avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVENIREA DIN CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVENIREA DIN CCC

Sunt mama unui baetel care peste cateva zile va implini 2 ani si ca urmare ar trebui sa incep serviciu. Sunt angajata la o agentie a unei companii, iar in timp ce ma aflam in CCC agentia la care lucram eu s-a desfintat :
1. Angajatorul are obligatia sa m-i ofere acelas post ? - sau care este solutia legala in acest caz ?
2. Salariul brut la data intrarii in CCC era de 600 RON, angajatorul are obligatia sa-mi actualizeze salariul ? (mentionez ca in timpul CCC am terminat facultatea, si m-am incris la un master - primesc ceva sporuri pt asta ?)

Astept cu nerabdare raspuns.

Va multumesc,
Loredana
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 21:03, 30 Iunie 2009
1. CO efectuat in perioada de preaviz se calculeaza normal, ca si in celelalte situatii. Aceasta nu este o situatie speciala.
2. Zilele de preaviz sunt zile normale de lucru deci primiti si bonuri de masa.
3. Daca zilele de preaviz sunt zile normale de lucru si in aceasta perioada sunteti in CO de ce sa va plateasca dublu, adica si CO si zilele de lucru? Parca nu ar fi corect, nu? ;)
Stiu ca ati spus dumneavoastra sau colegii dvs ca daca am concediu neefectuat pe anul in curs, la sfarsitul preavizulu acesta se plateste.Asadar preavizul este preaviz, concediul este concediu. Nu mi se pare corect, ca aceste 3 zile de concediu acestea sa fie taiate din preaviz cum ati spus, ma gandesc ca poate n-am explicat bine situatia...Dar daca asa este legea, atunci renunt la zilele de concediu pe care le-am cerut (cum fac asta?se poate?) si merg inainte cu preavizul....
Problema este ca vineri se cununa sora mea si de o zi libera am nevoie obligatoriu, de asta insist asa de mult!
O zi buna, Liliana J
tudorvaleriu a scris:

1. CO efectuat in perioada de preaviz se calculeaza normal, ca si in celelalte situatii. Aceasta nu este o situatie speciala.
2. Zilele de preaviz sunt zile normale de lucru deci primiti si bonuri de masa.
3. Daca zilele de preaviz sunt zile normale de lucru si in aceasta perioada sunteti in CO de ce sa va plateasca dublu, adica si CO si zilele de lucru? Parca nu ar fi corect, nu? ;)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
lilky, utilizator
Si asa in preaviz lucrati 4 ore pe zi. veniti intr-o zi 8 ore si vineri... liber si .. la nunta!
Aveti dreptate, asa o sa fac.:)
Multumesc frumos pentru ajutor.
Numai bine, Liliana J
tudorvaleriu a scris:

Si asa in preaviz lucrati 4 ore pe zi. veniti intr-o zi 8 ore si vineri... liber si .. la nunta!
Sunt clienta fidela la dumneavoastra,din cate observati.Revin iar cu probleme!
EU AS DORI UN SFAT:NUCREDEAM CA SE POATE AJUNGE SA PIERZI CU DREPTATEA IN MANA;AM SA REZUM PROBLEMA.MI S-A INCALCAT DREPTUL DE A REVENI LA SERVICI DUPA TERMINAREA CELOR 2 ANI DE CRESTERE A COPILULUI PE MOTIV CA ``POSTUL E OCUPAT``;ACUM BINEINTELES CA STIM TOTI CE SPUNE LEGEA SI CE DREPTURI AVEM........MI-AM ZIS OK,......HAI LASA DE LA MINE CA FATA CARE A FOST ANGAJATA IN LOCUL MEU NU A GRESIT CU NIMIC CA SA-SI PIARDA SLUJBA(NEFIIND ANGAJATA PE PERIOADA DETEMINATA);E SI COPILUL MIC ,NU AM CU CINE SA-L LAS ,NU POATE MERGE DEOCAMDATA LA GRADINITA,LA CRESA NU SUNT LOCURI.AM PROPUS PATRONULUI SA MA AJUTE SA BANEFICIEZ DE AJUTOR DE SOMAJ;DUPA VREO LUNA IN CARE TOT A FOST PLECAT DIN TARA ,BA UNA ,BA ALTA ,AM PRINS CURAJ SI INCA ODATA AM VENIT CU CEREREA MEA.COPILASUL A FACUT 2 ANI PE 2 MAI 2009 (INTR-O SAMBATA);CEREREA DE REVENIRE LA SERVICI A FOST FACUTA PE 3 MAI IN CARE SOLICITAM REVENIREA LA SERVICI;IN DECIZIA PE CARE AM PRIMIT-O SI CARE A FOST STAMPILATA LA ITM CU DATA DE 25 MAI 2009 SCRIE URMATOARELE: INCETEAZA SUSPENDAREA CONTRACTULUI DE MUNCA (PREVEDERILE ART 51 LIT a ) PE 2 MAI SALARIATUL URMAND SA-SI REIA ACTIVITATEA;MENTIONEZ CA ACESTE ACTE SE FACEAU PTR DOSARUL DE SOMAJ;ERA SI Un PREAVIZ DE 15 ZILE LUCRATOARE ADICA INTRE 2 MAI SI 17 MAI (ZILE CALENDARISTICE)ADEVERINTA ACEEA CARE SE COMPLETEAZA CU CONTRIBUTIA PE LUNILE ANULUI PRECEDENT CCC CARE ORICUM AVEA DESTULE GRESELI SI SURPRIZA CEA MAI MARE :INCETAT ACTIVITATEA CORECT CU ART 65(1)CUM AM SOLICITAT EU DAR CU DATA DE 2 MAI ,EXACT ZIUA CAND A IMPLINIT COPILUL 2 ANI.LA O PRIMA CITIRE AM VAZUT CA NU ESTE IN REGULA TOATE ACESTE ACTE DAR AM FOST ASIGURATA DE SEFUL MEU SA NU-MI BAT CAPUL CA E FOARTE BINE;CEA DE LA ITM NU GRESESTE.FEMEIE DE BUNA CREDINTA,PLEC CU TOATE ACTELE ATASATE LA DOSAR PTR A-L DEPUNE LA SOMAJ IN VEDEREA ACESTUI LUCRU,ADICA PE 5 IUNIE,EU INTRAND IN POSESIA ACTELOR DE CARE AVEAM NEVOIE DE LA FIRMA PE 4 IUNIE .ACOLO LA INFORMATII PRIMESC UN RASPUNS EVAZIV SI AROGANT:IA UITATI CE SCRIE AICI :INCETAREA ACTIVITATII PE 2 MAI,A-TI DEPASIT 30 DE ZILE CALENDARISTICE.SA MI SE FACA RAU NU ALTA!OFF DOAMNE ,DE CE M-AI PARASIT?STIAM CA ARE DREPTATE DAR AM LASAT TOTUL IN TREABA PERSOANELOR AUTORIZATE DE LA FIRMA SI UITE CE MI S-A INTAMPLAT!NU AU VRUT NICI UN PIC SA MA ASCULTE,NU AU VRUT SA COLABOREZE CU MINE ;LEGAL ERA CA ULTIMA ZI DIN PREAVIZ (ADICA ULTIMA ZI DIN CELE 20 DE ZILE LUCRATOARE)SA FIE DATA LA CARE INCETEAZA ACTIVITATEA PE CARTEA DE MUNCA.NISTE IRESPONSABILI ISI BAT JOC DE MINE SI DE COPILUL MEU AUTOMAT.AM COMUNICAT PROBLEMELE INTAMPINATE PATRONULUI SI BINEINTELES CA MI-A SPUS CA A FOST LA ITM SI FUNCTIONARA DE ACOLO I-A SPUS CA NU MAI POATE MODIFICA NIMIC .DOAMNE STAU SI MA GANDESC:CUM E POSIBIL ASA CEVA?SA PRESUPUNEM CA PATRONUL SAU CONTABILA UNDEVA AU GRESIT,DAR CEA DE LA ITM PE CE LUME TRAIESTE FRATILOR?NU CUNOASTE CODUL MUNCII?E POSIBIL ASA CEVA?CUM SA POTI ACCEPTA CA IN ZIUA IN CARE FACE COPILUL 2 ANI SA INCETEZI SUSPENDAREA UNDE SE SPECIFICA CA SALARIATUL URMEAZA A-SI INCEPE ACTIVITATEA SI TOT IN ACEEASI ZI SA-I INCETEZI ACTIVITATEA FARA PREAVIZ FARA NIMIC?EU CE TREBUIE SA FAC IN CONDITIILE ASTEA ,STIU CA NU E LEGAL CE-AU FACUT.UNDE SA MA DUC ,CE POT SA MAI FAC,UNDE SA RECLAM ?NU VOI MAI ACCEPTA INCA O NEDREPTATE! NU AM VRUT DECAT AJUTOR DE SOMAJ,NU AM CERUT NICI SALARII COMPENSATORII SI NICI TOATE DREPTURILE CARE MI SE CUVENEAU DE DREPT!VA ROG SA-MI RASPUNDETI ,CA DEJA SUFAR DE DEPRESIE.CHIAR E CAZUL SA-MI PUN AVOCAT?

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani. In iunie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu (expira cei doi ani) dar nu am ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? bubucrina bubucrina daca am iesit din concediul de crestere a copilului mai am dreptul la somaj? la somaj mi s-a spus ca, concediul nu se baga vechime De ce oare ? acum am ramas ... (vezi toată discuția)
Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)