avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu probleme

Buna seara,as dori si eu un raspuns :mama mea a depus actele pt divort,actualul sot(casatorita a 2a oara,cu un minor) si ii este teama ca nu va semna atunci cand va veni citatia.ce poate sa faca?e violent,ii este frica dar nu are ce face.si-a zis k mai bine sufera putin acum decat sa sufere toata viata atat ea cat si fratiorul meu.daca el nu semneaza inseamna ca termenul se va prelungi?ce solutie exista pt k totul sa se termine mai rpd?el inca nu stie k ea a depus actele de divort.pe 28.06.2012 e prima infatisare (cred k nu se termina dupa aceasta data,nu? ).nu mai poate trai alaturi de el,fratiorul meu are 8 ani si deja nu-l suporta,il ignora si nu-l vrea in preajma lui.se poarta urat si cu el si incearca sa-i bage tot felul de lucruri in cap.va rog ajutati-ma macar cu un sfat.multumesc,o seara placuta!!!
Cel mai recent răspuns: t1t1 , utilizator 20:52, 13 August 2012
oare exista varianta ca citatia sa nu ii fie data paratului si divortul sa-si urmeze cursul normal?sa amanam ca el sa afle pana aproape de finalizarea divortului?in caz k el nu se va prezenta cam cat mai dureaza divortul?aproximativ?
daca pe 28.06.2012 la prima infatisare el nu se prezinta ce se intampla?
Imi cer scuze ca eu v-am sfatuit total diferit fata de cum a procedat dna avocat. Sora mea a introdus actiunea de divort, toate citatiile lui erau trimise pe adresa cabinetului avocatei care a reprezentat-o in instanta, la mijloc au fost doi minori, martorii au fost din familie, o matusa si o verisoara, au demonstrat ca el nu a contribuit la cresterea minorilor, casatoria a fost desfacuta, ea si-a reluat numele, el aflat dupa aproape doi ani. Procesul fiind vorba de minori, dureaza pt ca intervine si asistenta tutelara. Daca nu se prezinta, stiu ca ca primeste alt termen. Dar acum va intreb si daca se prezinta si nu este de acord cu desfacerea casatoriei, la ce va foloseste ca i-ati spus? Tinand cont ca este si violent? Sa va ajute Dumnezeu sa va sprijiniti mama si fratiorul.
multumesc frumos.pai si la noi e vb de un minor.nici eu nu inteleg un lucru : daca vine citatia si el nu se prezinta = nu e de acord .daca mama nu il anunta pt ca stie k nu e de acord = nu e de acord .asta inseamna k mama va trebui sa astepte o minune k el sa se imbuneze si sa fie de acord? asta niciodata .2 bani nu da pe fratiorul meu ,nu il supravegheaza la teme in timp ce mama mea e la munk ,ii spune tot felul de lucruri celui mic k mama ma iubeste mai mult pe mine pt k sunt facuta cu al barbat ,il agreseaza pshihic ,a si dat in el .e singurul lui copil si se pare k nu are nici un sentiment fata de el .poate il iubeste in felul lui dar e nu fel ffff ciudat de ati iubi singurul copil .si mama e reprezentata de o avocata dar i-a spus k tre sa-i dea citatia pt k pana la prima infatisare ar avea o perioada amandoi de a se gandi ,de a cauta o cale de a se impak .nu se mai poate asa ceva,mama e hotarata si nu vrea sa sufere toata viata si mai ales k cel mic sa mai asiste la jigniri ,skndaluri , la bataie (adik ii da la coaste pt k a zis el k asa nu se vede si nu are ce sa-i faca ) .multumesc pt mesaje .sa avem o viata linistita e tot ce-mi doresc pt toti (cunoscuti si necunoscuti ).
Chiar daca o loveste " la coaste, ca nu lasa urme", adresati-va politiei cu o reclamatie, poate un vecin va sustine, sau intamplat atatea lucruri rele in urma divortului, eu personal nu sunt de acord cu divortul, dar in cazul mamei dvs este necesar. Sa va ajute Dumnezeu, va doresc din suflet! Incercati si cu consiliere pshiologica pt cel mic, in cadrul scoli trebuie sa existe si profesor care evalueaza starile sufletesti ale micutilor.
multumesc din suflet.daca mai intervin nelamuriri o sa va mai scriu. va multumesc amandurora pt ca ati incerkt sa ma lamuriti.dar tot nu am inteles cum e cu daca primeste citatia sau nu ce importanta are si dak el nu ar afla km cat ar dura divortul.probabil voi afla in zilele ce urmeaza .

Alte discuții în legătură

Divort / nebun Cobacel Cobacel Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 . 1. Omul ... (vezi toată discuția)
Singura cu 2 copii, cu casa si stam la mama damian gica damian gica \"sarbatori fericite\" la toti, as dori un sfat la situatia cumnatei mele, divortata, cu 2 copii minori in intretinere si nu poate avea acces la garsoniera ... (vezi toată discuția)
Proces de divort Stefan00 Stefan00 Buna ziua,parintii mei vor divorta peste 2 saptamani,cererea de divort fiind depusa de catre tatal meu.Acesta a hoatarat sa faca acest lucru,avand in prezent o ... (vezi toată discuția)