intample. Oricum, ceea ce nu ne doboara , ne intareste.:)
Cum credeti ca ar trebui sa procedez pt. a le aduce la cunostiinta prevederile legale (legile de mai sus), avand in vedere ca nu asculta nimic din ce le spun? Este ceva de genul, eu vb si eu aud si mi se spune de la contabilitate/resurse umane (care este acelasi departament cred, ca eu nu stiu oricum de existenta fizica a vreunui departament de resurse umane)) ceva de genul: haideti doamna acum ce mai conteaza un salariu acolo ( stii ca nu te mai vroiau oricum dupa ce ai ramas insarcinata si pt. ca nu te-au putut da afara atunci acum se razbuna)? Noi oricum nu respectam CCMUNN ca nu suntem la stat (nu conteaza ca le trimit legi pe mail, pur si simplu nu conteaza nimic pt. ei, ,, cred ca si un perete ar raspunde la intrebarile pe care le pun, sau mai bine spus la problemele pe care le ridic''.Au luat oricum hotararea de a considera ca nu exist, de a nu se uita nici macar la mine, probabil pt. a ma enerva si a-mi da singura demisia...si pt. ca nu au reusit, indarjirea de a face rau este si mai mare!
Este buna ideea mea de a face o instiintare in care sa spun ceva de genul: referitor la decizia de concediere nr. 211 din 27.05.2009, va rog sa luati la cunostiinta si sa respectati urmatoarele prevederi legale care sunt conforme cu legislatia in vigoare:....cu nr. de inregistrare desigur?
Va multumesc inca o data pt. suportul pe care mi l-ati acordat dpdv legislativ si pt. ca sunteti alaturi de mine. Asta-mi da putere sa lupt pentru drepturile mele, implicit desigur pentru minunea mea mica si sa sper intr-o lume mai buna, intr-un viitor mai luminos si mai bun pentru copiii nostri si pentru noi.
Multa sanatate va doresc si numai bine, Liliana J
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
lilky, utilizator
1. Pentru amorul propriu puteti sa le faceti si o asemenea scrisoare dar credeti ca vor fi impresionati?
2. Deja le-ati aratat ca aveti cunostinte si informatii despre legi si despre drepturile salariatilor si asta nu le-a convenit.
3. Daca nu mai sunteti salariata lor, lasati-i in plata Domnului!
4. S-ar putea ca. mai tarziu, vreuna din fostele dvs. colege sa va caute si sa va ceara sfatul, ca a patit si ea ce ati patit si dvs. Atunci veti avea cea mai mare satisfactie.
Mult succes in viata!
Aveti dreptate, nu cred ca vor fi impresionati, cred ca ii voi enerva ...
Nu asta urmaresc oricum, ma gandeam ca asa vor vedea ca nu imi fac ei o favoare speciala cum mi s-a spus ( ca mi-au permis sa merg la interviuri cand am nevoie), ci ca este dreptul meu stabilit prin lege sa vin doar 4 ore la serviciu si sa-mi caut un loc de munca in rest. Iar salariu compensatie este alt drept stabilit prin lege de care trebuie sa tina seama. (Salariu compensatoriu la nastere nu am primit, nu am vrut sa fac valuri atunci, tocmai pentru a-i face sa inteleaga ca suntem oameni si ne putem intelege si putem lucra impreuna pana la urma in cele mai bune conditii...)
O sa ma mai gandesc daca intr-adevar are sens sa fac aceasta hartie, din pacate banii nu aduc fericirea dar sunt necesari pt. a trai. Eu ma gandeam ca daca nu fac nimic, asa vor actiona si pe viitor si mai este o mamica care trebuie sa vina la serviciu in aproximativ 2 luni si pe care o vor da afara in aceleasi conditii ! Deja au si anuntat-o sa nu mai vina la serviciu ca ii desfiinteaza postul si n-am cum sa iau legatura cu ea sa-i spun ca trebuie sa depuna instiintarea cu nr. de inregistrare cu o luna in avans si sa vina macar o zi la serviciu ....
Va doresc multa sanatate si un weekend cat mai placut, Liliana J
P.S. Multumesc frumos pt. incurajari :).
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
lilky, utilizator
V-am spus mai sus ca mai aveti nevoie de la ei de niste lucruri, si pentru a va gandi daca nu e mai bine sa ii lasati deocamdata cu cererea salariului compensatoriu (daca nu vor sa-l dea tot nu vi-l dau) si sa va rezolvati intai actele necesare pentru somaj. Va spun asta pentru ca de multe ori se obtine greu acea adeverinta de la angajatori rauvoitori, am mai auzit fe forum de astfel de situatii,
Mai faceti un compromis de' buna purtare' pana obtineti toate actele, poate e mai bine.
Dupa ce veti reusi sa depuneti dosarul de somaj, veti putea sa-i actionati in instanta pentru recuperarea salariului compensatoriu, in litigii de munca nu se platesc taxe si poate veti fi ajutata sa depuneti si cererea de chemare in instanta.

Si nu uitati si de adeverinta de venituri de care v-am spus, necesara pentru eventuiale concedii medicale. Nu ca as dori sa se intample vreo problema medicala, dar daca aveti salariu mai bunicel si o sa depuneti concediu medical in somaj in primele luni, e posibil sa luati mai multi bani pe medical decat veti primi somaj.

Un weekend placut si dvs si sanatate copilasului! :vishenka:

grace_r a scris:

Dupa aincetarea activitatii, pentru a va putea depune dosarul de somaj, aveti nevoie de la acest angajator de:
cartea de munca si o adeverinta tip (anexa 26 din leg 76/2002 a somajului, formular pe care-l puteti solicita de la somaj)

Deasemenea va sfatuiesc sa solicitati si o adeverinta cu veniturile brute si nr de zile lucrate pentru ultimele luni cat ati lucrat la el, care s-ar putea sa va fie necesara in cazul in care in urmatoarele 6 luni veti avea vreun concediu medical (acestea se platesc si daca veti fi in somaj, si se calculeaza pe baza mediei veniturilor din 6 luni anterioare medicalului.)

Pentru plata salariului compensator neacordat il veti putea actiona in instanta in maxim 3 ani de la data incvetarii contractului.

Dosarul de somaj trebuie sa-l depuneti in termen de 30 de zile de la data incetatii contractului de munca, pentru a vi acorda indemnizatie de la aceasta data a incetarii.

ps- daca nu ar fi mamele niste leoaice care se lupta pentru copiii lor, lumea ar fi evoluat mai incet :)

Multumesc frumos pentru ajutor.:vishenka: O sa solicit o adeverinta cu veniturile brute si nr de zile lucrate pentru ultimele luni lucrate la el. Nu stiam ca dosarul de somaj trebuie depus in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului de munca :). Trebuie sa fiu foarte atenta sa nu gresesc...
Weekend placut, Liliana J
P.S. Pacat ca nu putem sa fim doar mame care sa-si protejeze copiii, sa-i sprijine in dezvoltarea lor fizica si intelectuala si sa fim fericite alaturi de intreaga familie si in acelasi timp sa ne pastram serviciul, sa facem o cariera, sa ne dezvoltam pe aceasta cale si noi dpdv profesional si intelectual. Pacat ca trebuie sa luptam pt. drepturile noastre, pacat ca suntem umilite si privite ca ''persona non grata'' . Sa stiti ca sunt si exceptii, am vazut chiar zilele acestea cand cautam printe ofertele de lucru, un anunt in care se specifica clar ca se cauta persoana care va lucra cu contract de munca pe perioada determinata, pt. a inlocui pe o mamica intrata in CCC! Din pacate cu o floare nu se face primavara, insa se poate spune ca: intotdeauna exista exceptii de la regula!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
lilky, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani. In iunie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu (expira cei doi ani) dar nu am ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? bubucrina bubucrina daca am iesit din concediul de crestere a copilului mai am dreptul la somaj? la somaj mi s-a spus ca, concediul nu se baga vechime De ce oare ? acum am ramas ... (vezi toată discuția)
Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)